Sholihah Collection

Garnier Micellar Cleansing Water

Ok
short update
really want to share this thing

i know i know 
now i realllllllyyyyy like ketinggalan zaman
org lain dh lama pakai
then i br nk try

yes, i mmg kaki mekap
but byk2 mekap, i paling takut pakai mascara
sbb bile nk cuci mekap tu, mascara palinggggg tak bersih
n yes, i cuci mekap i cume pakai wet tissue
johnson wet tissue
so mmg tak bersih la kan mascara tu
then bile i tenyeh2 abis cabut bulu mata yg tak berapa nak ade
so when i makeup, benda yg paling takkn i pki ialah mascara

mascara ni bile water proof sgt, susah nk remove
bile tak water proof, bersememeh lak hitam je mata
so senang cerita, tak pki lgsg

then tetbe teringin nk try benda ni
Garnier Micellar Cleansing Water
jalan2 kat watson je
cuci mata
then terbeli
RM11.60 
got 2 color, pink n blue
pink utk kulit sensitif, blue utk kulit berminyak

so cube try test
ahad lps g beraya
pakai la mascara
then balik tak sabar nak cuci muka
ha ko
bersih mascara i
takyah tenyeh2 byk kali
sapu 1-2 kali je
clear mascara
n sume mekap tanggal
i mmg selalu pakai heavy eyeshadow, clear u olls 
sume mekap, sekali dua je sapu 
trus togel muke i
ringan n bersih je muka i rase

owww i love it so much!

nampak tu
now dh bole pakai mascara

Dian pun suke 
sibukk je nak amik gmbr ha
*excuse Dian's face tetibe nak terbersin tu*

now Dian pun takyah tunggu lama2 time i remove makeup n cuci muka kat toilet
tau je la kan, time kat dlm toilet, bergendang2 pintu ha anak ketuk, carik mak, 
takut mak hilang ditelan toilet
lg haru, time remove makeup, bukak pintu, bawah mata stil ade hitam, anak tgk, trus dia speechless..

now 1-2 min je, makeup clear 
dia kata dh takyah rinse or cleanse, sbb dia  dh sekali ngan cleansing kan
but i cuci muka gak la
br puas hati

xoxo


Cerita Terbaru

cerita terbaru i?

saban minggu mmg selalu discuss utk bangunkan balik Sholihah Collection
tp masih byk bnda yg tak mengizinkan
design terbaru, modal, masa, fabrik, tenaga kerja
bile la bole buat comeback ni
mcm yg u oll tau, i akan jual bnda yg i suka n sesuai dgn semua org
especially org2 yg mcm i la
design tudung pun dh ade dlm kepala, tp nk gerakkan tu, ntoh
belum smpi seru kot
tp tiap2 minggu dok pk bnda yg sama

Dian?
dian dh 2y4m
now pe'el makin byk
asik nak ikot ckp dia je
klu tgk i pegang baby kecik lain, abis ditibainye baby tu kang
klu tak, kat umh dia buat dek je ngan i
kuang asam tau Dian ni
skrg dh bole la nk ajak bual2 ckit tu walau sbnrneye dia tak pun sgt i bsembang
bile i start nk borak ngan dia, dia mule la ajak main hentam2 dahi, main kuda2
org nak ajak sembang, dia ajak asik main

i?
ha, satu je dulu perkembangan terbaru i
mmg betul2 kembang
i gained weight
a lot!
bile i timbang n compare ngan tahun2 lps2 amboi banyaknye angka tambah
ckp nk diet tu senang la, buat tgk
pg je i berjaya diet okeh, masuk tghr, hancur
dlm gmbr jgn la compare
abg am ni klu amik gmbr i, dia dh tau angle nak nmpk i tinggi
n harus la i amik gmbr tahan napas
kasi kecut ckit perut
n lately klu u oll noticed, mn ade i upload gmbr i full syot sgt
gmbr dian je i rajin upload
nk selfie pun, dlm 100 syot, 99 syot nmpk pipi pau kembang menguntum i..
trus delete
latest i upload gmbr raya
tu pun sbb i mmg simpan gmbr raya dlm fb
senang nk tgk balik nnti
 
