Sholihah Collection

Keputusan


ok guysss...
tujuan entry ini adalah untuk sharing keyword ni ye
penting ye entry2 mcm ni
bole dijadikan rujukan masa akan dtg

Tertakluk kepada Kelulusan Mesyuarat Suruhanjaya

untuk pengetahuan, klu korg nak tau laaa, tak nak tau takpe

bole bygkan perasaan berdebar check result tak?
apa2 result je la
result SPM, result final exam, result temuduga, result pemeriksaan kesihatan
dia punye berdebor tu tau kannnn
jantung cam nak pecah
tapak tgn jd seram sejuk
kannnn...

ok, sejurus je nampak keputusan mcm ni, i terus ilang berdebar, i blur
dh la i check ari jumaat
so, sabtu ahad tu mmg i ilang mood!
ajak makan pun tak nak!
tp klu mkn sedap2, i stil nak laaa

i tak pnh tau ade result cmni
selalunya
"tahniah, anda berjaya"
"dukacitanya anda gagal"
"anda adalah calon simpanan selama setahun"
then i search
memandangkan nk kol SPA ari sabtu ahad, rentikan la

so i search keyword tu
n tak byk info yg i jumpe
yg i jumpe pun, rmi org dpt result mcm ni, deme bertanye, tp stil takde jawapan
but dr ape yg i bace...
ade yg berjaya
ade yg gagal
ade yg masuk dlm calon simpanan selama 6bln or setahun

so, i dh kol SPA
utk pengetahuan korg lagik
yg dpt result mcm ni
korg kena tunggu keputusan mesyuarat
mesyuarat tu mungkin akan diadakan pd minggu keputusan tu dikeluarkan
so minggu lg satu korg kena check result balik
tu berdasarkan apa yg i paham la

byk i tanye kat org SPA tu
tp tak dpt jawapan yg memuaskan hati
i yg tergolong dlm keputusan tertakluk ni sebenarnya nak jatuh ke calon gagal ke, calon simpanan ke, ke ade harapan berjaya?
ye. soalan tu tak dpt dijawab
so, jgn berharap sgt la ye
byk2 kan doa
klu dh tertulis rezeki tu, mesyuarat mcm mn pun, tetap rezeki korg
yg mn bkn rezeki tu, klu dh dpt jwpn dlm tgn pun, tetap bole terlepas gak
paham tak...
paham...
bagus.... 

eh 
tp tipu la kalau i kata i tak berharap
gile ko
sapa tak nak keje kan..
hahahahahha
tp nk berharap sgt tu tak la
redha dlm tangisan bulan madu gituuu...

tp ok la
hati ni kecewa tp stil bole dirawat lg dgn plaster la
takde la trus i bace i gagal
trus nangis wooooooo
dorg masih nk tentukan keputusan i
kira ok la tuuuuuuu
bole laaaaa nk sedapkn ati sendr
tq SPA atas peluang temuduga yg diberikan ye
oiii, pengalaan tuuuuuuuuu
cewahhhhhh

so, yg mn2 ade2 pengalaman mcm ni
sudi2 la share kat komen entry ni
sharing kan caring.....

xoxo
published

Kira jadi la ye..



me: i bkn nk ckp ape la, tp klu i tak ckp, i bole migrain
Puan H: ape dia u.. buat i risau je
me: bukan, dr td, i nmpk, anak dara kak ain tu asikkkkk berkepit ngan anak bujang u.. i perhatikan je tauuuuu...

Puan H: ye ke u olls.. i perhati jugak... tp nk buat cmne... rase mcm dh suke sama suke..
me: klu dh suke sama suke, ape salahnya... bujang sama bujang.... ape lg... amboi, bahagia muke u nk dpt menantu ...

 me: takpe la, i ni jd org tgh je.. takmo la kang both parents mcm malu2 kucing gitu kan..
Puan A: i ok je... anak dara i mmg dh berkenan ngan anak bujang Puan H ni...
me: so kira jadi la ni ye

 ha, korg kna bertrima kasih ngan aunty princess korg ni tau
aunty yg tlg bincangkan hal korg ngan mak2 korg
kira jadi la ye...
hat nnti jgn lupe jemput aunty
aunty nak meja VVIP
berkat tu kasi lebih ckit
haaa, jgn dok dekat sgt na auni...
br kira jadi, belum jd lg tau...

