Sholihah Collection

Review: Philosophy Purity Cleanser & Pure Beauty PINK

i mmg ada masalah ni
each time i tgk youtube utk mekap tutorial, skincare, or what so ever la
i akan mudah terpengaruh dgn produk2 yg deme ni pki
selagi tak dpt, i susah hati
so better i tak tgk 
but kdg2 i tertengok
n terrrrr nak beli
and terbeli

n dont ajak2 i masuk watson
once i masuk, i akan masuk watson ari2
beli yg tah pape
tak caya tanye kak noly
i now mengharapkan dia utk control i dr benda2 mcm ni

Produk: Philosophy Purity Clenaser
Beli di: Sephora
Price: RM95
Packaging: so so la, bottle dia mcm body wash punye bottle, susah nk picit bottle ni
Bintang: **
Repurchase: no
Review: yg ni i terpngaruh dr youtube zarina ape tah. i kinda love something yg mcm ni, yg clenaser 3 in 1, 4 in 1, 5 in 1.. i pki ni smpi abis la, but guess what, what happened? like nothing pun, rasa biasa n sama je skin i... takde perubahan, but honestly ni, bnda ni buih dia i think tak la byk sgt, but after rinse tu, woahhh, muke rasa lembap2 gitu..  beli dh lama dh, Oktober 2016, dh abis pki dh, n tak repurchase pun. 

Produk: Pure Beauty CC Cream
Beli di: Watson
Price: RM44
Bintang: -
Packaging: love the box, the pink color, the tube
Repurchase: no no no!
Review: owwwww, y i terpengaruh dgn benda ni.. haa, sbb saje2 je tepek kat tgn ari tu, then promoter dia promote baikkkk punye.. plus cc cream ni mcm ade glitter2, glow2! how can i tak beli!! br je beli akhir july ari tu, 2 hari pki, thennnnnnn, i rasa like my kulit muke so gelappppp.. duno y.. bawah lighting yg kuat my skin so glowing, but selain bawah lighting, my muke soooo gelap. mcm br lps sunburn. duno y. aih, y la i beli bnda ni. btw, if ade yg pki produk ni and suit with u, u can amik this from me.


Produk: Pure Beauty So Glow Essence
Beli di: Watson
Price: RM44
Bintang: -
 Packaging: love the box, the pink color, the bottle
Repurchase: no no no!
Review: same goes to this one. essence ni so so so not suitable utk i.. after pki br 2 hari, kuar bijik2 kat bahagian pipi i. br je nk stat cr serum/essence  yg best utk my skin, but this one tak sesuai utk i.

korg skrg pki skincare ape.
suggestion please..

xoxo

Review: Original Cake

i nak kongsi
kek yg viral naw2 br ni
asal dr Taiwan
katanye kek yg femes naw2 kat sana
yg org beratur pjg utk opening tu
i kdg2 malas nk beratur2 ni..
so tunggu rede je la dulu, br merasa
at least i kna rasa
klu tak, i sakit kepala duk pk cmne rasa dia

haa
kan dah lengang tu
takyah beratur2

i mintak yg cheese flavor
RM15.20 (tmasuk beg plastik)
i tot tgh promo price
kat situ dia tulis harga rm20
tp i byr rm15
bile i tanye, budak tu pun cam blur2 nk jwb

berat gak kek dia weh
dia ade bg pisau plastik kat situ
hahah. comel

n bigggggg portion
kira dgn harga tu, berbaloi n puas makan la

kan i mintak cheese flavor
but bile i potong
tk nmpk cheese ponnnn
kosong jeeeeee
sori la gmbr tak de seni
time i potong ni, Dian dh tak tentu arah haaa dok tarik2 i nak mkn kek
"kek, kek, kek.." katanya
Dian dpt makan kek, laju la diaaa...

