Sholihah Collection

Oh My Kasut Tinggi

seriusly
i tak tipu
i stat pki heel dr umur 18 tahun
dulu heel tak la tinggi mana
sbb gi keje merempit bwk skuter u olls

then, masuk je studi,
i stil pki heel
but, stil tak brp tinggi
cukup sekadar 1-2 inci
gile ko nk pki heel ari2 gi kelas turun naik tangga
tangga bukan ckittttttttt
ni yg jenis mendaki punyeeeeee
then laluan nk balik kolej, mak aihhhhh,,,, bukan jalan rata nunnnnn
dpt pulak kelas kat area kolej baru2 tu
aduiiiii
i area kolej lama
so jalan kaki mcm dr arah utara nk ke selatan nunnnnnn
tp stil i pki heel
sbb, i rase , i lg sakit kaki klu pki flat
tak tipu
mungkin i jenis berjalan yg jnis menhentak kaki tau
so bile pki flat, hentakan dia tu lg lebeh
so, trus sakit kaki

then lg satu, klu pki flat, jalan i berteraborrrrrr
tak tau nak ckp cmne aih
jalan cam tak kemas
so, mmg i dh biasa ngan heel

masuk je alam pekerjaan, lg melampau2 heel i
leh cecah 3-4 inci lak
ehei, tak rock la klu pki kasut tinggi tak pnh jatuh
jatuh tu perkara biasa keh
kdg tu jalan elok je dlm opis, tup tup tersembam dpn pintu
ape de hal...
jatuh longkang?  selalu sgt... biasa je....
jatuh kat jalan raya? pun biasaaa
jatuh kat pasar malam? lg biasaaaaaaaa...

thst y, kdg2 tu, i tak sukeeeeeeeee jalan org pnuh sesak
event pun kdg2 malas bnor i pegi
sbb bnda2 mcm ni la
jatuh terkehel la, pinggan terjatuh la, air tumpah la, kuah tumpah la, sudu jatuh la
u know what i mean?
kelam kelibut punye org.. i la tuuu

so, sehinggalah pd suatu hari
oppa paksa i beli flat shoes
masuk nose, masuk vincci, satu pun i tak berkenan
mahal pulak tuuuuuuu
flat shoes RM80?
gile keeeee
tambah lg RM20+ i dh leh dpt heel dh
i nk alihkn perhatian oppa, i ckp, nk tgk kasut kat Bata Mines pulak
fuhh, sanggup ni dia dia patah balik dr Midvalley ke Mines

"malam ni jugak beli flat shoes, n trus pakai!"

eh, bkn tak pnh beli flat shoes
penah
ade la dlm 2-3 kali dlm masa 5-6 tahun ni
tp pakai sekali dua je
then simpan bikin pusaka la..

ye.
ni sume kerana kejadian paling latest
jatuh longkang kat umh ecah
gamaknye kejadian itu memberi tamparan yg sgt hebatttt pd diaaa
hahahaha
kecoh sat satu kawasan umh sbb i jatuh longkangg
sume duk meninjau dr tingkap ha nk tgk ape yg gedebuk jatuh tuuu
*haa, nmpk takkkk... drama sgttttt.*

hhahaahaha
sbb lps jatuh longkang, i trus jatuh sakittt
sungguh tak tipu
lps tu i sakit gigi sbb gigi bongsu smpi demam panas, then i demam virus pulak, seminggu demam tak kebah, then allergic ubat pulak, smpi kena gegata, then mcm2 sakit la time tu..

mak mertua i ckp ape tau

"gamaknye nor demam ni sbb terkejut jatuh longkang ari tu kot"

tu blum lg dgr kakak2 i membebel psl kasut tinggi
aduiiii
mulut dia... pok pek pok pekkkkkkk
sakit telinga wooooooo....

