Sholihah Collection

Saeng-il Chughahabnida Oppa!!!


20 Oktober 2014
harijadi Oppa
yang ke 30
uih, dh masuk 3 series u olls
 i maintain lg 20an
muahahaha

malam tu kental tau i buat Victoria Sandwich Cake utk oppa
nk stat buat kek awal sbnrnye
tp terjebak ngan Runningman lak
taj snggup nk tinggalkan runningman
so abis cerita runningman kul 1245am mcm tu, br stat buat kek

tetibe teingin buat mende alah ni sbb ade jem stroberi tu ha
cam sedap jeeee
mmg sedap la u olls
walau pun i mmg bermasalah part finishinh, gasak laaaaa
janji masuk perut

lps siap, i crik lilin
jumpe lilin ikea ni , gasak jugakkkk
i nyalakan then i masuk bilik, bgnkn oppa dr tdur smbil nyanyi lagu besday
dia bgn mamai2
i kata hepi besday abg, cepat tiup lilin
fuhhh, dia tiup
then dia masuk tdo balik
i pun trus g ruang tamu balik, sambung tgk tv smbil cake i sndrik
apakah?
tah pape tah
hahahaha

esoknye tu, pg2 i bangun tdo tauuu
i siapkn nasik goreng, sambal ikan bilis, roti bagai, buat bekalan kehidupan
then dlm kul 10 cam tu ktorg gerak
g mane?
Port Dickson je punnnnnnnn..
uihhhh.. jauhnyeeeeeeeeeeeeeee kann
amik masa dlm 45+ min laaaa nk smpi tuu sbb lalu jalan dalam je
jauh kann.. puikkk

ktorg takde book bilik pun
ari isnin kotttt
bukan time cuti
smpi je PD, trus pusing2 cr hotel
oppa mg suh cr hotel siap2, tp i yg malas
walk in sudeiiiii
so masuk la Regency, Corus, Ancasa, ape tah lagi
ade la dlm 5-6 hotel ktorg masuk
i br tau, hotel kat PD ade price dia then nett price dia
means harga bilik satu malam RM360, nett price dia RM400
ha???
gitu pulak
cmpur sarapan tak?
idokkkkkk
i yg mmg tak tau kpt harga hotel kat Msia kira mcm ni
selalu book bilik tru Agoda, dh siap2 sume price dh, cume tambah duit caj kad kredit
i yg penting part sarapan tuuuuuuuu
i suke makan sarapan kat hotel
byk pilihannnnnn..
owwwww i love it!
sbb pagi2 mmg saiz perut i membesar.. hahaha
so akhrnya kami decide ke Avillion Admiral Cove
byk gak signage dia sepanjang PD tu
RM260 per night, nett price RM301.60
ade sarapan n ktorg amik panorama room
ahhhh,, bole la.. malas dh nk cr hotel
perut lapar lak tu

 room 1812

dpt view cmni, i sgt puas hati okehhhh

bilik pun cantek

 

 

i sangat puas hatiii
cume knape hotel kat Msia takde wifi dlm bilik eh?
g cameron ari tu pun cmtu gak.. takde wifi


so mule2 ktorg mencekik dulu laaaaa
oppa request nak nasik grg mcm yg i masak first2 dating g bukit tinggi tahun 2008 tuu
dh knapeeeee?
selalu masak nasik grg cam tu jugak rasenyeeee
ngade...
dulu mama yg selalu bubuh bahan dlm lesung, i tinggal tumbuk je, then tumis then masuk la nasik
same je rase diaa
then agaknye sbb makan dlm bekal cmni, mmg dia kata rase sebijik cam dating kat bukit tinggi dulu
serius, i masak nasik grg bertahun2, sama je rase dia
hahahhahha

lps perut kenyang, ktorg nap dulu
lbh krg kul 5 mcm tu, dh bersiap n solat sume, ktorg nk turunbwh amik2 gmbr
wajib!

 

 

 

 

 

 

ktorg lepak kat bwh, smbil tunggu sunset
smbil borak2
gambar takyah cerita
mmg melambak2
pki lak skirt kembang2, mau i tak feeling2 amik gmbr
jenis oppa ni pulak, dia malas amik gmbr tauuuu
tp bile i dh nak jugak, mulut berdecit2 la nk amik gmbr
tp once dia dpt angle dia nak tu, i pulak berpeluh2 nk pusing sana pusing cni amik gmbr
' cni ayg, cni ckit ayg, kat situ ayg, yg pose td tu ayg, senget ckit bdn ayg'
punya beria dia suh amik gmbr kat teratai tu ha, dh la byk agas
masuk hidung tau dakkkkkkkkkk
 