Kerja?
mcm biasa je 
 
travel?
so far takde ape2 next plan lg
 
blog?
ni ha, br nk start2 warm up ha
dh dpt tune nnti, br can rajin upload entry
 
raya?
tahun ni raya best wo
sbb raya 2 tpt
1st harus la sg siput perak
tak perak, tak raya la
2nd balik spore
weeeehuuuuu
dpt gak bwk dian merasa raya kat spore
i love raya there so much!
coz i can feel da suasana raya tau
terimbas balik kenangan lama2 time kecik2 dulu meraya kat sana
i membesar dgn moment raya kat sana, so opkos la i seronok gile dpt raya kat sana
lg2 bwk suami n anak sekali
n i percaya dian pun enjoy her raya this year so much!
n tahun ni i byk bj raya. muhahah,, n i berjaya pki semua bj raya
 
ok ok
next entry, i start share psl my travel tips keh,
or nak start cerita raya dulu
now tgh sorting gmbr
nnti ar tgk yg mn i can cerita dulu keh
later kte jumpe kat my next entry keh
 
xoxo
 
 ambik gmbr blkg langsir
coverline baik punye


Hajatnya

Hajatnya, balik dr holiday ari tu, berkobar2 semangat nak update blog ngan cerita travelog..
balik2 dr holiday, trus puasa..
Bile puasa, dh sibuk ngan persiapan raya..
bile raya, mmg tak maknanya la nk sentuh blog..
Raya la dulu kan..
Dh lps raya, prepare audit pulak..
ha bile dh tgh ade bnda nk buat, keje masuk bertimpa2 adalah perkara biasa..
Jadinye, masih begini la blog...

byk bnda nak update ni
travelog
raya 2017
cerita Dian, Dian dh besar la... dh 2y4m tauuuu...

wait for me keh

xoxo
pagi td ade org tegur pipi makin naik.. bdn pun main naik..
sob sob.. puasa dh la makin naik, raya lagi la naik..
tak ke dh 2x naik...
T_T
 

Happy 2nd Birthday Dian Adelia!

yayyyy
dah lama tak update blog
but izinkan i upload entry ni coz im so teruja!!!
nak share ngan u olss review i
review google pasal junglegym oun tak de la byk sgt
so nah, i bg keyword terbaru
tahun 2017
*org lain sume tak heran ngan indoor playground ha, dh biasa pegi... hahahah.. tp klu dr dulu i tau seronok gini, fuhhhhhhhh....*

JungleGym
Atria Shopping Gallery
Review Junglegym Atria

ok ok cut
dh tau kan, harijadi merupakan hari yg paling eksaited dlm diari tahunan i
harijd i dh tak brp eksaited
but eksaited gak la sbb time tu la dpt hadiah dr oppa
but now i menghitung hari utk harijd Dian!
yayyyyyy
7 Mac 2017!!
masuk je mac, i dh tak sabar

n for this year, i decided nk bawak Dian pegi indoor playground
yes, i jenis paranoid ckit,, ya, bkn ckit, byk
so, berbulan2 gak la i google psl the best indoor playground
bile i tanye review kat fb, response krik2 ckit
so i tekad la just choose n go berdasarkan review google

so i pilihhhhhhh
tadaaaa
Jungle Gym Playland!!!
tahniah la JungleGym coz berjaya menarik minat i to go there
JungleGym ade dua branch keh
Bangsar n Atria
Bangsar kecik ckit, but Atria besar byk
haaa gitu
so Bangsar entry fee dia murah sikit, utk toddler (above 2yr) RM30, kat Atria RM48
tp disebabkan Dian birthday girl, bawak MyKid, then dpt discount 50%
so, RM24 je u olls! I RM5, oppa RM5, locker RM1
ha ko, details i ceritakan expenses i


tba hari kejadian, pukul 630am dh bgn haaaa
dok asik ajak main
mcm tau2 je nk tuntut janji ha
i belikan dia cekak crown sbnrnye, tp DIan tak nak pki.. GGrrr!!!
nak ikat pulak, sehari sebelum tu, i trim rambut Dian
so jd pendek, susah ikat
sudahnye pki headband jee

 disebabkan bangun kul 630am, masuk kete trus tdo, tak smpat sarapan
tdo nyenyak lak tu
 
