Sholihah Collection

Cambodia With Love Part 5


fuhhh
part 5 dah
azam i buat masa ni nak abiskan entry psl cambodia ni

ok.. 
lps kenyang makan
kena sebuttt... alhamdulillah
burpp

ha. br la ade tenaga balik


sila pastikan anda bawak penutup muka or kain kecik utk cover muka ketika menaiki tuktuk ni
sbb jalan kebanyakan berdebu, tambah pulak ngan cuaca panas



destinasi seterusnya
Cambodian Cultural Village
entrance fee USD15/pax
means sorg RM45
time travel jgn fikir bile dh convert jd brp
buat sakit ati je
juz enjoyyyyyyyy okehhhhh


byk gileeeeeeee bahagian dlm ni
macam2 ade
lbh krg mcm, mini cambodia la
sume sejarah or culture cambodia ade dlm ni


tarian pertama yg kami tonton
ok girlss
color block u olss sgt lawa okeh
kuning n electric blue


nnti kte akan dpt map flyers dlm ni
so dr satu point nk ke satu point ade dlm map tu
ni kami lalu bhgn miniature bgnn2 cambodia

 Jebon??????
pun ade?

 mcm seram gitu nak lalu kan


tolong la ckp gmbr ni lawaaaaa
lawa gile!!!!
i suke gile!!!!!!!!!!!!
dh la i mmg suke merak ni sbb kaler dia cantekkkkk
i rase mcm nk nangis tgk gmbr ni
cam tak sangka i leh amik gmbr mcm ni
hebat ke idokkkkk
hahahahahhaha

lama gile laki i menebeng kat cni kawan ngan merak ni
hat yg blkg tu dh kembang2 ekor nengok laki i

i suke merak!!!!!
klu la i dpt bulu dia tuuuuuu
dpt sehelai pun jadik laaaaaaaa


dlm ni jugak ade show2 mcm ni


ni cerita psl merak
lawa pompuan ni


so, klu lawa, i kna la amik gmbr ngan dia

 mcm2 show ade dlm ni
juz jalan je la dr awal smpi akhirrrrrrrrrrr

 gambar cinta2 kena la ade

 maafkan la dia ni
tak sedar kaki pendek tu
nak jugak dia buat pose mcm patung tu


 
gagah gak nk amik gmbr jd superman
ni khas utk cik rathe
hehehhe

tarian singa
lagu raya cina yg paling i suke lak tu
ne ne ne ne... ne ne ne ne ne ne... ne neeeeeeee
haaa... pnh dgr tak?
hahahaah

i duduk paling dpn hokey
demi memanfaatkan duit tiket
hahahaha

ok
yg ni kelaka
ni kan, rumah hantu tauuuuu
i mmg takkn la masuk
kangggggggg.. ape2 hal jd kang...
klu tanye si anet ni, mmg sume dia nak masuk
tp no, no, no
takleh

so, my oppa ngan karim la masuk
kami tunggu kat luar
br je melabuhkn bontot kat kerusi situ, dlm 2min gitu la
deme smpi dh

aik.. bkn main kejap dlm umh hantu
masuk ke idok ni
deme kata dh masuk
cam menipu je
takkn kejap bnor
confirm! dorg tak masuk!!
hahahahahahahaha

takut ehhhhhhhhhh.. ehhhhh.. ehhhhhhh

cam ketapi lak korg ni.
heheheh
comelness.

so kami di sini smpi nk senja dh


keluar dr situ, kami minta Salim bwk ke KFC
KFC halal
mengikut kajian yg i jalankan, mmg rmi blogger makan kat cni


murah ok!!
mmg la dlm USD
tapiiiiiiii... takat USD1-USD2 tu times 3 baru RM3-RM6
i rase klu makan kat kfc msia, konfirm2 sorg cecah belas2 ringgit


unik kan pemegang air dia
ke i sorg je jakun tgk mende ni?

so, light dinner for us
jadik le
maggi tu mmg wajib la kan

lepas makan ktorg turun night market dia


tp i mmg cadang tak beli ape2 kat cni
sbb org kata kat cni mahal2 ckit
bbanding kat phnom penh
so, simapn duit


pandai deme letak ATM dpn market eh

i love colors

but aksesori mcm ni i tak brp minat
sbb bg i, tgn kanan pakai jam, tgn kiri pki gelang batal air sembahyang kawen ari tu
dh cukup
nk buh tang mn lg

then i tak pnh buat pedicue manicure ni
saje nk tryyyyy
murahhhhh gile babeng


beria adik ni ha
tp i tak sukeeeeee buat mende niii
sakitttt
dia tarik lebihan2 kulit kat kuku tuuu
dia renyeh2 gosok2 tarik2 cungkil2
tamo dah!!!!!!
uwaaaa

ah sudah
dia suh pilih nak letak kaler ape
jgn mcm2
i dh cukup nyesal dah
sbb ape tau
esok pg, u oll tgk ape jd kat kulit kuku i...
haru!!!!!!
T_T

dah dah
balik balikkk
ngantuk
batt dh flat dh
balik hotel trus tdo


esok pjg lg perjalanana ha
sbb nk patah balik ke Phnom Penh..

