Sholihah Collection

Saeng-il Chughahabnida Oppa!!!


20 Oktober 2014
harijadi Oppa
yang ke 30
uih, dh masuk 3 series u olls
 i maintain lg 20an
muahahaha

malam tu kental tau i buat Victoria Sandwich Cake utk oppa
nk stat buat kek awal sbnrnye
tp terjebak ngan Runningman lak
taj snggup nk tinggalkan runningman
so abis cerita runningman kul 1245am mcm tu, br stat buat kek

tetibe teingin buat mende alah ni sbb ade jem stroberi tu ha
cam sedap jeeee
mmg sedap la u olls
walau pun i mmg bermasalah part finishinh, gasak laaaaa
janji masuk perut

lps siap, i crik lilin
jumpe lilin ikea ni , gasak jugakkkk
i nyalakan then i masuk bilik, bgnkn oppa dr tdur smbil nyanyi lagu besday
dia bgn mamai2
i kata hepi besday abg, cepat tiup lilin
fuhhh, dia tiup
then dia masuk tdo balik
i pun trus g ruang tamu balik, sambung tgk tv smbil cake i sndrik
apakah?
tah pape tah
hahahaha

esoknye tu, pg2 i bangun tdo tauuu
i siapkn nasik goreng, sambal ikan bilis, roti bagai, buat bekalan kehidupan
then dlm kul 10 cam tu ktorg gerak
g mane?
Port Dickson je punnnnnnnn..
uihhhh.. jauhnyeeeeeeeeeeeeeee kann
amik masa dlm 45+ min laaaa nk smpi tuu sbb lalu jalan dalam je
jauh kann.. puikkk

ktorg takde book bilik pun
ari isnin kotttt
bukan time cuti
smpi je PD, trus pusing2 cr hotel
oppa mg suh cr hotel siap2, tp i yg malas
walk in sudeiiiii
so masuk la Regency, Corus, Ancasa, ape tah lagi
ade la dlm 5-6 hotel ktorg masuk
i br tau, hotel kat PD ade price dia then nett price dia
means harga bilik satu malam RM360, nett price dia RM400
ha???
gitu pulak
cmpur sarapan tak?
idokkkkkk
i yg mmg tak tau kpt harga hotel kat Msia kira mcm ni
selalu book bilik tru Agoda, dh siap2 sume price dh, cume tambah duit caj kad kredit
i yg penting part sarapan tuuuuuuuu
i suke makan sarapan kat hotel
byk pilihannnnnn..
owwwww i love it!
sbb pagi2 mmg saiz perut i membesar.. hahaha
so akhrnya kami decide ke Avillion Admiral Cove
byk gak signage dia sepanjang PD tu
RM260 per night, nett price RM301.60
ade sarapan n ktorg amik panorama room
ahhhh,, bole la.. malas dh nk cr hotel
perut lapar lak tu

 room 1812

dpt view cmni, i sgt puas hati okehhhh

bilik pun cantek

 

 

i sangat puas hatiii
cume knape hotel kat Msia takde wifi dlm bilik eh?
g cameron ari tu pun cmtu gak.. takde wifi


so mule2 ktorg mencekik dulu laaaaa
oppa request nak nasik grg mcm yg i masak first2 dating g bukit tinggi tahun 2008 tuu
dh knapeeeee?
selalu masak nasik grg cam tu jugak rasenyeeee
ngade...
dulu mama yg selalu bubuh bahan dlm lesung, i tinggal tumbuk je, then tumis then masuk la nasik
same je rase diaa
then agaknye sbb makan dlm bekal cmni, mmg dia kata rase sebijik cam dating kat bukit tinggi dulu
serius, i masak nasik grg bertahun2, sama je rase dia
hahahhahha

lps perut kenyang, ktorg nap dulu
lbh krg kul 5 mcm tu, dh bersiap n solat sume, ktorg nk turunbwh amik2 gmbr
wajib!