malam kami takde acara pun
punye la malas nk kua
cume makan dpn tv je la
roti cicah sambal, makan kek, makan keropok, smbil berkuntau atas katil
time ni la nk feeling2 main campak2 bantal
kat umh takle, bantal keras, kang klu terkoyak bantal tu, sape nak kemas??
lgpun mlm tu ade bola
pfffttt

 esoknye, sarapan time!!!!!
yayyyy!!!!
punya la beria nk sarapan, kul 4am dh tercelik2 mata haaa
hahaha
tpt makan dia dpn swimming pool...
cantek tau kolam dia
klu ade budak2 ni, mesti seronokk
i dh besar2 ni malas nk masuk kolam dah
so, tgk je la

 bykkk sgt pilihan foods dia tauuuuu
love it!!!!!
i makan ckit2 je tp i rase sumeeeee section


 

 

 
 rasenye ade la dlm 5-6 kali i bgn amik makanan
puas hatiiiii!!!

 kul 12 check out

 so far, for my realy short getaway ke PD ni
ok la
seronokkkk
sbb makan2 rilek2 enjoi2 je


then kalau ikotkan plan
lps check out gi Muzium Tentera Darat
punye la seronok oppa ha
sekaliiiii, Muzium tu tutup daaaaa setiap ari selasa
tak ke bengkekkkkk si oppa ha
kekekeke. 


nak amik gmbr kat pantai, tp timing tak brp cantek
time tu dh kul 1 haa
panas terik uiiii
takpe la.. lain kali ye

xoxo
published

Keputusan


ok guysss...
tujuan entry ini adalah untuk sharing keyword ni ye
penting ye entry2 mcm ni
bole dijadikan rujukan masa akan dtg

Tertakluk kepada Kelulusan Mesyuarat Suruhanjaya

untuk pengetahuan, klu korg nak tau laaa, tak nak tau takpe

bole bygkan perasaan berdebar check result tak?
apa2 result je la
result SPM, result final exam, result temuduga, result pemeriksaan kesihatan
dia punye berdebor tu tau kannnn
jantung cam nak pecah
tapak tgn jd seram sejuk
kannnn...

ok, sejurus je nampak keputusan mcm ni, i terus ilang berdebar, i blur
dh la i check ari jumaat
so, sabtu ahad tu mmg i ilang mood!
ajak makan pun tak nak!
tp klu mkn sedap2, i stil nak laaa

i tak pnh tau ade result cmni
selalunya
"tahniah, anda berjaya"
"dukacitanya anda gagal"
"anda adalah calon simpanan selama setahun"
then i search
memandangkan nk kol SPA ari sabtu ahad, rentikan la

so i search keyword tu
n tak byk info yg i jumpe
yg i jumpe pun, rmi org dpt result mcm ni, deme bertanye, tp stil takde jawapan
but dr ape yg i bace...
ade yg berjaya
ade yg gagal
ade yg masuk dlm calon simpanan selama 6bln or setahun

so, i dh kol SPA
utk pengetahuan korg lagik
yg dpt result mcm ni
korg kena tunggu keputusan mesyuarat
mesyuarat tu mungkin akan diadakan pd minggu keputusan tu dikeluarkan
so minggu lg satu korg kena check result balik
tu berdasarkan apa yg i paham la

byk i tanye kat org SPA tu
tp tak dpt jawapan yg memuaskan hati
i yg tergolong dlm keputusan tertakluk ni sebenarnya nak jatuh ke calon gagal ke, calon simpanan ke, ke ade harapan berjaya?
ye. soalan tu tak dpt dijawab
so, jgn berharap sgt la ye
byk2 kan doa
klu dh tertulis rezeki tu, mesyuarat mcm mn pun, tetap rezeki korg
yg mn bkn rezeki tu, klu dh dpt jwpn dlm tgn pun, tetap bole terlepas gak
paham tak...
paham...
bagus.... 

eh 
tp tipu la kalau i kata i tak berharap
gile ko
sapa tak nak keje kan..
hahahahahha
tp nk berharap sgt tu tak la
redha dlm tangisan bulan madu gituuu...

tp ok la
hati ni kecewa tp stil bole dirawat lg dgn plaster la
takde la trus i bace i gagal
trus nangis wooooooo
dorg masih nk tentukan keputusan i
kira ok la tuuuuuuu
bole laaaaa nk sedapkn ati sendr
tq SPA atas peluang temuduga yg diberikan ye
oiii, pengalaan tuuuuuuuuu
cewahhhhhh

so, yg mn2 ade2 pengalaman mcm ni
sudi2 la share kat komen entry ni
sharing kan caring.....

xoxo
published

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...