so
i beli kasut Bata Comfit
not bad la
selesa di pakai...
walau jalan i agak berterabor, tp masih melangkah penuh keyakinan yg jitu gitewwwww
so, skrg jgn heran la klu i nmpk pendek ckit ye
sbb i tak tinggi mn pun sbnrnye
161 je

ha, nmpk tak
padahal nk citer ckit je psl kasut, sume cerita dh terkuar haaaa

tp ok jugak berlatih pki flat shoes ni
smpi bile kannnn nk sedar diri supaya kurgkn pki heel
heel mmg tak elok pun utk bdn kan
n byk risiko
bdn nk pki lama..
takpe la..
den torai pakai flat shoes ni ye..
comellll ape pki flat shoes ni kannnn...
tp abg, sesekali pki heel bole kan... tak salah kan... ngeeeee

hish

xoxo
published




Notaku Di Harijadiku - 11 Julai 2014

live update on my birthday
11 Julai 2014
syukur, alhamdulillah
terima kasih ya Allah atas segala nikmat dan limpah rahmat yg dikurniakan..
i masih bernafas dan alhamdulillah masih sihat walafiat tika entry ini ditaip..
 umur?
takyah tanye..
coz i masih dlm 20-an..
aummm.. hahahahah
ekceli
jarang la i keje pd ari jadi i
jarang
coz selalunye akan mintak cuti siap2 utk celebrate berdua ngan oppa
cam tahun lps, ari jadi jatuh ari kedua puasa, then belah pagi oppa ade keje, so kami kuar ptg
but, tahun ni, ari jadi jatuh ari ke 12 berpuasa
ari Jumaat
tp ari ni oppa mmg ade tugas yg tak dapat dielakkn
ade majlis berbuka puasa ngan sultan
so, mmg nak tak nak, kena keje smpi malam
so, i nothing to do if dia keje, so, i pun keje je la
but setiap tahun tanpa gagal i akan suruh oppa celebrate i
then
oppa ajak i gi birthday dinner merangkap berbuka puasa awal sehari
malam smlm
balik dr kursus, ktorg gerak ke midvalley
tahun lps g KLCC, parking dr kul 3 smpi 10pm, amikkkk kena byr duit parking RM27 ko!!
so, tahun ni pilih midvalley je la.. hahaha :p
parking br rm4
hehehehe
oppa tanye i nak mkn ape
ntoh le. tak tau laaa
tak tau nak mkn apeeee
kronik la masalah i ni
malas nk pikir makan ape
sbb mmg tak tau nk mkn apeee
 so, dia kata nak makan kat Chilis
bole la
belasah je la
smpi mvalley around 5pm
jalan2 la dulu
mcm biasa la, tiap2 tahun my birthday gift sama je
bukan ape, mmg bnda2 ni i pakai pun
ari2.. so baik i mintak dia bnda yg mmg i pakai
so tak membazer
bile time i tepek bedak, tepek listik, i ingat la dia
hahah.. puikk..

so, cari kat situ je la
but seriusly, i tak suke MAC Midvalley
promoter dia cam malas ckit kot
or tu mmg cara dia
klu kat KLCC, promoter dia rajin pakaikn kte ape yg kte nak
tp kat cni, sume buat sndr, n dorg tak suggest ape yg best utk dibeli
pfftt
but, i ralat gile
smlm i cube kaler lipstik mcm kaler lain, kaler merah,
but ari ni bersemangat i pki lipstik baru, tetibe jadi kaler merah gelap tuuuuuuu
yg mcm black metal tuuuu
what the..
aihhhhhhhhhh!!
ni oppa tau, dia ngamuk ni, smlm tak nk try betul2
but btul what, smlm i try dah
 so, Chilis takleh reserve seat
kena la tepek duduk situ dr kul 6pm
ape lg nak buat
amik gmbr je la
i nk tunjuk perbezaan syot i ngan dia sbnrnye
pose yg sama
tp org lain
nmpk tak beza dia
nampak tak time i pegang muka dia ngan dia pgang muka i
adoii
i tak tau dh nk ajar dia cmne lg cara amik gmbr
nampak tak perbezaan syot i n dia
time dia ok lg nak layan amik gmbr
sbb mmg takde bnda nak buat
haahaha
tp tgk la dia ikhlas ke tak amik pic ngan i tu
i punye la lemah lembut pegang pipi dia, dia leh pegang pipi i takde perasaan punnnnnn

tq abg for da birthday treat
bak kata dia
'a good husband remember ur birthday but not ur age"
hahahaha

dapat kek satu slice pun bole la
ade ke nak beli kek tp ikot selera tekak dia
dia nak kek fruitilicious, i suke red velvet
dh knape beli kek kna ikot tekak dia
kan harijadi i
so i menang la
red velvet for me!

