Sholihah Collection

Sakit hati?





Adakala kte akan rasa sakit hati..
Sakit hati sangat2........!!!
Rasa sakit hati sampai sesak nafas, dada berdegup pantas, air mata mengalir tiba2..
Rasa sakit hati bile asik pening kepala, tak tau sbb pki lens or sbb pki cermin mata power baru..
Rasa sakit hati sampai lps isi minyak kereta, penutup tempat minyak tu asik jatuh, n trpaksa tunduk bwh kereta utk amik penutup tu..
Bile dh amik, dia jatuh lagi, kali ni ni kat sebelah tayar kereta...
Lps dpt tutup tempat minyak, masuk dlm kereta, and susah nk trnkn handbag, rasa sakit hati smpi cmpk handbag tu ke bwh tpt duduk penumpang, then isi perut dlm handbag tu sume berterabur..
Rasa sakit hati smpi bile mule drive kereta, tak nmpk lubang yg selalu kte dpt elak, then trus tak dpt elak..
Rasa sakit hati smpi menjerit2 dlm kereta...
Rasa sakit hati sampai hentak2 stereng kereta smpai tertekan hon.,,
Rasa sakit hati bile tak bole nk luah sakit hati tu kat sape2..
Rasa sakit hati sampai menangis mendayu2 smpi meleleh2 air hidung..
Rasa sakit hati bile lapar tp dh tak tau nk mkn ape...
Rasa sakit hati bile order claypot seafood tomyam meehoon tp lupe nk ckp kuah n meehun mintak asing, then bile dh smpi umah, meehoon sy sudah kembang..
Rasa sakit hati bile beli kek kegemaran tp tibe2 bile mkn jd tak sedap..
Rasa sakit hati bile sume yg dibuat serba tak kena..
Rasa sakit hati bile kat opis takde mood nak buat keje n masa berlalu mcm siput, berzaman nk tunggu pukul 5..

Bile dh sakittttttttt hatiiiiiiiiiiii sgttttttttttt, lebih baik sy diam...
Ok...
Sssshhhh..
Diam...


Makeup remover

Let me suggest sumthing
Sy ni kan suke main mekap2
Tp tak suke sgt mekap eyeliner tebal, masacra tebal, n bwh mata tebal sbb susah nk remove
Kdg2 takleh hilang jugak2, esok pg bgn ade hitam2 bwh mata
Mcm pandaa daaaaa

Bgn pg, tgk muka suami, trus suami jerit..
Tlg... Tlg.. Mak limah balik rumahhh.... Eh, mak limahh atas katil...
T_T


So, yg kiri tu mascara remover
So sy dh tak risau sgt nk remove waterproof mascara..
Mmg bersih nanti dia remove da mascara
Kanan tu eye n lip remover.. Ni mmg i sukeeeee sgtttt..
Bile sy letak cream liner atas mata, bwh mata, mmg bersihhhhhhh nnti dia ilangkan....
Takyah tonyoh2 sampai pedih mataaaa....
Dua botol ni sy beli rm25 je kat etude house...
Etude house lagi????
Ya..
Etude house lagi..
Dan lagi..
Dan lagiiiiiiii....




Bole remove mekap mata n mascara dengan mudah...



Bole remove lipstik dgn mudah..



Mmm, utk pipi sy gune wet tissue je.,, tehehehe



Sgt bagussssssss




Sy mustiii pilihhhhhhh

Berdua Bersatu Di Alaf Baru




Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu


Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

Pki pink utk support etude house

ye..
tau..
rmi dh borink dgn citer sy n etude house..
but what to do.
my blog, my passion, my etude..
bahahahahahahah
(evil laughter)


Sanggup pki pink, utk shopink di etude house.. Ade happy hour sale noksssss.. Sape tak mauuu...



Serta merta mood berubah jd pink klu dlm etude houseeee....



Kali ni bwk bff utk shopink sekali.. Kami sekepala.. Eh, bukan satu kepala, kami dua kepala tp fikiran kami sekepala... Faham ke tak faham ttg kepala kami?



Ohhh, ni muke malu2 kuceng puss in boots...



Ni br muke heppppyyyyyyy ...

Suami: ni nak g mn ni pki pinky2 ni..
Isteri: teman zyra g etude
Suami: btul ke teman je..
Isteri: btul.. Teman aje..
Suami: btul ni teman aje?
Isteri: ye btul.. Aye kunci jawapan aye..,

Then trus lari g kereta, nnti dia tny byk2 lg..



Sy dpt box dr etude house,,
Ohhh, staf di sini sudah mengenali sy...
Bagussss



Kosong tak best la kan, kna penuhkan..



Ni hasil rembatan sy hari tu,,
Dua lipstik, dua lipgloss..
Dua tambah dua baru empat
Satu tu dpt harga happy hour br sepuluh hengget!!!
Ye sepuluh hengget...
Harus la sy beli lipstik kaler nude..