hamikk.. i rase i dramatik sgt pg ni tgk gmbr ni..
hahahahaah
mule laaa kan i buat dialog i sndr

 jumaat lepas, i ade jemputan
kat Everly Hotel, Putrajya
agak teruja la nak attend
coz i tak pnh g hotel tu, hotel baru kat putrajaya, sebelah Alamanda
 sweeett sgt theme color majlis ni tau
mint n putih
makanan pun sedap2
i ape lg, time ni la nak ratah lauk

ni ngantin nya
i tak leh tau tgk ngantin2 pki bj putih2 princess cmni
i rase mcm nk kawen lg
ehhh
tp ngan org yg sama laaaa
mcm princess tauuu

antara yg i sempat bergmbr itu ari
tp majlis tu masing2 makan kat meja yg dh ditetapkn
abis event, bertempior la sume br leh bgmbr
hahahahah

i klu dpt bgmbr, ilang sume sakit ha
padahal pg tu sibukk nangis2 kat klinik ha
perut byk angin doc kata
sakit woooo

ade photobooth kat luar dewan
ape lg
kna la bgmbr
rugi la kannn klu tak bgmbor
siap ade props bagai




 

 so my OOTD itu ari simple je
im wearing Dress Sateena, collection terbaru dr Sholihah Collection
tp blum launch lg
i buat eksperimen dulu
then match ngan Shawl Dalilah
shawl dh bling2 kan
so bj i plain je la
material kali ni i gune material baru
i nak yg kembanggggggg2 gitu n flowy2
bile i berjalan, i nak kain bwk tu kembang2 cam princess
ha ko.. gitu...


Oh My Kasut Tinggi

seriusly
i tak tipu
i stat pki heel dr umur 18 tahun
dulu heel tak la tinggi mana
sbb gi keje merempit bwk skuter u olls

then, masuk je studi,
i stil pki heel
but, stil tak brp tinggi
cukup sekadar 1-2 inci
gile ko nk pki heel ari2 gi kelas turun naik tangga
tangga bukan ckittttttttt
ni yg jenis mendaki punyeeeeee
then laluan nk balik kolej, mak aihhhhh,,,, bukan jalan rata nunnnnn
dpt pulak kelas kat area kolej baru2 tu
aduiiiii
i area kolej lama
so jalan kaki mcm dr arah utara nk ke selatan nunnnnnn
tp stil i pki heel
sbb, i rase , i lg sakit kaki klu pki flat
tak tipu
mungkin i jenis berjalan yg jnis menhentak kaki tau
so bile pki flat, hentakan dia tu lg lebeh
so, trus sakit kaki

then lg satu, klu pki flat, jalan i berteraborrrrrr
tak tau nak ckp cmne aih
jalan cam tak kemas
so, mmg i dh biasa ngan heel

masuk je alam pekerjaan, lg melampau2 heel i
leh cecah 3-4 inci lak
ehei, tak rock la klu pki kasut tinggi tak pnh jatuh
jatuh tu perkara biasa keh
kdg tu jalan elok je dlm opis, tup tup tersembam dpn pintu
ape de hal...
jatuh longkang?  selalu sgt... biasa je....
jatuh kat jalan raya? pun biasaaa
jatuh kat pasar malam? lg biasaaaaaaaa...

thst y, kdg2 tu, i tak sukeeeeeeeee jalan org pnuh sesak
event pun kdg2 malas bnor i pegi
sbb bnda2 mcm ni la
jatuh terkehel la, pinggan terjatuh la, air tumpah la, kuah tumpah la, sudu jatuh la
u know what i mean?
kelam kelibut punye org.. i la tuuu

so, sehinggalah pd suatu hari
oppa paksa i beli flat shoes
masuk nose, masuk vincci, satu pun i tak berkenan
mahal pulak tuuuuuuu
flat shoes RM80?
gile keeeee
tambah lg RM20+ i dh leh dpt heel dh
i nk alihkn perhatian oppa, i ckp, nk tgk kasut kat Bata Mines pulak
fuhh, sanggup ni dia dia patah balik dr Midvalley ke Mines

