Alkisahnye smlm abg ipar n biras aku nk iftar kat rumah aku. Ligat aku pikir. Dlm peti ais tggl lauk ayam je, ape nk masak... Ensuami suh grg kunyit, kang klu takde kuah, tercekik lak org mkn. Then decide masak ayam paprik..
Thnx kak pah n buku resepi akak (aku mintak resepi dr jiran sebelah, mintak resepi, dpt ngan daun limau purut sekali, dh takyah beli., gagagaga)
Tadaaaa.. Aku dh stat bersilat,, jom kte bersilat sama..
Hirisan ayam
Bawang putih, bwg merah, cili api, daun limau purut..
Carrot, bunga kobis, serai, tomato
Kicap
Sos tiram
Caranya:
•Tumis bwg putih,
•then masukkn ayam,
•dh masak ckit ayam tu, masukkn sos tiram ngan kicap,
•then masukkn daun limau purut ngan serai ngan cili api..
•Kelentang kelentung ckit kuali tu, klu nk kuah lebih, bole masukkn cmpuran air ngan tepung jagung...
•Haaa, last sekali masukkn garam, tomato, bunga kobis ngan carot..
•Tumis bwg putih,
•then masukkn ayam,
•dh masak ckit ayam tu, masukkn sos tiram ngan kicap,
•then masukkn daun limau purut ngan serai ngan cili api..
•Kelentang kelentung ckit kuali tu, klu nk kuah lebih, bole masukkn cmpuran air ngan tepung jagung...
•Haaa, last sekali masukkn garam, tomato, bunga kobis ngan carot..
Phewwww.. Lega... Licinnnnnnnnnn paprik ayam aku... ^_^
eh, tp kan, ade beza eh paprik merah ngan paprik kuah hitam nih..
ensuami suke yg ni, tp kite suke yg merah...
ape beza dia eh?
eh, tp kan, ade beza eh paprik merah ngan paprik kuah hitam nih..
ensuami suke yg ni, tp kite suke yg merah...
ape beza dia eh?
0 Juta Org Sayang Saya:
Post a Comment