Sholihah Collection

Sakit Perut


 *pic fom google*

 short update
kecelaruan perasaan
biasa la hujung2 ni kan

segala rasa bercampur baur
tau tak perasaan tak sabar tapi takuttt
sob sob
i tau, i ni jenis tak tahan sakit
sekrg klu terbace/tdengar pengalaman bersalin, bergenang je air mata
dan dan rase nak nangis
i ni cepat emo tau n berjiwa sensitip
harus la i gembeng
*lap air mata ngan hujung lengan baju*
tah pape tah
padahal dulu umur 14tahun bukan main nk jd tomboy ha
sekali besar jd si gembeng lak
buat malu je ..


jari terhiris pisau pun i teriak bagai nak rak, siap menangis bagai nak rak ni
kena sapu minyak gamat cepat2 n pki plaster luka cepat2
oppa sorg je la yg tau perangai ni
"darahhh darahhh, ayg cedera parah bangggggg" 
trus nangis kuat2 ha
nasib bek dia melayan ha .. klu tak layan, haruuuuuu
kna gigit sangkabuk pun teriak haaaa,,,
apetah lg nk bsalin ni
bunyik cam lembik bnor i ha

klu sembang ngan oppa skrg pun, sayu je rasa hati
apasal la bukan oppa yg ngandung n bsalin
eh, bole pikir gitu..
sbb i tau oppa kuat n gagah dr i
aaa bole smpi fikir gitu sbb sayu sgt hati ha

tp dlm pd sayu tu, tak sabar sgt nk tgk zuriat i 
yg i bawak dlm perot ni
yg i rase tendang2 perot i n buat perot i mcm roller coaster ni

setiap hari, if rasa lain mcm ckit, mule la tertanye2
nk dekat bersalin dh ke

ayg: bang, ayg sakit perot sesangat ni..
abg: betul ke, sakit sgt ke..
ayg: betul bang.. jap bang jap, ayg nk g toilet
selepas 5 minit
ayg: bang, rupenye sakit perot nk berak la bang
abg: -_-
 
ternyata sakit perot yg i selalu i rase adalah sbb mmg betul sakit perot nak berak
bkn nk bsalin.. hahahah

tp kekadang tu, time terpikir eh dh nk bsalin ke ni
seriau trus wehh
trus rasa tak nak bsalin dulu
n time rase senak sana sini, trus rasa cepat la bsalin ha
so skrg i pun konpius, sbnrnye i nak ape ni...

but yg i pasti, makin i tak sabar makin lmbt masa berlalu i rase
-_-
so kna buat tak tau je
tp selagi tak bersalin ni, mmg i takleh buat tak tau...
so ape kna buat ni
keep calm n eat choc meyh?

xoxo

Sibuk Tiru Triplet Makan

 siapa kenal triplet Daehan Minguk Manse angkat tangan!!!!
yess..
budak2 ni yg dlm cerita The Return of Superman
kembar tiga ko..
comelllll gile pulak tuuu
i paling minat Minguk
comellllllllll n cutee sgttt
manja lak tuuu
pipi dia bulat tembam comeyy n merah2 blushing gitu
Daehan yg sulung comell gak, n baikkkk sgtt jaga adik2 dia
Manse yg paling bongsu noti2 ckittt
heheheeh

u know what
selera makan i byk dipengaruhi oleh budak2 ni...

 deme makan stroberi

 i pun sebuk gak la cari stroberi
kecur air lir tgk deme makan haaa
klu la stroberi ni senang carik n murah haa kat Msia haaa
rajin gak i beli
ni hat sekotak standr harga RM10 haa
ni paling murah i dpt kat IOI City Mall RM7.90
kat kedai buah dpn Tesco
byk buah yg rare2 kat situ
nnti nk ajak oppa gi sane la
dia minat la bnda rare2 n pelik2 ni
tgk org korea n jepun senang je makan buah stroberi ni kan
manis lak tu
kat cni tgk nasib gak
dpt yg masam, masam la...