  
 JungleGym Atria Shopping Gallery ni kat Level 2 keh
cantek! just nice
kuar lif nmpk no. 2 besar ni
ha ko, trus i campak beg 
"dian, kaki mn Dian!!!!!!"
berbuih gak la mulut nk suh pose
dpt satu syot dh kira bagus

 otw ke Junglegym tu, elok je dia corner masuk ke Mothercare
ewahhhhhh
trus pegi tpt ni, radio control quad bike, selamba amik sekotak
amboiiiii....
cantek muke? sape nk byr
letak balikk cptttt

 
 tadaaaa
dia kat hujung lot okeh
 
 jgn lupe, bwk sock masing2
kasut leh simpan dlm tray ni
 then handbag sume simpan dlm locker

ok! Jom! Start Main!!!

 yeehhaaa
slide ni mmg i aim dh lama dh
sbb nmpk kat google
kematu gak la bontot naik slide ni.. hahahah
 bouncy2 ball pun adeeee

mende alah ni pun ade

 bola ni pun ade

 i tak risau lgsg sbb staff ade kat cni , rajin melayan Dian
 habis diheret kakak ni ke sana sini
slide bagai

smbil main tu, ape lg, start la soalan2 i..
ala, bkn soalan ape pun, saje je borak2 kosong.. ngeeeee

kat sini weekend rmi org tak?
ramaiiiiiiiii sgt kakk, penuhh ngan budak2, susah la nk main lapang2 gini.. so i suggest nk dtg cni weekdays la, puas hati ckit nak main...
mmmm, n ade la lagi soalan2 i tuu
tau la kan, i mmg suke bertanya byk soalan
g jumpe doc pun i dh siapkn list soalan nk tanye
so tpt ni pun kna la siapkan soalan
tp takyah la taip cni
hahahaha.. byk sgt
cukup la i conclude kat cni, i puas hati gile!!!!!!!!!
seronok gile!!!
nora bg 5 bintang!!!
kakak nak dtg lg!!!!

ok, jom sambung main
bonda ni byk ckp la..
tp korg, mainan kat cni byk gileeeeeee
banyak
okeh
gmbr pun byk, cume tak larat nak upload byk2

 slide ni lg seronok weh!!!!!!!
lajuuu n tinggi!!!
 i suke gile!!!!

  bapak dian lg suke!!!!

 i suke, tp bile Dian naik ngan i, slide jd slow ckit laaa
ngan oppa n kakak td lajuuu je turun slide haaa
haaaaa
 ape gelak2... tinju kang tau la!

 i bwk Dian masuk sini, tp dian tak suke ball kecik2 ni
bapak dian yg suke

 trampoline ni pun i suke
tp i takleh lompat atas ni
nnti bocor
deng!
ade lg satu trampolin, lg besar, tp adults still takleh lompat gakk
hahhaha
br berangan nk jump2 trampolin haa
 
 kul 1 Dian dh lapar
kat dlm ni ade indoor cafe
senang kan
byk jugak menu dlm ni
kebetulan dorg tgh shoot utk promo kafe diorg, dpt chicken free
laju je Dian bedal ngan air susu sekotak

 
 i ngan oppa tak leps peluang bgmbr gak la
Dian mn?
ooo dian main ngan kakak td.. 
*sudin, mak bg can tau....*
haahahah

pukul 4, i ngan oppa dh start pancit dh
wehhhh
dr kul 12 wehhh
4jam dh dlm ni
tgk gaya dian, mmg takkn stop main laaaaaa
naik turn slide ade la dlm 20x haaa

takleh jadik
drama pun drama laa
mmg drama pun
nk ajak balik mcm ajak bgaduh haaaa

ok Dian, bonda janji
nnti kte dtg lg
uwaaaaaaa!!!
nangis lg, so i pikul je bwk dia kua

 masuk kete bancuh susu, zasssss
tdo
nyenyak
setel

otw balik abg am ajak singgah Dengkil
beli apam balik crunchy
weh sedap weh!!!
tak pnh i mkn apam balik sedap gini
dia mcm mn tau
dia tebal ckit je then rangup gile
rase mentega dia tu.. fuhhhh,, terasa2 dlm mulut
filling dia pun cukup rasa haaaaa, meletup2 rasa dia dlm mulut
weh sedappp wehhhh
sedap gile!!!
8kpg setel, i ngan oppa makan


ok Dian
Selamat Harijd dr bonda n ayah
hope Dian sentiasa sihat walafiat, riang gembira, jd anak yg solehah (anak si Solehah mmg dah betul, tp nk kna jd anak yg solehah ha, hahahaah), dan sentiasa dlm lindunganNYA
bonda n ayah love u so much

xoxo
published

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...