haaaa..
yg ni mmg fav i!
lantak la org kata apa, dh jemu ke ape ke
tp ni mmg fav i!
i mmg akan order yg ni!
ahh! tak kira!!
oppa suke cube menu baru
so biar dia je la try menu baru
then i juz try2 je la
tp ni mmg menu i!
Crispy Honey Chitpotle Chicken!!!
pergh!
rase dia mmg power!!!
i dh la mmg suke ayam!
boneless chicken lak tu!!!
rangup lak tu!!!!
nomnomnom!

then , lps solat n abis mkn sume, jalan2 kejap before balik
ternmpk mende ni
1. made in korea
2. rama - rama
3. glitter
so.. wajib dibeli
ntah hape hape ntah
bnda ni pun nk beli?
aduii.. oppa geleng kepala...


well, sbnrnye, dr kecik2 dulu, mama sambut birthday ktorg
so, setiap kali hari jadi, kna ade kek n hadiah
walau pun hadiah tu mama yg beli, but mama balut n ckp ni dr kak noly, ni dr kakak, ni dr baby
bukan hadiah ape pun
kdg tu coklat, keropok rota, kek hiro, twisties
tak kisah, jnji hadiahhh dibalut
soo... dr kecik mmg harijadi ialah hari yg i tunggu2
selain hari raya la
sbb i rase i special sgt 

 so, ari ni i rase specialllllllllllll sgt
*flip hair*
tak sangka masih dpt hadiah dr kawan
heheheheeeheheehe
i love da owl!!!!
n oso da gift card!!!!

pagi2 dh dpt voice msg
abah mak nyanyi besday song
rathe n shihli oso nyanyi
icha n zyra pun nyanyii
"merdu' sgt sume nyanyiiiii
merdu smpi rase nak nangis
hahahahahah

so, mcm biasa
setiap msg, whtsapp, status yg wish my besday, i akan reply satu2
coz i really appreciate da wish
tandanya dorg masih ingtkan i
awwww..
terharu
*lap air mata ngan bucu kain*

so, ucapan syok sendiri utk i
happy birthday to me!!!!!
xoxo
published

10 Things About My Style

well, ari ni juz entry borak2 kosong
borak2? yess. i borak2 ngan my keyboard

maybe, ade yg dh tau bout my fashion style
mostly my family n close friends
means, ape outfit yg i selalu pki
sebab mmg balik2  i pki bnda yg sama
byk jenis yg i dh cube
try n error
utk mengenali diri
wahh gitu
so, kesimpulannya, ade 10 point yg i ade dlm list i

kesepuluh2 ni, mmg membuatkan i fefeeling pwincess...
bile beli ape2 baju, mata i mmg tgk point2 yg ade dlm list i ni..
mata takleh menipu
if i masuk satu kedai, nmpk je ade satu point, mata i mmg trus tangkap baju tu
takmo dh tgk baju lain
nak yg itu juge
coz what
10 point ni is soooooo me...

Puteri Sholihah

1. GLITTER
eheiiii
brp rmi yg tau i suke giltter, angkat keyboard
makin glitter makin i suke!!!!!
bile pki glitter, masuk kete siang2, kan akan ade silau2 terpancar kan
i like ittttttt..
shine bright like a diamond gitu

2. RIBBON
yesss.. i like it bebehhhhhhhh
fefeeling feminin sgt
 
3. SKIRT
i suke skirt
any skirt
but opkos long skirt la
n oso skirt from any material
chiffon, tulle, satin, denim
love it!
yg penting, cutting kena flare or princess
makin kembang skirt tu, makin i suke!!!!
bile melngkah tu, ade bnda flowy2 n terbang2 kan.... i loveee that feeling!!!!!!