 

 

 

 

 

 

ktorg lepak kat bwh, smbil tunggu sunset
smbil borak2
gambar takyah cerita
mmg melambak2
pki lak skirt kembang2, mau i tak feeling2 amik gmbr
jenis oppa ni pulak, dia malas amik gmbr tauuuu
tp bile i dh nak jugak, mulut berdecit2 la nk amik gmbr
tp once dia dpt angle dia nak tu, i pulak berpeluh2 nk pusing sana pusing cni amik gmbr
' cni ayg, cni ckit ayg, kat situ ayg, yg pose td tu ayg, senget ckit bdn ayg'
punya beria dia suh amik gmbr kat teratai tu ha, dh la byk agas
masuk hidung tau dakkkkkkkkkk
 
malam kami takde acara pun
punye la malas nk kua
cume makan dpn tv je la
roti cicah sambal, makan kek, makan keropok, smbil berkuntau atas katil
time ni la nk feeling2 main campak2 bantal
kat umh takle, bantal keras, kang klu terkoyak bantal tu, sape nak kemas??
lgpun mlm tu ade bola
pfffttt

 esoknye, sarapan time!!!!!
yayyyy!!!!
punya la beria nk sarapan, kul 4am dh tercelik2 mata haaa
hahaha
tpt makan dia dpn swimming pool...
cantek tau kolam dia
klu ade budak2 ni, mesti seronokk
i dh besar2 ni malas nk masuk kolam dah
so, tgk je la

 bykkk sgt pilihan foods dia tauuuuu
love it!!!!!
i makan ckit2 je tp i rase sumeeeee section


 

 

 
 rasenye ade la dlm 5-6 kali i bgn amik makanan
puas hatiiiii!!!

 kul 12 check out

 so far, for my realy short getaway ke PD ni
ok la
seronokkkk
sbb makan2 rilek2 enjoi2 je


then kalau ikotkan plan
lps check out gi Muzium Tentera Darat
punye la seronok oppa ha
sekaliiiii, Muzium tu tutup daaaaa setiap ari selasa
tak ke bengkekkkkk si oppa ha
kekekeke. 


nak amik gmbr kat pantai, tp timing tak brp cantek
time tu dh kul 1 haa
panas terik uiiii
takpe la.. lain kali ye

xoxo
published

Keputusan


ok guysss...
tujuan entry ini adalah untuk sharing keyword ni ye
penting ye entry2 mcm ni
bole dijadikan rujukan masa akan dtg

Tertakluk kepada Kelulusan Mesyuarat Suruhanjaya

untuk pengetahuan, klu korg nak tau laaa, tak nak tau takpe

bole bygkan perasaan berdebar check result tak?
apa2 result je la
result SPM, result final exam, result temuduga, result pemeriksaan kesihatan
dia punye berdebor tu tau kannnn
jantung cam nak pecah
tapak tgn jd seram sejuk
kannnn...

ok, sejurus je nampak keputusan mcm ni, i terus ilang berdebar, i blur
dh la i check ari jumaat
so, sabtu ahad tu mmg i ilang mood!
ajak makan pun tak nak!
tp klu mkn sedap2, i stil nak laaa

i tak pnh tau ade result cmni
selalunya
"tahniah, anda berjaya"
"dukacitanya anda gagal"
"anda adalah calon simpanan selama setahun"
then i search
memandangkan nk kol SPA ari sabtu ahad, rentikan la

so i search keyword tu
n tak byk info yg i jumpe
yg i jumpe pun, rmi org dpt result mcm ni, deme bertanye, tp stil takde jawapan
but dr ape yg i bace...
ade yg berjaya
ade yg gagal
ade yg masuk dlm calon simpanan selama 6bln or setahun

so, i dh kol SPA
utk pengetahuan korg lagik
yg dpt result mcm ni
korg kena tunggu keputusan mesyuarat
mesyuarat tu mungkin akan diadakan pd minggu keputusan tu dikeluarkan
so minggu lg satu korg kena check result balik
tu berdasarkan apa yg i paham la

byk i tanye kat org SPA tu
tp tak dpt jawapan yg memuaskan hati
i yg tergolong dlm keputusan tertakluk ni sebenarnya nak jatuh ke calon gagal ke, calon simpanan ke, ke ade harapan berjaya?
ye. soalan tu tak dpt dijawab
so, jgn berharap sgt la ye
byk2 kan doa
klu dh tertulis rezeki tu, mesyuarat mcm mn pun, tetap rezeki korg
yg mn bkn rezeki tu, klu dh dpt jwpn dlm tgn pun, tetap bole terlepas gak
paham tak...
paham...
bagus.... 

