Sholihah Collection

Choc Rice Krispies

semalam saje jalan2 singgah Tesco ioi City Mall
ade misi sbnrnye tp misi gagal
:( kuciwa
tp terjumpe sumting yg bole melegakan hati buat sementara waktu..
alamak, gambar ter watermark gune iwatermark free version
semak je ad message tu
tp malas dh nk rewatermark
layan je la ye
iwatermark ni ade 2 version tau kat app store
iwatermark free punye yg ade ad message tu n oso full version yg kena byr tru iTune around USD0.99
additional info for those yg nk watermark gambar gune handphone

 i know, cushy candy ni antara yg meletop2 kat ig n alam maya sbb produk2 dia
mmg femessss gileeee
tak berkesempatan nk rase sebelum ni
alang2 now produk dia dh ade kat rak Tesco, so i try la
RM10

 sedap wehhhhh
sedappppppp sangattttt!!!
i know, makanan mn y tak sedap kat tekak i..
but honestly if tekak i sedap, i kate sedap la
ade jugak makanan yg tekak i kata so so je la
or else yg mmg tak sedap lgsg kat tekak i
so, yg sedap i kat kongsi2 la.. heheheh

for chocolate lover n oso sweet tooth like me
kena try!!!!
rangup kriuk kriuk gituuu
i know oppa tak minat sgt makanan manis2 ni
but smlm dia try makan ckit, then dia g mandi
so i assume i leh habiskan mende alah ni
so i makan smpi abis
alaaa, kacang je nk abiskan mende ni.. hahahah
sekali dia kua dr toilet, dia sentap sbb i tak tinggalkan dia ckit
what?
oppa nak lg ke?
mn i tauuu
hahahaahha
takpe oppa, nnti i buat lg manyak2 utk oppa ye

yess
mmg penah i buat mende alah ni sndr kat umh
dh lamaaaaaa dah
rasenye dr awal tahun lg
senang je nak buat diaaa
ni yg i buat sndr ari tu
bahan n cara masak i taram jeeeeeee ...
klu tak jadik jangan marah yeee..

bahan cume : kellogs rice krispies, chocolate and butter

cara: cairkan coklat gune teknik double boil, and cmpurkan sikit butter dlm coklat tu
coklat tu tak kisah nk gune brand ape pun, janji sedap kat tekak awak-awak la
then butter tu buh la dlm sesudu dua, adjust2 ngan kuantiti coklat tu
then tabur je atas rice krispies
tadaaaaaa
siappppp..
yg kes i ari tu i beli coklat yg kecik tuuu, so dpt ckit je la coklatnye
so, moral of the story, lebihkan coklat ye
selamat mencube

xoxo
published


Pisang Zombie

sori la kawan2
i ni klu ade bnda sedap, mmg i canang satu kampung
ye la, takde la i kembang sorg2 kan, kte kembang la ramai2
br meriahhhh
muahahahahaahahahha

ok, ni namanya Pisang Zombie
Location dia dekat Serdang, dekat depan pasaraya Big
nk lg detail, dekat sebelah lori cendol
lg detail, sederet ngan yg jual nasik kukus, ayam penyet, cendol
haaaaaa gitu

bg i sedap kenapa?
lg sedapppp dr yg kat bangi tu ....
bangi kt mn?
pandai2  la carik sendr eh.. hehehe
tu personal opinion i la kan

1- pisang dia potong kecik2, goreng rangup2 kriukkk kriukkkk
2- tak terasa minyak pesing2 kat tekak tu, yg ade rase kesat2 tu
3- cheese dia trus melelehhhhhh,siap cmpur choc, n dpt free choice either nk tabur oreo, choc rice or milo.. gilee,, milo tu, fav i tuuuu.. klu yg kat bangi tu, dia sagat2 cheese, letak atas pisang panas, tp tak cair punnn...
4- harga dia rm5 je sebungkusssss,, murahhhhh...
5- dekat ngan tpt keje i
6- senang nk suh oppa belikan lg.. ngeeeee
7- tekak i mmg dh rase sedap, nk buat cmne... hahahah
8- mcm2 topping ade... ok, next i target nk try caramel pulak
9- klu i makan then oppa makan pun kata sedap, mmg sedap la tu.. 
10- cube jgn tak cubeeee,,, rugi oiiiiiiii

nampak???
sedap ke tak sedap
10 min, setel dlm kete

i tanye oppa
"bang, sedap kan pisang cheese nii...?
oppa jawab
"awk part cr makan sedap, bukan men lagiiiiii......"