4. SONGKET
seriusly, i sukeee gileee
bile pakai songket, kte akan rase sgt ..
mm.. what to say eh..
ade nilai2 ketradisionalan yg tinggi
nmpk mahal, nampak klasik

5. RAMA-RAMA
rama rama terbang merata
sungguh cantek aneka warna
hisap madu di kebung bunga
tp syg hidup tak lama
ape2 yg ade motiof rama2, surely i will beli!!!!!!!!
tak kisah
rama2 kecik or rama2 besar!!!!!!
dulu time kawen, i mmg simpan tema rama2 ni tau, utk gubahan hantaran
i simpan utk hantaran kawen
so, utk tunang, i gune tema ladybird
tup tup time kawen, kbibah bg tema red rose pulak utk hantaran
kebetulan dpt pulak sponsor fresh red rose fromcameron hghland dr kak dida
harus la i grabbbbbbb
so, tersimpan la cita2 i untuk deco tema rama2 untuk hantaran i

6. DRESS
ni mmg jgn disangkal lagi
klu bole, ari2 nak pki dress
aa, sesape nk beli dress mcm i, beli la DRESS RANIA from SHOLIHAH COLLECTION
nampak??
sempat promote
dress adelah sgt2 in skrg ok
mudah dan ringkas
one piece
juz sarung je
lg2 material yg takyah gosok mcm lycra ni
mudah u olls
n yg penting, dress kena la princess cut
br la princess
7. BATIK
sgt2 klasik
ni contoh baju batik yg i beli kat Bandung
sepasang ngan oppa
apa2 yg ade motif batik, mmg i suke!
psl kain batik pulak, org beli kain batik utk pki kat umh
n honestly i tak reti pki kain batik kat umh
maklum la, dr kecik smpi besar mama tak bg pki kain batik kat umh
klu ptg2 or nak masuk tdo, mama suh pki baju tdo n seluar tdo
kaftan pun mama tak brp galakkn utk pki
so, kain batik yg i beli or org bg, i akan buat kain utk pki ngan baju kerja
hahahaha
match2 la ngan ape2 baju yg ade

 8. LACE
lace ngan i time raya mmg tak dpaat dipisahkan
i mmg dh mindset raya pertama i nak pki lace
mmg, for somehow, akan jemu la asik asik lace, asik asik lace
cube la kelainan ckit
but, tak tau la
maybe sbb i kumpul2 baju2 lace i ni
i siap sarung ngan plastik
supaya tak kena habuk
then i susun cantek2 dalam almari
now dlm almari, ade lace maroon, lace purple, lace kuning, lace pink (baju tunang)
ade 2 tahun lps i tak pki lace time raya pertama
so, bj tu i pki buat g keje
tak dpt susun dlm almari :(

 9. MANIK
bling2
makin bling2 makin i suke
tak kisah la manik kat tudung ke, baju ke, kain ke
mmg i suke manikkkkkkkkk
lagi byk manik, lg i sukeeeeee

10. PEPLUM
either kain or baju
i suke peplum style
but ingt, tak semua material sesuai buat peplum
lycra and chiffon da best nak buat peplum
cotton sgt tak sesuai
percaya la, i dh try byk material jahit peplum style ni
but yg kena ngan bdn i cume material lycra and chiffon

so, cukup 10 point ni
lps ni, u oll tau la ape yg i akan pilih, beli n pakai
n oso dgn 10 point ni, u oll akan lbh mengenali citarasa i
wah gituuu
ni citarasa i
setiap org mesti ade citarasa masing2 kan

xoxo
published

Cambodia With Love Part 5


fuhhh
part 5 dah
azam i buat masa ni nak abiskan entry psl cambodia ni

ok.. 
lps kenyang makan
kena sebuttt... alhamdulillah
burpp

ha. br la ade tenaga balik


sila pastikan anda bawak penutup muka or kain kecik utk cover muka ketika menaiki tuktuk ni
sbb jalan kebanyakan berdebu, tambah pulak ngan cuaca panas



destinasi seterusnya
Cambodian Cultural Village
entrance fee USD15/pax
means sorg RM45
time travel jgn fikir bile dh convert jd brp
buat sakit ati je
juz enjoyyyyyyyy okehhhhh


byk gileeeeeeee bahagian dlm ni
macam2 ade
lbh krg mcm, mini cambodia la
sume sejarah or culture cambodia ade dlm ni


tarian pertama yg kami tonton
ok girlss
color block u olss sgt lawa okeh
kuning n electric blue


nnti kte akan dpt map flyers dlm ni
so dr satu point nk ke satu point ade dlm map tu
ni kami lalu bhgn miniature bgnn2 cambodia

