Sholihah Collection

Spageti & French Fries

setiap ptg, i akan tanye oppa skala tahap kelaparan dia
antara 1-10
biasanya dia akan jwb 7 or 8
if 7 means dia ade attend meeting n dh makan ckit
if 8, means mmg dia tgh lapar n he can oso finished my portion
but smlm dia jwb 9!!
sgt lapar la tu.. tgk muke pun dh berkerut2
if skala 9 ni, jgn bwk bergurau ngan dia, sbb kemungkinan besar akan jd perang mulut
hahahaah

so, i ade janji ngan dia nk belanja dia Fish & Co
so, kami decide singgah ioi city mall
salah zon parking, jauh ckit ngan level makan
so, i dh malasssssss nak jalan jauh, ioi city mall sgt luas okeh, smbil jalan i leh mengah
so nampak Fuel Shack
bole laaaaaaaaa
i penah makan kat Terminal Bersepadu Selatan
not bad
n my oppa nk try beger dia
oiiii, pjg gile mukadimah dia

then, i order spageti Aglio Olio
uiii, i sgt kuat makan spageti skrg
percayalah, ptg sblm tu i g Chop N Steak makan spageti bolognese
n smlm i nk aglio olio pulak

ape yg membuatkan i nk buat entry ni ialah
i sgttttt hepi time makan smlm
spageti dia sgt menepati citarasa i
simple n sedap
i keep on makan smbil ckp sedapnya, sedapnya, sedapnya
makan smbil goyang2 kepala
menandakan im ssooooo heppy!!!!!
oppa tak pandang kiri kanan dh
dia ngap beger Original Shack dia tanpa menoleh kiri kanan
 
my spageti Aglio Olio
uihh sedapnya sedapnyaaa
i bile ade bnda sedap ni, mule la i whtsapp kaum kerabat i
kena makannnnnn ni, ko kna rase ni, ko kna cube niiii

 n ya
tahap kelicinan pinggan i menandakan tahap kesedapan yg i rase
percayalah, i dh buat spageti hunting since Ogos 2014
i mmg gile spageti
then i stop kejap
then now kegilaan tu dtg balik
for me, spageti yg sedap ialah yg simple, ade rase, n i can eat smpi licin

cut! cut! cut!
one more story sbnrnye i nk tulis
French Fries!
uihhhhh
ni pun jd kegilaan i
sbrnnye kegilaan i dr kecik

u know what
time i balik kg dulu, time kecik2 dulu
my nenek n makcik duduk kat Clementi Ave 4 tau
dulu, ade kedai chicken chop kat bawah tu
drpd kecik, i selaluuuuuuuu akan mintak 2dollar dr sesapa je, or i gune duit raya i, i pergi beli fries 
fries shj
org duk sibuk makan chicken chop la, lamb chop la
for me, fries je
fries shj!!!
sedappppppppp
2 dollar, fries pnuh tau i dpt dlm brown paper bag tuuuu
kecik2 i dh bole turun sendr n beli fries tu
i rase abg cina tu pun noticed i
asik beli fries jeee
makan panas2
walawehhhh
klu balik utk kenduri kawen, org lain sibuk ngan kendarat, i akan juz mintak 2dollar, i g kedai tu, beli fries, n makan senyap2 kat playground
hahahahaha
memori sgtt

n semenjak pembawakan ni, i mmg fries hunting
tak kisah ape2 fries
i akan selalu suh oppa beli fries shj
large tau
i jenis tak cicah sos
so makan fries tu je
then , bg i, fries paling sedap yg dulu selalu i makan ialah kat McD
but i dh lama tak makan McD
so i try fries lain2, but tak sesedap yg kat McD
smlm i try fries Fuel Shack
sedap!!! rase dia sama mcm kat McD
n sama rasa mcm kentang kat kg i
sama gak, smabil makan i keep on bckp sedapnya sedapnya sedapnya