i lupe nak snap flavor2 yg ade, sbb, expectation i kat pisang cheese ni dh menurun sejak cube yg kat bangi tu...
bile beli pisang ni, beli ala2 gitu je laaa
sekadar nk rase je sbb alang2 dpn mata
tp tu la, bile dh rase, nak lagikkkkkkkkk..

tp pisang cheese Msia lainnn sgt dgn version Indo kan
klu kat Indo, i makan pisang cheese, pisang tu dia salai tau, then dia tabur cheese yg melimpah ruah, letak susu pekat n tabur choc rice
tu version sana la
version sini dia gune pisang goreng
but stil both sedap laaa...

ok dh, korg pulak g beli n try sendr
ok bai

Tak Suka Jarum!!

well..
i mmg ade masalah ni
i tak suke jarum
seriously!!!!!

maybe bg sesetgh org, jarum tu takde ape pun
but not for me
auchhh!!!
sakit!!!!
uwaaaa!!
org kata tutp mata, cam kna gigit semut
tipu!!!!!!!!!!!!!
still sakit okey????
bile i tutup mata, automatik org akan kata sbb i takut, i keraskn bdn, tu yg buat bile jarum kna kat kulit, i jd sakit
i takleh nk kontrol
i mmg akan nebes, i akan tutup mata, n i tak realize pun i keraskn tgn ..

n pengalaman i dgn jarum tak pnh nye tak menyedihkn
sentiasa menyedihkn
sbb org kata i jnis susah cari urat
lemak tebal sgt ... siap ar lps ni i main dumbell, kasi urat terkuar2
tak jmpe urat i lg, mmg i patahkn jarum tu!

i dh lama tak main cucuk2 ni sbrnye
last i cucuk time i kna admit hosp feb lps
kesan cucuk tu masih ade lg smpi skrg
so perhubungan i n jarum mmg tragik..

tlg la paham perasaan i
i tak suke jarumm
pleaseee... fahami i

asal i tgk org lain cam rilek je kna inject2 ni
korg tak rase apek2 keeee time jarum tu kna kat kulit korg
hebat ar korg ni
T_T

andainya la klu kna inject, 2-3 ari sblm tu i dh mengalami kemurungan
sedeh gile i rase
i kna pastikn diri i betul2 bersedia

antara tahan lapar ngan cucuk jarum, i rela lg pilih tahan lapar
eh? perumpamaan apakah ini?
nmpk sgt jiwa tgh kacau
hahahah
ok bai

Saeng-il Chughahabnida Oppa!!!


20 Oktober 2014
harijadi Oppa
yang ke 30
uih, dh masuk 3 series u olls
 i maintain lg 20an
muahahaha

malam tu kental tau i buat Victoria Sandwich Cake utk oppa
nk stat buat kek awal sbnrnye
tp terjebak ngan Runningman lak
taj snggup nk tinggalkan runningman
so abis cerita runningman kul 1245am mcm tu, br stat buat kek

tetibe teingin buat mende alah ni sbb ade jem stroberi tu ha
cam sedap jeeee
mmg sedap la u olls
walau pun i mmg bermasalah part finishinh, gasak laaaaa
janji masuk perut

lps siap, i crik lilin
jumpe lilin ikea ni , gasak jugakkkk
i nyalakan then i masuk bilik, bgnkn oppa dr tdur smbil nyanyi lagu besday
dia bgn mamai2
i kata hepi besday abg, cepat tiup lilin
fuhhh, dia tiup
then dia masuk tdo balik
i pun trus g ruang tamu balik, sambung tgk tv smbil cake i sndrik
apakah?
tah pape tah
hahahaha

esoknye tu, pg2 i bangun tdo tauuu
i siapkn nasik goreng, sambal ikan bilis, roti bagai, buat bekalan kehidupan
then dlm kul 10 cam tu ktorg gerak
g mane?
Port Dickson je punnnnnnnn..
uihhhh.. jauhnyeeeeeeeeeeeeeee kann
amik masa dlm 45+ min laaaa nk smpi tuu sbb lalu jalan dalam je
jauh kann.. puikkk