"malam ni jugak beli flat shoes, n trus pakai!"

eh, bkn tak pnh beli flat shoes
penah
ade la dlm 2-3 kali dlm masa 5-6 tahun ni
tp pakai sekali dua je
then simpan bikin pusaka la..

ye.
ni sume kerana kejadian paling latest
jatuh longkang kat umh ecah
gamaknye kejadian itu memberi tamparan yg sgt hebatttt pd diaaa
hahahaha
kecoh sat satu kawasan umh sbb i jatuh longkangg
sume duk meninjau dr tingkap ha nk tgk ape yg gedebuk jatuh tuuu
*haa, nmpk takkkk... drama sgttttt.*

hhahaahaha
sbb lps jatuh longkang, i trus jatuh sakittt
sungguh tak tipu
lps tu i sakit gigi sbb gigi bongsu smpi demam panas, then i demam virus pulak, seminggu demam tak kebah, then allergic ubat pulak, smpi kena gegata, then mcm2 sakit la time tu..

mak mertua i ckp ape tau

"gamaknye nor demam ni sbb terkejut jatuh longkang ari tu kot"

tu blum lg dgr kakak2 i membebel psl kasut tinggi
aduiiii
mulut dia... pok pek pok pekkkkkkk
sakit telinga wooooooo....

so
i beli kasut Bata Comfit
not bad la
selesa di pakai...
walau jalan i agak berterabor, tp masih melangkah penuh keyakinan yg jitu gitewwwww
so, skrg jgn heran la klu i nmpk pendek ckit ye
sbb i tak tinggi mn pun sbnrnye
161 je

ha, nmpk tak
padahal nk citer ckit je psl kasut, sume cerita dh terkuar haaaa

tp ok jugak berlatih pki flat shoes ni
smpi bile kannnn nk sedar diri supaya kurgkn pki heel
heel mmg tak elok pun utk bdn kan
n byk risiko
bdn nk pki lama..
takpe la..
den torai pakai flat shoes ni ye..
comellll ape pki flat shoes ni kannnn...
tp abg, sesekali pki heel bole kan... tak salah kan... ngeeeee

hish

xoxo
published




Notaku Di Harijadiku - 11 Julai 2014

live update on my birthday
11 Julai 2014
syukur, alhamdulillah
terima kasih ya Allah atas segala nikmat dan limpah rahmat yg dikurniakan..
i masih bernafas dan alhamdulillah masih sihat walafiat tika entry ini ditaip..
 umur?
takyah tanye..
coz i masih dlm 20-an..
aummm.. hahahahah
ekceli
jarang la i keje pd ari jadi i
jarang
coz selalunye akan mintak cuti siap2 utk celebrate berdua ngan oppa
cam tahun lps, ari jadi jatuh ari kedua puasa, then belah pagi oppa ade keje, so kami kuar ptg
but, tahun ni, ari jadi jatuh ari ke 12 berpuasa
ari Jumaat
tp ari ni oppa mmg ade tugas yg tak dapat dielakkn
ade majlis berbuka puasa ngan sultan
so, mmg nak tak nak, kena keje smpi malam
so, i nothing to do if dia keje, so, i pun keje je la
but setiap tahun tanpa gagal i akan suruh oppa celebrate i
then
oppa ajak i gi birthday dinner merangkap berbuka puasa awal sehari
malam smlm
balik dr kursus, ktorg gerak ke midvalley
tahun lps g KLCC, parking dr kul 3 smpi 10pm, amikkkk kena byr duit parking RM27 ko!!
so, tahun ni pilih midvalley je la.. hahaha :p
parking br rm4
hehehehe
oppa tanye i nak mkn ape
ntoh le. tak tau laaa
tak tau nak mkn apeeee
kronik la masalah i ni
malas nk pikir makan ape
sbb mmg tak tau nk mkn apeee
 so, dia kata nak makan kat Chilis
bole la
belasah je la
smpi mvalley around 5pm
jalan2 la dulu
mcm biasa la, tiap2 tahun my birthday gift sama je
bukan ape, mmg bnda2 ni i pakai pun
ari2.. so baik i mintak dia bnda yg mmg i pakai
so tak membazer
bile time i tepek bedak, tepek listik, i ingat la dia
hahah.. puikk..