n if balik kg, i akan suh oppa belikan dulu i fries
i kna makan fries
lepas makan fries i akan tdo diam2
bukak2 mata je dh smpi kg
hahahaha
gile best

n cerita time dating2 dulu kan
klu makan fastfood, i mmg kna ade fries
then, time mule2 kawan ngan dia, dia suke cmpur fries i ngan dia, then makan sama2 atas tray
i jeling je dia
dulu i tak puas atii ngan dia
knp kna cmpur2
dh la time dating, takkn i nak makan byk2 dpn dia
mesti la dia yg akan makan lbh byk dr i
bia la i makan fries i je.. sibuk je cmpur2 ngan fries kte
hahahah
lawak bile fikir balik
but now, i suke cmpur fries i ngan dia
sbb dia akan ngalah ngan i
i yg akan makan lg byk dr dia
good boy!

so im very happy smlm
thts y i tulis entry ni
hahahahaah
ok bai

xoxo
published
 

Choc Rice Krispies

semalam saje jalan2 singgah Tesco ioi City Mall
ade misi sbnrnye tp misi gagal
:( kuciwa
tp terjumpe sumting yg bole melegakan hati buat sementara waktu..
alamak, gambar ter watermark gune iwatermark free version
semak je ad message tu
tp malas dh nk rewatermark
layan je la ye
iwatermark ni ade 2 version tau kat app store
iwatermark free punye yg ade ad message tu n oso full version yg kena byr tru iTune around USD0.99
additional info for those yg nk watermark gambar gune handphone

 i know, cushy candy ni antara yg meletop2 kat ig n alam maya sbb produk2 dia
mmg femessss gileeee
tak berkesempatan nk rase sebelum ni
alang2 now produk dia dh ade kat rak Tesco, so i try la
RM10

 sedap wehhhhh
sedappppppp sangattttt!!!
i know, makanan mn y tak sedap kat tekak i..
but honestly if tekak i sedap, i kate sedap la
ade jugak makanan yg tekak i kata so so je la
or else yg mmg tak sedap lgsg kat tekak i
so, yg sedap i kat kongsi2 la.. heheheh

for chocolate lover n oso sweet tooth like me
kena try!!!!
rangup kriuk kriuk gituuu
i know oppa tak minat sgt makanan manis2 ni
but smlm dia try makan ckit, then dia g mandi
so i assume i leh habiskan mende alah ni
so i makan smpi abis
alaaa, kacang je nk abiskan mende ni.. hahahah
sekali dia kua dr toilet, dia sentap sbb i tak tinggalkan dia ckit
what?
oppa nak lg ke?
mn i tauuu
hahahaahha
takpe oppa, nnti i buat lg manyak2 utk oppa ye

yess
mmg penah i buat mende alah ni sndr kat umh
dh lamaaaaaa dah
rasenye dr awal tahun lg
senang je nak buat diaaa
ni yg i buat sndr ari tu
bahan n cara masak i taram jeeeeeee ...
klu tak jadik jangan marah yeee..

bahan cume : kellogs rice krispies, chocolate and butter

cara: cairkan coklat gune teknik double boil, and cmpurkan sikit butter dlm coklat tu
coklat tu tak kisah nk gune brand ape pun, janji sedap kat tekak awak-awak la
then butter tu buh la dlm sesudu dua, adjust2 ngan kuantiti coklat tu
then tabur je atas rice krispies
tadaaaaaa
siappppp..
yg kes i ari tu i beli coklat yg kecik tuuu, so dpt ckit je la coklatnye
so, moral of the story, lebihkan coklat ye
selamat mencube

xoxo
published


Pisang Zombie

sori la kawan2
i ni klu ade bnda sedap, mmg i canang satu kampung
ye la, takde la i kembang sorg2 kan, kte kembang la ramai2
br meriahhhh
muahahahahaahahahha

ok, ni namanya Pisang Zombie
Location dia dekat Serdang, dekat depan pasaraya Big
nk lg detail, dekat sebelah lori cendol
lg detail, sederet ngan yg jual nasik kukus, ayam penyet, cendol
haaaaaa gitu

bg i sedap kenapa?
lg sedapppp dr yg kat bangi tu ....
bangi kt mn?
pandai2  la carik sendr eh.. hehehe
tu personal opinion i la kan