ktorg takde book bilik pun
ari isnin kotttt
bukan time cuti
smpi je PD, trus pusing2 cr hotel
oppa mg suh cr hotel siap2, tp i yg malas
walk in sudeiiiii
so masuk la Regency, Corus, Ancasa, ape tah lagi
ade la dlm 5-6 hotel ktorg masuk
i br tau, hotel kat PD ade price dia then nett price dia
means harga bilik satu malam RM360, nett price dia RM400
ha???
gitu pulak
cmpur sarapan tak?
idokkkkkk
i yg mmg tak tau kpt harga hotel kat Msia kira mcm ni
selalu book bilik tru Agoda, dh siap2 sume price dh, cume tambah duit caj kad kredit
i yg penting part sarapan tuuuuuuuu
i suke makan sarapan kat hotel
byk pilihannnnnn..
owwwww i love it!
sbb pagi2 mmg saiz perut i membesar.. hahaha
so akhrnya kami decide ke Avillion Admiral Cove
byk gak signage dia sepanjang PD tu
RM260 per night, nett price RM301.60
ade sarapan n ktorg amik panorama room
ahhhh,, bole la.. malas dh nk cr hotel
perut lapar lak tu

 room 1812

dpt view cmni, i sgt puas hati okehhhh

bilik pun cantek

 

 

i sangat puas hatiii
cume knape hotel kat Msia takde wifi dlm bilik eh?
g cameron ari tu pun cmtu gak.. takde wifi


so mule2 ktorg mencekik dulu laaaaa
oppa request nak nasik grg mcm yg i masak first2 dating g bukit tinggi tahun 2008 tuu
dh knapeeeee?
selalu masak nasik grg cam tu jugak rasenyeeee
ngade...
dulu mama yg selalu bubuh bahan dlm lesung, i tinggal tumbuk je, then tumis then masuk la nasik
same je rase diaa
then agaknye sbb makan dlm bekal cmni, mmg dia kata rase sebijik cam dating kat bukit tinggi dulu
serius, i masak nasik grg bertahun2, sama je rase dia
hahahhahha

lps perut kenyang, ktorg nap dulu
lbh krg kul 5 mcm tu, dh bersiap n solat sume, ktorg nk turunbwh amik2 gmbr
wajib!

 

 

 

 

 

 

ktorg lepak kat bwh, smbil tunggu sunset
smbil borak2
gambar takyah cerita
mmg melambak2
pki lak skirt kembang2, mau i tak feeling2 amik gmbr
jenis oppa ni pulak, dia malas amik gmbr tauuuu
tp bile i dh nak jugak, mulut berdecit2 la nk amik gmbr
tp once dia dpt angle dia nak tu, i pulak berpeluh2 nk pusing sana pusing cni amik gmbr
' cni ayg, cni ckit ayg, kat situ ayg, yg pose td tu ayg, senget ckit bdn ayg'
punya beria dia suh amik gmbr kat teratai tu ha, dh la byk agas
masuk hidung tau dakkkkkkkkkk
 
malam kami takde acara pun
punye la malas nk kua
cume makan dpn tv je la
roti cicah sambal, makan kek, makan keropok, smbil berkuntau atas katil
time ni la nk feeling2 main campak2 bantal
kat umh takle, bantal keras, kang klu terkoyak bantal tu, sape nak kemas??
lgpun mlm tu ade bola
pfffttt

 esoknye, sarapan time!!!!!
yayyyy!!!!
punya la beria nk sarapan, kul 4am dh tercelik2 mata haaa
hahaha
tpt makan dia dpn swimming pool...
cantek tau kolam dia
klu ade budak2 ni, mesti seronokk
i dh besar2 ni malas nk masuk kolam dah
so, tgk je la

 bykkk sgt pilihan foods dia tauuuuu
love it!!!!!
i makan ckit2 je tp i rase sumeeeee section


 

 

 
 rasenye ade la dlm 5-6 kali i bgn amik makanan
puas hatiiiii!!!

 kul 12 check out

 so far, for my realy short getaway ke PD ni
ok la
seronokkkk
sbb makan2 rilek2 enjoi2 je


then kalau ikotkan plan
lps check out gi Muzium Tentera Darat
punye la seronok oppa ha
sekaliiiii, Muzium tu tutup daaaaa setiap ari selasa
tak ke bengkekkkkk si oppa ha
kekekeke. 


nak amik gmbr kat pantai, tp timing tak brp cantek
time tu dh kul 1 haa
panas terik uiiii
takpe la.. lain kali ye

xoxo
published

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...