so, cari kat situ je la
but seriusly, i tak suke MAC Midvalley
promoter dia cam malas ckit kot
or tu mmg cara dia
klu kat KLCC, promoter dia rajin pakaikn kte ape yg kte nak
tp kat cni, sume buat sndr, n dorg tak suggest ape yg best utk dibeli
pfftt
but, i ralat gile
smlm i cube kaler lipstik mcm kaler lain, kaler merah,
but ari ni bersemangat i pki lipstik baru, tetibe jadi kaler merah gelap tuuuuuuu
yg mcm black metal tuuuu
what the..
aihhhhhhhhhh!!
ni oppa tau, dia ngamuk ni, smlm tak nk try betul2
but btul what, smlm i try dah
 so, Chilis takleh reserve seat
kena la tepek duduk situ dr kul 6pm
ape lg nak buat
amik gmbr je la
i nk tunjuk perbezaan syot i ngan dia sbnrnye
pose yg sama
tp org lain
nmpk tak beza dia
nampak tak time i pegang muka dia ngan dia pgang muka i
adoii
i tak tau dh nk ajar dia cmne lg cara amik gmbr
nampak tak perbezaan syot i n dia
time dia ok lg nak layan amik gmbr
sbb mmg takde bnda nak buat
haahaha
tp tgk la dia ikhlas ke tak amik pic ngan i tu
i punye la lemah lembut pegang pipi dia, dia leh pegang pipi i takde perasaan punnnnnn

tq abg for da birthday treat
bak kata dia
'a good husband remember ur birthday but not ur age"
hahahaha

dapat kek satu slice pun bole la
ade ke nak beli kek tp ikot selera tekak dia
dia nak kek fruitilicious, i suke red velvet
dh knape beli kek kna ikot tekak dia
kan harijadi i
so i menang la
red velvet for me!

haaaa..
yg ni mmg fav i!
lantak la org kata apa, dh jemu ke ape ke
tp ni mmg fav i!
i mmg akan order yg ni!
ahh! tak kira!!
oppa suke cube menu baru
so biar dia je la try menu baru
then i juz try2 je la
tp ni mmg menu i!
Crispy Honey Chitpotle Chicken!!!
pergh!
rase dia mmg power!!!
i dh la mmg suke ayam!
boneless chicken lak tu!!!
rangup lak tu!!!!
nomnomnom!

then , lps solat n abis mkn sume, jalan2 kejap before balik
ternmpk mende ni
1. made in korea
2. rama - rama
3. glitter
so.. wajib dibeli
ntah hape hape ntah
bnda ni pun nk beli?
aduii.. oppa geleng kepala...


well, sbnrnye, dr kecik2 dulu, mama sambut birthday ktorg
so, setiap kali hari jadi, kna ade kek n hadiah
walau pun hadiah tu mama yg beli, but mama balut n ckp ni dr kak noly, ni dr kakak, ni dr baby
bukan hadiah ape pun
kdg tu coklat, keropok rota, kek hiro, twisties
tak kisah, jnji hadiahhh dibalut
soo... dr kecik mmg harijadi ialah hari yg i tunggu2
selain hari raya la
sbb i rase i special sgt 

 so, ari ni i rase specialllllllllllll sgt
*flip hair*
tak sangka masih dpt hadiah dr kawan
heheheheeeheheehe
i love da owl!!!!
n oso da gift card!!!!

pagi2 dh dpt voice msg
abah mak nyanyi besday song
rathe n shihli oso nyanyi
icha n zyra pun nyanyii
"merdu' sgt sume nyanyiiiii
merdu smpi rase nak nangis
hahahahahah

so, mcm biasa
setiap msg, whtsapp, status yg wish my besday, i akan reply satu2
coz i really appreciate da wish
tandanya dorg masih ingtkan i
awwww..
terharu
*lap air mata ngan bucu kain*

so, ucapan syok sendiri utk i
happy birthday to me!!!!!
xoxo
published

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...