deme makan mandu (dumpling)

i pun sibuk gak la cr dimsum haa
ptg tu jugak i carikkkk

kikiki
tah pape tah
oppa tgh kuasek nk melayan bole la
tibe time dia malas layan, pandai2 laa

tp serius
dimsum kat Mohd Chan yg flavor Thai sgt sedap wehhhhh
9 bijik ni i tala sorg jee
yg flavor chicken biasa sgt dh
yg flavor otak2 pun sedap

ok
i dh lapar balik
nk g cr makan

xoxo
published


Sharing is Caring


satu benda yg i suke pasal FB
iaitu utk Info Sharing
ya, i know, status FB i sblm2 ni byk yg merapek2, emo2, yg tah pape
but one thing bile kte mintak info sharing or experience, FB adelah platform yg sesuai
seriusly..
i know, status FB i skrg mode mak2 sgt...
kikikiki *gelak tutup mulut sopan santun*

ok, smlm ceritanya i mintak info sharing psl risiko jaundis utk ibu yg berdarah o+
byk sgtt info n experience yg i dpt dr kwn2 FB
thnx sgt u olls
i really appreciate it

so, knape i byk tanye isu kesihatan kat FB
bukan saje2 tau
u know what
i buat my regular checkup kat klinik kesihatan
n so far yg i tau, klinik kesihatan sgt strict
berat terlebih naik takleh
baby terbesar ckit takleh
kencing kotor ckit takleh
well, actually its good la sbnrnye sbb kte dpt alert awal2
tp what is not good is, tiap2 kali checkup i akan ade satu isu yg buat i pening kepala
so, dr pening kepala, i akan byk pikir
smpi kdg2 i terlupa utk enjoy my day

 so, ape yg i dpt simpulkan semalam ialah...
apa yg terjadi dlm hidup kte, sumenye telah tertulis
bahagian masing2...
ape yg kte kna buat?
doa, usaha, tawakal

betul la smlm ape yg kwn FB i PM
bkn jaundis je penyakit yg kte kna tau
bykkkk lg penyakit lain sbnrnye..
ape yg kte kna buat cume doa byk2, usaha n tawakal
right?
kte tak tau sbnrnye ape akan jd dlm hidup kte...

but, jgn pulak tak amik tau lgsg
sedikit sebyk kte kna ade info
well, maksud i, jgn terlalu pening pk psl sesuatu but jgn terlalu tak pk lgsg
faham?
good...
 

so ape yg membuatkan i selalu terlalu byk pk
ialah kerana terlalu byk menggoogle info
cr 1 info, terjumpe 100 info
which is lead to many other things
cth, cr psl darah o terjumpe psl kuning
cr psl uri terjumpe psl czer
so, tak pasal je dh pening 2 bnda
tu contoh laa

so kesimpulan dia
jgn terlalu byk pikir
keyword dia cume usaha, doa, tawakal
selebihnye kte serahkan pd Yang Maha Berkuasa 
n seboleh2 kte nikmati ape yg sedang kte lalui
 n always think positif

entry ni sbnrnye more utk beri peringatan pd diri sndr la

xoxo
published

Spageti & French Fries

setiap ptg, i akan tanye oppa skala tahap kelaparan dia
antara 1-10
biasanya dia akan jwb 7 or 8
if 7 means dia ade attend meeting n dh makan ckit
if 8, means mmg dia tgh lapar n he can oso finished my portion
but smlm dia jwb 9!!
sgt lapar la tu.. tgk muke pun dh berkerut2
if skala 9 ni, jgn bwk bergurau ngan dia, sbb kemungkinan besar akan jd perang mulut
hahahaah

so, i ade janji ngan dia nk belanja dia Fish & Co
so, kami decide singgah ioi city mall
salah zon parking, jauh ckit ngan level makan
so, i dh malasssssss nak jalan jauh, ioi city mall sgt luas okeh, smbil jalan i leh mengah
so nampak Fuel Shack
bole laaaaaaaaa
i penah makan kat Terminal Bersepadu Selatan
not bad
n my oppa nk try beger dia
oiiii, pjg gile mukadimah dia

