Sholihah Collection

Throwback & Comeback Sholihah Collection


pagi2 td bukak fb
tersentak bile fb memory share 
5 years ago
bout my dear Sholihah Collection
dh 5 tahun
i syggggg sgt Sholihah Collection
sedeh pulak bile i scroll balik gmbr2 lama
since 2010 
 
actualy my Sholihah Collection bermula hanya dr inner ni
Inner lycra
ade mcm2 kaler n design
dulu2 bg susah nk jumpe inner n shawl
so bermula dr situ plus i bykkkkkkk sgt masa terluang kat rumah
maka bermula Sholihah Collection
kenapa Sholihah Collection
simple
i juz nak org tau, tudung tu beli kat Sholihah, baju beli kat Sholihah, inner dari Sholihah
i nak org ingat nama tu 

shoot item pun  dr umah je
selalunya gune props bunga kering tu ngan finger chair merah
gune kamera hp je
ni antara my customer 
i hargai diorg sbb diorg la dulu yg support i
n opkos on top of that my family laaaa

 dulu2 harga shawl rm10 jeee
muke sememehhh je amik gmbr
hahahah

dulu baju2 pun i ade jual
but susah sikit la
sbb baju ni limited saiz n ukuran
modal pulak besar

 
 shawl ni dulu antara kegemaran buyer
eh, teringin pulak i nk shawl ni
tp mn nk dpt skrg ni
rinduu
T_T

alhamdulillah
dulu rajin aktif kat online n offline
anta item sana sini
rajin restok

awning rania 
i ingat lg
 ni antara hot itemmmmmm
restok smpi ber batch2 ha

n ya, i love this

dulu i rajin restok n i folow segala peredaran n fashion tudung n shawl

 pashmina pun hot item

n Dress Rania also one hot item kat SC
time ni mmg tak cukup tgn
i buat semua custom made
hantar sana sini
cr supplier
menjahit
cr customer
sgt2 penat okeh nk memenuhi segala kehendak n permintaan customer time ni 
customer is always right gitu kannnn
tp i sukeeeee sbb i minat 
 dr situ i belaja tentang demand
ape yg cust nak, ape yg cust suke 
n i belaja psl supplier
kdg kte kedai kecik ni deme tak layan
i sedaya upaya tetapkan harga yg i rase org bole beli
bile i dh bg harga tu, means tu mmg dh puas i tolak tambah darab bahagi dh tu
rase bersalah sndr okeh kalau letak harga mahal2
kdg tu rase tak berbaloi dgn hasil titik peluk
tp its ok as long cust suke
nampakkkkkkk....

n now, kerinduan tu menggamit hati
pegi pej pos, teringat zaman dulu ari2 singgah pej pos
tp bkn i la, oppa la.. hahaha
kitorg kalau g pej pos mesti teringat moment tu
rindu nk isi borg pos laju .. hahaah

then, tahun 2014, lps keguguran, i pause
rehatkan diri
sbb di kala i aktif, i mengangkut kain berplastik2, jalan jauh menapak g kete ha
panas2 terik berjalan
kdg drive sana sini cr supplier yg bersesuaian
ye la, i kedai kecik je
i yg kna cr n rayu supplier bg harga murah
tu pun kdg mmg tak dpt harga murah
coz i beli bkn jenis berkayu2
nk murah mmg kna beli minimum 1 color 1 kayu
mmg tak dapek laa...

my mistake when i pause, i lgsg tak update
n i tertinggal dr peredaran fesyen yg lajuuuuuuuu gileeeee
skrg fesyen mcm2 dik non
kakak tak larat nak kejar
so i amik pendekatan less is more
yg simple lg senang pakai

then i lg pause bile i pregnant
then dpt Dian
sibuk dgn anak kecik
smpi i lupe lgsg kat Sholihah Collection

sehingga la baru2 ni i mmg rinduuuu gile kat SC
so i ubat kerinduan i dgn buat mini comeback
Batwing Set
sgt limited i bukak order sbb i takut masih tak terkejar n i kna dapatkn balik rentak biz online

 so now, i rase selesa utk jual ape yg i selesa pakai
ye la, ade anak kecik
nk lilit2, nk liplap2, nk glow2 sgt, Dian tak bg can dah

so now i rinduu sgt kat Sholihah Collection
n now planning utk buat comeback
but need to study more bout the lastest demand, method n fashion

rugi kan...
i ketinggalan jauh ke belakang
but stil its ok
i buat Sholihah Collection sbb i minat
i minat fashion
i minat online
i minat photoshoot
i minat colors

n now oppa dh bg greenlight utk i aktifkan balik SC
dia pun rindu SC rupenye
heheheh

 n ya, currently im working for my latest collection
Kurung Dian

sgt praktikal
mmg sesuai sgt2 utk semua org, semua tpt n semua masa

will open order dlm masa terdekat
jgn risau
kaler n material sgt ohsem!
sbb sume collection i yg akan try n error dulu
so bile i pki ok, selesa, then br berani i release

so i harap u olls masoh sudi support Sholihah Collection
coz i love Sholihah Collection n i love u olsssss..