 so pg ni i google gmbr Original Cake yg cheese flavor
tgk gmbr dia mcm ade sikit layer cheese
tp i lgsg takde
so confirm, yg ni sbnrnye original flavor, bkn cheese
ari ni potong ckit bwk bekal g sekolah, eh, opis
n confirm, original flavor RM15, cheese flavor RM20

my review:
kek dia lembuttttttt angat2... nice.. 
 i kan cake lover, so i can give honest review lar..
kek lembut
tak manis sgt
sedap dimakan
harga berbaloi
kek dia moist2 gak la

i can repeat,  but not selalu la
but if i nk mkn kek, dgn harga berbaloi but big portion, definately i will choose this
but serius, if nk makan rmi2, ianya sgt berbaloi
gitchew

xoxo

updated 3.8.17

 rezeki smlm... ade org belanja yg flavor frozen choc
harga rm25
eheiii. rezeki jgn ditolak, musuh jgn dicarik

 
 
 sedapppp oiiiiii!
tgh2 tu ade layer choc
terasa choc dia weh
walau selayer
n i sukeeeeeee sbb dia ade rasa pahit2 choc tu
tak muakkkk
n kek dia tak manis sgttt
manis yg juzt nicee
perfecto for me!

next, cheese please!
kikikiki




5W1H : Perth, Australia



What
1st Time Travel With Toddler

Who
3 ketul shj; Abg Am, Leha, Dian.. gile kental ktorg.. selalunya tpt jauh2 ni ktorg cr geng, tp ari tu tak jumpe geng, so kental la g 3 ketul...

Where
Perth, Western Australia

Why
Why Perth?
 - susah gile weh mule2 nak pilih tpt,, kalau bole kami tak nak g area yg kami dh g.. what choice yg tinggal.. tpt yg jauh2 coz shj. so, we chose Aussie dulu..
 - yg paling penting dlm proses ini ialah: masa penerbangan yg agak pendek dan paling dekat utk belah Aussie.. 5j30m mcm tu.. uiiiiiiiii, for first timer travel bwk budak kecik, harus la i paling goyang bab ni... abg am minat nak g Melbourne or Gold Coast, tp Perth paling pendek flight dia, so Perth...
- time tu pulak AirAsia mmg tgh promo Perth.
- then ktorg tak nak tpt yg byk sgt akiviti or place yg to-go, to-do, to-eat, u know what i mean, sbb kami tau, mestiiiiiiiii byk tpt/benda/mknn yg perlu kami lepaskan sbb who the master? Dian Adelia okeh. Everyhthing will depends pd mood Dian, kesihatan Dian, condition Dian.. kami nk tpt yg cool2 rilek2 santai2 je... so Perth adalah pilihan yg sgt tepat..

When
Beli tiket Sept 2016
travel: Early Winter. 22 May 2017 - 26 May 2017

How
How much? i will elaborate later..
How does it work? redahhhhhhhhhhhh je... seblm ni asik tertanya terpikir, how eh nak bwk Dian travel, how Dian time travel eh. Dian akan behave tak? Dian akan suke tak? so, tak cube tak tahu... then i dh cube, segala persoalan dh terjawab.. hahahahah... 


itu opening shj...
haaaaa ni br nk cerita pok pek pok pek..
tak pok pek pok pek, bukan leha laaa