1- pisang dia potong kecik2, goreng rangup2 kriukkk kriukkkk
2- tak terasa minyak pesing2 kat tekak tu, yg ade rase kesat2 tu
3- cheese dia trus melelehhhhhh,siap cmpur choc, n dpt free choice either nk tabur oreo, choc rice or milo.. gilee,, milo tu, fav i tuuuu.. klu yg kat bangi tu, dia sagat2 cheese, letak atas pisang panas, tp tak cair punnn...
4- harga dia rm5 je sebungkusssss,, murahhhhh...
5- dekat ngan tpt keje i
6- senang nk suh oppa belikan lg.. ngeeeee
7- tekak i mmg dh rase sedap, nk buat cmne... hahahah
8- mcm2 topping ade... ok, next i target nk try caramel pulak
9- klu i makan then oppa makan pun kata sedap, mmg sedap la tu.. 
10- cube jgn tak cubeeee,,, rugi oiiiiiiii

nampak???
sedap ke tak sedap
10 min, setel dlm kete

i tanye oppa
"bang, sedap kan pisang cheese nii...?
oppa jawab
"awk part cr makan sedap, bukan men lagiiiiii......"

i lupe nak snap flavor2 yg ade, sbb, expectation i kat pisang cheese ni dh menurun sejak cube yg kat bangi tu...
bile beli pisang ni, beli ala2 gitu je laaa
sekadar nk rase je sbb alang2 dpn mata
tp tu la, bile dh rase, nak lagikkkkkkkkk..

tp pisang cheese Msia lainnn sgt dgn version Indo kan
klu kat Indo, i makan pisang cheese, pisang tu dia salai tau, then dia tabur cheese yg melimpah ruah, letak susu pekat n tabur choc rice
tu version sana la
version sini dia gune pisang goreng
but stil both sedap laaa...

ok dh, korg pulak g beli n try sendr
ok bai

Tak Suka Jarum!!

well..
i mmg ade masalah ni
i tak suke jarum
seriously!!!!!

maybe bg sesetgh org, jarum tu takde ape pun
but not for me
auchhh!!!
sakit!!!!
uwaaaa!!
org kata tutp mata, cam kna gigit semut
tipu!!!!!!!!!!!!!
still sakit okey????
bile i tutup mata, automatik org akan kata sbb i takut, i keraskn bdn, tu yg buat bile jarum kna kat kulit, i jd sakit
i takleh nk kontrol
i mmg akan nebes, i akan tutup mata, n i tak realize pun i keraskn tgn ..

n pengalaman i dgn jarum tak pnh nye tak menyedihkn
sentiasa menyedihkn
sbb org kata i jnis susah cari urat
lemak tebal sgt ... siap ar lps ni i main dumbell, kasi urat terkuar2
tak jmpe urat i lg, mmg i patahkn jarum tu!

i dh lama tak main cucuk2 ni sbrnye
last i cucuk time i kna admit hosp feb lps
kesan cucuk tu masih ade lg smpi skrg
so perhubungan i n jarum mmg tragik..

tlg la paham perasaan i
i tak suke jarumm
pleaseee... fahami i

asal i tgk org lain cam rilek je kna inject2 ni
korg tak rase apek2 keeee time jarum tu kna kat kulit korg
hebat ar korg ni
T_T

andainya la klu kna inject, 2-3 ari sblm tu i dh mengalami kemurungan
sedeh gile i rase
i kna pastikn diri i betul2 bersedia

antara tahan lapar ngan cucuk jarum, i rela lg pilih tahan lapar
eh? perumpamaan apakah ini?
nmpk sgt jiwa tgh kacau
hahahah
ok bai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...