 n today br raya ke 13
so tak terlambat lg utk i ucapkan selamat hari raya
moga syawal kali ni memberi kebahagiaan utk semuaaaa

okeh
umh sape lg buat open house
i nak serbuuuu

*masih mode ketupat lemang rendang kuih raya*

OOTD Majlis Kesyukuran Iman Taaliyah

ceritanya sabtu minggu lps, ade jemputan dr kak aton
untuk majlis kesyukuran dan akikah 2nd daughter dia, Iman Taaliyah
uih, i sejak2 ade Dian ni, rajin ckit g jemputan
hahaaaha

sebab...
i sukeeeeeeeee bile part nk pki bj sama ngan Dian
kecik2 dulu ade nk buat baju sama ngan Dian, but hasrat tak tercapai
ade yg tak menjadi
ade yg tak sesuai
lgpun Dian kecik sgt lg, some corak n design tak sesuai ngan dia

so, bile Dian dh toddler, dh dpt kaki
wajibbbbbbb la i capai cita2 i pki sedondon ngan dia 

dulu klu nk g jemputan, kena pk psl bj i je
now kena pk bj Dian sekali
so, klu ade jemputan bgtau i awal2 na
nk siapkan baju
keh keh keh

i pilih kaler royal blue

percaya la ckp i, susahhhhhh sgt nak amik gmbr Dian skrg
tak duduk diam
klu dulu i grab diaaaaa cepit diaaa bawah ketiak, maka duduk diam la dia
sekaranggggggggggg sndr mau ingat la
i grab, dia tepisssss, berpusinggg i mcm gasing
ha ha, start la tuuu drama tuuu

owh, ekceli i kna gune dokoh patch untuk bj Dian tu, tp sbb bj last min 
tak sempat nk beli dokoh
i pkikan dokoh brooch

tgk tu, i beria dh pose, dia tak mo pandang kamera, dpt snap gmbr toncet dia je
umh kak aton kat Alam Budiman, Shah Alam
lawaaaaa umh ha.. suke i tgkkk
tq ye kak aton for da invitation


eheiiii
dh pki cam gini takkn nk trus balik umh
i heretttt oppa g Mitsui
bwk Dian jalan2
Dian jumpe mall yg luassss,, mmg tak cukup kaki la dia berlari sana sini

 tak tentu arah dh dia

 nk pandang kamera? jgn harap....

 bonda, lepaskan sy, biarkan sy bebas berjalan.... hish
kacau la bonda ni
i tak sempat duduk skrg, bontot tak smpi kerusi lg dh kna mengejar balik si Dian
penat tu penat, tp tak kurus2 jugak
tu hangin tu!

 sudahnye i yg bergbr sorg2 syok sndr

ok la,
tu je nk cerita
byk nk tunjuk ootd i ngan Dian je ari tu
nampakkkkk game dia?
hahahaha

then smlm i ade open order utk set baju batwing mommy n daughter ni
saje2 je
nak tgk org lain pun pki sama2 comel ngan their daughter
hanya utk 7 set je
LIMITED 
awat 7 je..
sbb i lahir bulan 7, dian lahir 7hb, n oppa james bond i kod 007
so amik 7 set je
takut nak amik byk2, takut tak terjahit
ni pun smlm dh terlebih set i amik
so now order closed dulu ye

Dian, besar nnti bace blog ni
sukeeeee sgt bonda dpt pki bj sama ngan awk
besar2 nnti, tak nak pki bj sama ngan bonda, ssssssssiiaappp ,,

xoxo
published


Rindu blog..


lamanya i tak ketuk keyboard
td ade opismate cerita psl blog i, tbe2 ade rase rindu mengetuk pintu hati
amboih..

so i tak layak lg digelar blogger
klu blogger kena rajin update entry kan..
kiranya i ade blog je la, bukan blogger..

what happened to me within this 1 year
bykkkk.. bykkkkk... bykkkk sgt....
cume tak sempat tercerita je..