Nmpk bibir suciiii je..,
Erk.. Suci la sgttttt



Muke tak bersalah sy..
Pink puss in boots..
Bole?
Bahahahahah

kurus ke, gemuk ke, yg penting kte org malaysia...

dalam pada aku sibuk2 nk kurus..
take a look
tak semua kurus itu cntik...
n tak semua gemuk itu tak cntik...

tak semua kurus itu seksi..
n tak semua gemuk itu tak seksi...



sumber: uncle google

tak caya?
cer dia pakai bj tertutup, stil nampak seksi..
sbb body dia berisi tp ade curve...

sumber: uncle google

klu baju tertutup pun stil nmpk seksi..
apatah lagi baju yg tak tertutup kan..
alamak..
cute seyyyyyyy dia niiiiii

sumber: uncle google

yg penting.....
kite org Malaysia kannnnnnnnnn....

still need to lose weight..
to be healthy..
caiyokkkkkkk...


yg penting...
sy syg suami sy...
suami sy syg sy...
insya ALLAH


Nyah ko Minyak!!!!!

Muke sy mmg berminyak...
So, sy perlukan item utk mengawal minyak ni..
Nyah ko minyak!!!!



Mujur la ade Etude House..
(baca mcm org dlm iklan tau)



Skrg etude tgh sale
Utk item ni dpt less 50%!!
so, mende alah ni cume rm17.90
Murah kann...



Mule2 cuci muka bersih, wangi2.. takmo busuk2..
Then apply primer ni..
Senipis yg mungkin....
Nipisssssss je tau..



Then, yg mcm balm ni, sapu jat t-Zone..
Ni zone yg pang bermasalah kan...



Lps tu, pki bb cream..
Aku pki yg etude house punye..
Sbb cream dia sgt light...
Sapu nipis2 jugak...
Kite pakai yg belah kanan tu, kaler pink, ade shimmer2..



Lps tuuuuuu...
Ni kunci nak nmpk flawlesss...
Face glam golden ratio..
Aku pakai yg kaler pink..
Yg liquid tu, aku sapu dap dap je kat seluruh muka.. Dap dap nipis2 je.....
Lps tu, yg balm dia tu sapu bwh mata, means atas pipi dgn kat atas kening...

Then dh bole pki bedak...

Ala, org tny smpat ke pagi2 nk sapu ni, sapu tu..
Semapt jewww, takat sapu nipis2 je, bukan amik masa lama bnarrr... Gune tgn je, takyah gune brush2 bagai.. Lagi senanggggg..




Ni hasilnye...
Well, ni cr aku..
Lain org, lain cara kan...




Amik dekat2 pun tak nmpk parut2 kat muke aku ni..
Kami sama debob kan.. Kan...


Lighting kat ikea mmg powerrrr.. Hahaha..



Mmh terbaik arrr amik gmbrrrr...



Ni jadinye klu mak sibuk bergmbr, anak di stroller tunggang terbalikkkkk


Icha marah .. Asik nk bergmbrrrrrrr jeeee.. Udah2 la tu bergmbrrrr...



Ni dh ptg.. Nk anta icha n ibu dia balik.. So far, first time pki primer ni, aku puassss atiiiii..



Bye icha si budak debob... Pipi dia,,,,, gerammmmmm tauuuu.. Suke bau budak.. Wangiiiii jerrr..




Byeeeeeeeee ~

Kuat jodoh aku ngan kaler putih

Sebenarnye tak suke sgtttttt kaler putih
Sebab:
1- menggemukkn bdn yg dh siap2 fluffy ni
2- sy nmpk gelap dgn kaler putih
3- sy ni comot, kang klu mkn ke, jln2 je, bj putih cpt kotor
4- klu basuh baju, nnti tak pndai jage kaler putih ni


Tapi ari ni brani benorrrr aku pki kaler putih
Jubah lak tuh
Jubah ni mak beli 50 hengget je noksss...

Then jodoh aku ngan kaler putih ni kuat lak..



Time kawen ntah mcm mn aku leh pilih kaler putih lak.. Ni sume dato ct punye pasal.. Smpi aku berani lak pilih kaler putih wat kawen..



Dpt kete pun warna putih...
Dh la malas basuh kete.. Sian johny\
kak noly, asal ko amik gmbr aku blur2 gini...



Puas aku cr dinding kaler biru. Sbb aku pki beg biru., nasib bek tgkt bwh tu dinding tgh renovation ade kaler biru


Perghhhh.. Putih siut jubah aku


Layan kek kat SR ..


Then terorder noodle in tonyam kung! Lupe lak pko bj putih ari ni.. Mmg aku mkn muka masuk dlm mangkuk.. Takmo kuah tumpah2.. Takmo takmo..




Tp aku tak suke angry bird putih... Sbb dia kuarkan telur letup tak kuat punnnnn


Selit gambaf Instagrammer sekeping... Kikikiki..


Eksperimen dgn Turban






















Im sorry
I cant stop myself to keep trying & experimenting the new style of hijab ..

But im really depend kat my mood
Mood ok, i sanggup berlilit2 bagai
Mood tak ok, sendr mau ingt

I prefer plain pashmina to make the turban style.
Klu pashmina corak pun bole, but its my opinion yawww
Depends masing2 la kan
Mata lain2 ape...
Hehehe

p/s: ade ke sesape yg nak tutorial turban style ni?
kite buat paling simpleeeee je...
tak smpi 2minit, dh leh siap....
(blushing)
>_<






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...