eh 
tp tipu la kalau i kata i tak berharap
gile ko
sapa tak nak keje kan..
hahahahahha
tp nk berharap sgt tu tak la
redha dlm tangisan bulan madu gituuu...

tp ok la
hati ni kecewa tp stil bole dirawat lg dgn plaster la
takde la trus i bace i gagal
trus nangis wooooooo
dorg masih nk tentukan keputusan i
kira ok la tuuuuuuu
bole laaaaa nk sedapkn ati sendr
tq SPA atas peluang temuduga yg diberikan ye
oiii, pengalaan tuuuuuuuuu
cewahhhhhh

so, yg mn2 ade2 pengalaman mcm ni
sudi2 la share kat komen entry ni
sharing kan caring.....

xoxo
published

Kira jadi la ye..



me: i bkn nk ckp ape la, tp klu i tak ckp, i bole migrain
Puan H: ape dia u.. buat i risau je
me: bukan, dr td, i nmpk, anak dara kak ain tu asikkkkk berkepit ngan anak bujang u.. i perhatikan je tauuuuu...

Puan H: ye ke u olls.. i perhati jugak... tp nk buat cmne... rase mcm dh suke sama suke..
me: klu dh suke sama suke, ape salahnya... bujang sama bujang.... ape lg... amboi, bahagia muke u nk dpt menantu ...

 me: takpe la, i ni jd org tgh je.. takmo la kang both parents mcm malu2 kucing gitu kan..
Puan A: i ok je... anak dara i mmg dh berkenan ngan anak bujang Puan H ni...
me: so kira jadi la ni ye

 ha, korg kna bertrima kasih ngan aunty princess korg ni tau
aunty yg tlg bincangkan hal korg ngan mak2 korg
kira jadi la ye...
hat nnti jgn lupe jemput aunty
aunty nak meja VVIP
berkat tu kasi lebih ckit
haaa, jgn dok dekat sgt na auni...
br kira jadi, belum jd lg tau...

hamikk.. i rase i dramatik sgt pg ni tgk gmbr ni..
hahahahaah
mule laaa kan i buat dialog i sndr

 jumaat lepas, i ade jemputan
kat Everly Hotel, Putrajya
agak teruja la nak attend
coz i tak pnh g hotel tu, hotel baru kat putrajaya, sebelah Alamanda
 sweeett sgt theme color majlis ni tau
mint n putih
makanan pun sedap2
i ape lg, time ni la nak ratah lauk

ni ngantin nya
i tak leh tau tgk ngantin2 pki bj putih2 princess cmni
i rase mcm nk kawen lg
ehhh
tp ngan org yg sama laaaa
mcm princess tauuu

antara yg i sempat bergmbr itu ari
tp majlis tu masing2 makan kat meja yg dh ditetapkn
abis event, bertempior la sume br leh bgmbr
hahahahah

i klu dpt bgmbr, ilang sume sakit ha
padahal pg tu sibukk nangis2 kat klinik ha
perut byk angin doc kata
sakit woooo

ade photobooth kat luar dewan
ape lg
kna la bgmbr
rugi la kannn klu tak bgmbor
siap ade props bagai




 

 so my OOTD itu ari simple je
im wearing Dress Sateena, collection terbaru dr Sholihah Collection
tp blum launch lg
i buat eksperimen dulu
then match ngan Shawl Dalilah
shawl dh bling2 kan
so bj i plain je la
material kali ni i gune material baru
i nak yg kembanggggggg2 gitu n flowy2
bile i berjalan, i nak kain bwk tu kembang2 cam princess
ha ko.. gitu...