now masa i byk dihabiskan dengan budak ni
tu ha yg tgh cebek jee
see, hall rumah i now ade kete merah dian, ade bakul mainan dian, n ya ade pampers dian.. hahahah

kdg i rase masa tu mcm lambat sgttt berlalu
but now i realized masa berlalu begitu pantessssss sekali
dian dah 1y1m2w
wowww

now dia dh pandai berjalan
pandai memilih makanan
tau bunyik cat meow meow
tau bunyik cow mooo mooo
tau pindahkan bawang merah n cili kering dr dapur ke ruang tamu
tau bukak peti ais n masukkn kepala dlm peti ais ( cuaca panas u olllsss)
tau koyakkan buku
tau lagu didi n friends
tau main hp i (tah sape2 tah dia call now, later i dpt msg je bgtau ade call dr i)
tau geleng kepala bile tak nak sumting
 tau berkawan

now timing i
kul 8am-5pm keje
5pm - 10pm urusan rumah tangga
10pm - 6am tdo
wow

so, u olls pulak ape cerita..

xoxo
published

Very Short Getaway - Genting Highland

veryyy veryyyy veryyyyy veryyyy short getaway
well, i tak tau nk menuju kemana
tp nak jalan2
so memandangkan now fenomena el nino kan, agak panasss, but alhamdulillah lately ptg asyik hujan
so sejukkk ckit
so kami decide naik Genting Highland
ye tau, takde ape pun kat genting now
outdoor world tu siap hujung tahun 2016
tu je yg terlintas kat kepala
ingat nak naik cameron, tp peningg la jalan dia naik bukit simpang siur 
next time la tu, tunggu Dian besar ckit

so pg tu kemas2 beg, siapkan mknn dian, zaaassss trus naik GH
tak booking hotel siap2 pun sbb takut tak jd tdo hotel
so sesampainya kat GH juz nice kul 3pm, time utk check in
pegi first world hotel

 
 
 
amboi, skrg book bilik macam withdraw duit kat atm
pegi kat mesin dia tu je, masukkan IC, pilih bilik, masukkan duit, tenggggg dpt kad bilik
amboiii, canggih naaaa
takyah dh beratur2 kat kaunter
 
now ade tower baru
bilik lama panggil standrd room, deluxe room, etc
but tower baru dia panggil xyz standrd room, xyz deluxe room, etc
makin byk bilik kat hotel ni
i rase sbb nk menanmpung pengunjung yg dijangka akan makin makin bertambah bile outdoor tu siap
 kami jd perok ckit la bile beli bilik gune mesin je
haahahaha
kami pilih deluxe room sbb nak ade kettle bagai senang nak masak air sbb ade anak kcik kan
 
 
 
 so trus check ini bilik
tower 2, 7th floor, no bilik 7811
dpt bilik yg 2 single bed
chop, i nak bilik menghadap view, so tambah RM5
bilik xyz deluxe room RM230 + RM5 = RM235
kalau online dpt RM195 je
so moral of the story, plan la elok2 n beli siap2 kat online
 
masuk je bilik, trus bg dian makan, then nap
lompat2 atas katil 
bekas polisterin ni la skrg duk angkut kulu kilir haaa
bekas makan dian 
gi pangkor naik feri pun ngangkut mende ni
 
 
then lps magrib kami jalan2 indoor
kat indoor mmg takde ape2 pun
harapkan snow world je
klu nak tix snow world murah, pun siap beli kat online
kami tak nak masuk pun
kami nak jalan2 je
tunjuk Dian lampu2, tgk konsrt jap, jalan2
Dian pun pandai dh, nampak je lampu, "puuuuuu puuuuu" 
abis terpercik2 air liur nak menyebut puuuuu puuuu lampuu tu
 
then balik bilik, makan megi, bg makan dian, siap2, tdo
 krohh krohhh
 
 
 bangun pagi2 tgk view ni, hmmm
kabuss
sejukkk
best

 view pagi campur dengan dua org budak musyukk masyammm ni

check out kul 11am, kami tak ambil buffest brakfast kat first world cafe pun
sbb nk trus jalan2 kat taman luar tu n balik je
GH makin pnuhhh
 
then jalan2 kat luar, pusing punye pusing, tak jmpe taman yg dulu i penah pegi tu
jalan byk tutup
sbb byk construction lagi
 hampeh, tak jumpe taman tu
 
jadikkk ler amik gmbr kat tepi jalan punnnn
 
cuaca kat GH mmg sejukkk, around 16-17c
i ingat tak sejuk or sejuk2 manja je
sekaliii sejukkkkkkkkk daaaaaaaa
nasib baik bawak spare sweater dian bagai
 
hahah
 tu je
mmg naik GH utk tdor hotel je
lgpun saje nk ajar Dian tdo selain kat umah
senang ckit kot nak jalan lps ni.. nampakkkkkkk..
 
nnti la, ade rezeki, outdoor GH siap, kami naik lg ye
by that time Dian dh besar ckit
senang ckit 

ok bai
xoxo
upload

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...