ok, segala ni bemula apabila
haaaaaa
last travel ktorg tahun 2013
tahun 2016 terasa rinduuuuuuuuuuuuu sgt nak travel
tak ingt dh mode travel cmne
so, one day, i bukak Airasia
actualy ari2 i bukak Airaisa
tp sekadar bukak je la
click2 then close
sampai la hari tu, mmg teringinnnn sgt nk click proceed
smbil i click tu, i call abg am
"abg, ayg nak beli tiket, nnti byr keh kad kredit awk, bye"
tu je
then dia call balik
"nk g mn, bile, dgn sape, tiket brp" bertubi2 soalan dia, byk lg soalan dia, malas nk taip.. hahah
but betapa bijaknya i
i dh beli, then br i explain kat dia
"abg, ayg beli tiket ke Perth, 2 adult 1 child,  kte g may 2017"
haaaaaaaaa... berni tak tindakan i
dia nak marah ke, bebel ke ape ke, tu blkg kira
janji tiket dh beli...
dia bebel ke ape, tadah je la telinga...
wakakakaka ..
 actualy pemilihan tpt sume tu dh borak lama dah, cume beli tiket je belum
so, ari tu mmg i kentalkn diri beli tiket
bila lagi.
dok asik tertanya bole ke bwk dian travel, takut ini, takut itu
so demi menjawab soalan2 tu, ktorg kna la cuba kan

lamaaaaa kitorg beli tiket
dari sept 2016
so within sept 2016-may 2017 tu, sempat la kami menabung
tu cara kami travel
nk harapkan duit sekelepuk gitu nk spend utk travel, mmg tak la
kami dua2 keje makan gaji, gaji kecik lak tu
so, if kami dh decided nk travel,
step pertama kami buat
beli tiket, duit tiket kami byr tong2 
percaya la, klu korg dh beli tiket, korg akan travel
selagi tak beli, mmg tak laaa
step kedua, tempoh nk travel tu mesti la agak jauh, supaya kami sempat simpan duit
so kami ada masa 8 bulan simpan duit
each month kami simpan duit portion masing2
so dlm 8 bulan tu dh dpt jumlah utk spend accom, foods, transportation, etc..
8 bulan tu mule2 rasa lama
tp percaya la, kejap je haaa dh 8 bulan

ok
tiket dh beli
timing dh susun

bermula proses preparation

to be continued...

xoxo


Garnier Micellar Cleansing Water

Ok
short update
really want to share this thing

i know i know 
now i realllllllyyyyy like ketinggalan zaman
org lain dh lama pakai
then i br nk try

yes, i mmg kaki mekap
but byk2 mekap, i paling takut pakai mascara
sbb bile nk cuci mekap tu, mascara palinggggg tak bersih
n yes, i cuci mekap i cume pakai wet tissue
johnson wet tissue
so mmg tak bersih la kan mascara tu
then bile i tenyeh2 abis cabut bulu mata yg tak berapa nak ade
so when i makeup, benda yg paling takkn i pki ialah mascara

mascara ni bile water proof sgt, susah nk remove
bile tak water proof, bersememeh lak hitam je mata
so senang cerita, tak pki lgsg

then tetbe teringin nk try benda ni
Garnier Micellar Cleansing Water
jalan2 kat watson je
cuci mata
then terbeli
RM11.60 
got 2 color, pink n blue
pink utk kulit sensitif, blue utk kulit berminyak

so cube try test
ahad lps g beraya
pakai la mascara
then balik tak sabar nak cuci muka
ha ko
bersih mascara i
takyah tenyeh2 byk kali
sapu 1-2 kali je
clear mascara
n sume mekap tanggal
i mmg selalu pakai heavy eyeshadow, clear u olls 
sume mekap, sekali dua je sapu 
trus togel muke i
ringan n bersih je muka i rase

owww i love it so much!

nampak tu
now dh bole pakai mascara

Dian pun suke 
sibukk je nak amik gmbr ha
*excuse Dian's face tetibe nak terbersin tu*

now Dian pun takyah tunggu lama2 time i remove makeup n cuci muka kat toilet
tau je la kan, time kat dlm toilet, bergendang2 pintu ha anak ketuk, carik mak, 
takut mak hilang ditelan toilet
lg haru, time remove makeup, bukak pintu, bawah mata stil ade hitam, anak tgk, trus dia speechless..

now 1-2 min je, makeup clear 
dia kata dh takyah rinse or cleanse, sbb dia  dh sekali ngan cleansing kan
but i cuci muka gak la
br puas hati

xoxo


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...