Oh My Kasut Tinggi

seriusly
i tak tipu
i stat pki heel dr umur 18 tahun
dulu heel tak la tinggi mana
sbb gi keje merempit bwk skuter u olls

then, masuk je studi,
i stil pki heel
but, stil tak brp tinggi
cukup sekadar 1-2 inci
gile ko nk pki heel ari2 gi kelas turun naik tangga
tangga bukan ckittttttttt
ni yg jenis mendaki punyeeeeee
then laluan nk balik kolej, mak aihhhhh,,,, bukan jalan rata nunnnnn
dpt pulak kelas kat area kolej baru2 tu
aduiiiii
i area kolej lama
so jalan kaki mcm dr arah utara nk ke selatan nunnnnnn
tp stil i pki heel
sbb, i rase , i lg sakit kaki klu pki flat
tak tipu
mungkin i jenis berjalan yg jnis menhentak kaki tau
so bile pki flat, hentakan dia tu lg lebeh
so, trus sakit kaki

then lg satu, klu pki flat, jalan i berteraborrrrrr
tak tau nak ckp cmne aih
jalan cam tak kemas
so, mmg i dh biasa ngan heel

masuk je alam pekerjaan, lg melampau2 heel i
leh cecah 3-4 inci lak
ehei, tak rock la klu pki kasut tinggi tak pnh jatuh
jatuh tu perkara biasa keh
kdg tu jalan elok je dlm opis, tup tup tersembam dpn pintu
ape de hal...
jatuh longkang?  selalu sgt... biasa je....
jatuh kat jalan raya? pun biasaaa
jatuh kat pasar malam? lg biasaaaaaaaa...

thst y, kdg2 tu, i tak sukeeeeeeeee jalan org pnuh sesak
event pun kdg2 malas bnor i pegi
sbb bnda2 mcm ni la
jatuh terkehel la, pinggan terjatuh la, air tumpah la, kuah tumpah la, sudu jatuh la
u know what i mean?
kelam kelibut punye org.. i la tuuu

so, sehinggalah pd suatu hari
oppa paksa i beli flat shoes
masuk nose, masuk vincci, satu pun i tak berkenan
mahal pulak tuuuuuuu
flat shoes RM80?
gile keeeee
tambah lg RM20+ i dh leh dpt heel dh
i nk alihkn perhatian oppa, i ckp, nk tgk kasut kat Bata Mines pulak
fuhh, sanggup ni dia dia patah balik dr Midvalley ke Mines

"malam ni jugak beli flat shoes, n trus pakai!"

eh, bkn tak pnh beli flat shoes
penah
ade la dlm 2-3 kali dlm masa 5-6 tahun ni
tp pakai sekali dua je
then simpan bikin pusaka la..

ye.
ni sume kerana kejadian paling latest
jatuh longkang kat umh ecah
gamaknye kejadian itu memberi tamparan yg sgt hebatttt pd diaaa
hahahaha
kecoh sat satu kawasan umh sbb i jatuh longkangg
sume duk meninjau dr tingkap ha nk tgk ape yg gedebuk jatuh tuuu
*haa, nmpk takkkk... drama sgttttt.*

hhahaahaha
sbb lps jatuh longkang, i trus jatuh sakittt
sungguh tak tipu
lps tu i sakit gigi sbb gigi bongsu smpi demam panas, then i demam virus pulak, seminggu demam tak kebah, then allergic ubat pulak, smpi kena gegata, then mcm2 sakit la time tu..

mak mertua i ckp ape tau

"gamaknye nor demam ni sbb terkejut jatuh longkang ari tu kot"

tu blum lg dgr kakak2 i membebel psl kasut tinggi
aduiiii
mulut dia... pok pek pok pekkkkkkk
sakit telinga wooooooo....

so
i beli kasut Bata Comfit
not bad la
selesa di pakai...
walau jalan i agak berterabor, tp masih melangkah penuh keyakinan yg jitu gitewwwww
so, skrg jgn heran la klu i nmpk pendek ckit ye
sbb i tak tinggi mn pun sbnrnye
161 je

ha, nmpk tak
padahal nk citer ckit je psl kasut, sume cerita dh terkuar haaaa

tp ok jugak berlatih pki flat shoes ni
smpi bile kannnn nk sedar diri supaya kurgkn pki heel
heel mmg tak elok pun utk bdn kan
n byk risiko
bdn nk pki lama..
takpe la..
den torai pakai flat shoes ni ye..
comellll ape pki flat shoes ni kannnn...
tp abg, sesekali pki heel bole kan... tak salah kan... ngeeeee

hish

xoxo
published




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...