 Jebon??????
pun ade?

 mcm seram gitu nak lalu kan


tolong la ckp gmbr ni lawaaaaa
lawa gile!!!!
i suke gile!!!!!!!!!!!!
dh la i mmg suke merak ni sbb kaler dia cantekkkkk
i rase mcm nk nangis tgk gmbr ni
cam tak sangka i leh amik gmbr mcm ni
hebat ke idokkkkk
hahahahahhaha

lama gile laki i menebeng kat cni kawan ngan merak ni
hat yg blkg tu dh kembang2 ekor nengok laki i

i suke merak!!!!!
klu la i dpt bulu dia tuuuuuu
dpt sehelai pun jadik laaaaaaaa


dlm ni jugak ade show2 mcm ni


ni cerita psl merak
lawa pompuan ni


so, klu lawa, i kna la amik gmbr ngan dia

 mcm2 show ade dlm ni
juz jalan je la dr awal smpi akhirrrrrrrrrrr

 gambar cinta2 kena la ade

 maafkan la dia ni
tak sedar kaki pendek tu
nak jugak dia buat pose mcm patung tu


 
gagah gak nk amik gmbr jd superman
ni khas utk cik rathe
hehehhe

tarian singa
lagu raya cina yg paling i suke lak tu
ne ne ne ne... ne ne ne ne ne ne... ne neeeeeeee
haaa... pnh dgr tak?
hahahaah

i duduk paling dpn hokey
demi memanfaatkan duit tiket
hahahaha

ok
yg ni kelaka
ni kan, rumah hantu tauuuuu
i mmg takkn la masuk
kangggggggg.. ape2 hal jd kang...
klu tanye si anet ni, mmg sume dia nak masuk
tp no, no, no
takleh

so, my oppa ngan karim la masuk
kami tunggu kat luar
br je melabuhkn bontot kat kerusi situ, dlm 2min gitu la
deme smpi dh

aik.. bkn main kejap dlm umh hantu
masuk ke idok ni
deme kata dh masuk
cam menipu je
takkn kejap bnor
confirm! dorg tak masuk!!
hahahahahahahaha

takut ehhhhhhhhhh.. ehhhhh.. ehhhhhhh

cam ketapi lak korg ni.
heheheh
comelness.

so kami di sini smpi nk senja dh


keluar dr situ, kami minta Salim bwk ke KFC
KFC halal
mengikut kajian yg i jalankan, mmg rmi blogger makan kat cni


murah ok!!
mmg la dlm USD
tapiiiiiiii... takat USD1-USD2 tu times 3 baru RM3-RM6
i rase klu makan kat kfc msia, konfirm2 sorg cecah belas2 ringgit


unik kan pemegang air dia
ke i sorg je jakun tgk mende ni?

so, light dinner for us
jadik le
maggi tu mmg wajib la kan

lepas makan ktorg turun night market dia


tp i mmg cadang tak beli ape2 kat cni
sbb org kata kat cni mahal2 ckit
bbanding kat phnom penh
so, simapn duit


pandai deme letak ATM dpn market eh

i love colors

but aksesori mcm ni i tak brp minat
sbb bg i, tgn kanan pakai jam, tgn kiri pki gelang batal air sembahyang kawen ari tu
dh cukup
nk buh tang mn lg

then i tak pnh buat pedicue manicure ni
saje nk tryyyyy
murahhhhh gile babeng


beria adik ni ha
tp i tak sukeeeeee buat mende niii
sakitttt
dia tarik lebihan2 kulit kat kuku tuuu
dia renyeh2 gosok2 tarik2 cungkil2
tamo dah!!!!!!
uwaaaa

ah sudah
dia suh pilih nak letak kaler ape
jgn mcm2
i dh cukup nyesal dah
sbb ape tau
esok pg, u oll tgk ape jd kat kulit kuku i...
haru!!!!!!
T_T

dah dah
balik balikkk
ngantuk
batt dh flat dh
balik hotel trus tdo


esok pjg lg perjalanana ha
sbb nk patah balik ke Phnom Penh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...