then, i order spageti Aglio Olio
uiii, i sgt kuat makan spageti skrg
percayalah, ptg sblm tu i g Chop N Steak makan spageti bolognese
n smlm i nk aglio olio pulak

ape yg membuatkan i nk buat entry ni ialah
i sgttttt hepi time makan smlm
spageti dia sgt menepati citarasa i
simple n sedap
i keep on makan smbil ckp sedapnya, sedapnya, sedapnya
makan smbil goyang2 kepala
menandakan im ssooooo heppy!!!!!
oppa tak pandang kiri kanan dh
dia ngap beger Original Shack dia tanpa menoleh kiri kanan
 
my spageti Aglio Olio
uihh sedapnya sedapnyaaa
i bile ade bnda sedap ni, mule la i whtsapp kaum kerabat i
kena makannnnnn ni, ko kna rase ni, ko kna cube niiii

 n ya
tahap kelicinan pinggan i menandakan tahap kesedapan yg i rase
percayalah, i dh buat spageti hunting since Ogos 2014
i mmg gile spageti
then i stop kejap
then now kegilaan tu dtg balik
for me, spageti yg sedap ialah yg simple, ade rase, n i can eat smpi licin

cut! cut! cut!
one more story sbnrnye i nk tulis
French Fries!
uihhhhh
ni pun jd kegilaan i
sbrnnye kegilaan i dr kecik

u know what
time i balik kg dulu, time kecik2 dulu
my nenek n makcik duduk kat Clementi Ave 4 tau
dulu, ade kedai chicken chop kat bawah tu
drpd kecik, i selaluuuuuuuu akan mintak 2dollar dr sesapa je, or i gune duit raya i, i pergi beli fries 
fries shj
org duk sibuk makan chicken chop la, lamb chop la
for me, fries je
fries shj!!!
sedappppppppp
2 dollar, fries pnuh tau i dpt dlm brown paper bag tuuuu
kecik2 i dh bole turun sendr n beli fries tu
i rase abg cina tu pun noticed i
asik beli fries jeee
makan panas2
walawehhhh
klu balik utk kenduri kawen, org lain sibuk ngan kendarat, i akan juz mintak 2dollar, i g kedai tu, beli fries, n makan senyap2 kat playground
hahahahaha
memori sgtt

n semenjak pembawakan ni, i mmg fries hunting
tak kisah ape2 fries
i akan selalu suh oppa beli fries shj
large tau
i jenis tak cicah sos
so makan fries tu je
then , bg i, fries paling sedap yg dulu selalu i makan ialah kat McD
but i dh lama tak makan McD
so i try fries lain2, but tak sesedap yg kat McD
smlm i try fries Fuel Shack
sedap!!! rase dia sama mcm kat McD
n sama rasa mcm kentang kat kg i
sama gak, smabil makan i keep on bckp sedapnya sedapnya sedapnya

n if balik kg, i akan suh oppa belikan dulu i fries
i kna makan fries
lepas makan fries i akan tdo diam2
bukak2 mata je dh smpi kg
hahahaha
gile best

n cerita time dating2 dulu kan
klu makan fastfood, i mmg kna ade fries
then, time mule2 kawan ngan dia, dia suke cmpur fries i ngan dia, then makan sama2 atas tray
i jeling je dia
dulu i tak puas atii ngan dia
knp kna cmpur2
dh la time dating, takkn i nak makan byk2 dpn dia
mesti la dia yg akan makan lbh byk dr i
bia la i makan fries i je.. sibuk je cmpur2 ngan fries kte
hahahah
lawak bile fikir balik
but now, i suke cmpur fries i ngan dia
sbb dia akan ngalah ngan i
i yg akan makan lg byk dr dia
good boy!

so im very happy smlm
thts y i tulis entry ni
hahahahaah
ok bai

xoxo
published
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...