Cambodia With Love Part 4


ok next

kitorg menuju ke Ta Phrom
tpt Angelina Jolie shooting filem katenye
yg Tomb Raider tu
okeh
letssssssss...


 ni antara gerbang masuk menuju ke Ta Phrom tu

 ambik gmbr ?
harus laaaa
kebetulan nk berhenti cari toilet, so i bgmbr la

 nampak tak berapa ramai manusia kat cni
like seriusly??
sbnrnye smpi skrg, i cam tak caya, kenapa Cambodia rmi org
ke i sorg je tak tau yg Cambodia mmg rmi pelancong?

punya la byk pokok smpi i tak tau mn satu org kata pokok angelina jolie
so kat pokok ni i tgk rmi gile yg beratur
i ape lg
beratur gak la
fefeeling konon nk amik gmbr cam jolie
rentikan la
punya rmi beratur tunggu turn
takde masa nk tunggu ko carik pose n angle sesuai
sudahnye, cmni je la pose i dpn pokok jolie ni
kot iye klu btul pokok jolie
klu tak btol?
hahahaha

 kat cni tgh byk construction lg
nasib i la dtg time kren2 sibuk cenggini

 kan i ckp
byk pokok2 mcm ni kat cni

dh tak brp byk masa n masih ade byk temple yg kami nak lawat
tapiii
cheq habaq maiiiiiii
prepare la tenaga n kekuatan fizikal byk2
kerana perjalanan sgt mencabar
tambah2 lagi ngan cuaca mcm ni ha
i pulak jenis klu travel, i kurg minum air
bukan ape, nk kurangkan kekerapan g toilet tu
jenuh wehhhhhhhhhh klu asik nk terkucil je
dh nak dekat2 balik hotel br i tibai air sebotol
tp so far, bile travel, kte minum air, ntoh, i kurg g bilik air
maybe ia terembes sebagai aktiviti perpeluhan
apakah?
ni klu cikgu sains i bace ni, mau dia hempuk i ni
ntah ape i belaja dlm kelas sains dulu tak tau la
muahahahaha

 eheiiii
ade la gmbr i, dia dan pokok
pun bole
ni lg satu temple
tak ingt sesangat dh nama dia
dlm journal pun i tak catat
choi laa
temple ni kami tak masuk
juz bgmbr dpn dia je
seriusly
bykkk sgt temple kat cni
nk masuk satu2, mmg tak cukup dlm sehari
at least kena 2-3 ari

 this one laluan nk masuk ke lg satu temple
if im not mistaken
nama dia Bayon rasenye

 oh, i saje selit gmbr my fren ni
i sukeeee sgt shot mcm ni
candid shot
tp mata i tgk lawa sgtttt

ni temple terakhir yg ktorg gi
tak larat dh
tak larat bebenor
kena pulak ngan timing tengahari
laparrrr
so smbil nk jimat masa tu, ktorg suh Salim reserve siap2 tempahan lunch ktorg
supaya tak buang masa
smpi kedai makan leh trus makan
 
 Tajuk Album : Kami di Sini Kamu di Sana
pergh
i rase gmbr ni mcm kulit album sesangat

 smart kan gmbr ni

so, ni je la temple yg kami sempat pegi
takpe la
i rase temple2 lain pun lbh krg mcm ni gak

ok.. ni la Salim
Supir kami kat Cambodia
Supir?? eheii,, tu klu kat area indon la
mmm, ape eh,, aha, more to tour guide rasenye
ok sesangat si Salim ni
bole ckp bahasa melayu ckit2
senang la nk komunikasi
yg penting, leh pegang kamera amik gmbr kami
ahahaha
haa, then si salim ni baikk sesangat sbb dia yg tlg carikan ktorg hotel smpi dpt
tp takde rezeki nk dptkn khidmta dia lama2 sbb ktorg kat Siem Reap 2hari je
dia yg belikan air kelapa
n ptg dia belikan ktorg kuih utk makan ptg
kuih tu mcm karipap
tp tak snap gmbr, sbb time tu mmg nk pegang kamera pun dh tak larat

tolongg tolongggg
dh tak laratttttt
nak makan pleaseeeeeeee
pg td kami alas perut makan meggi je
 T_T


so kami makan di sini
Restoran Haji Musa
i mmg dh aim sgt2
nak makan daging lembu naik bukit
luckily Salim kenal owner ni kot
dh siap2 kol masakkn awal2
kami dtg trus tinggal makan

perghhh
betapa nikmatnyaaa dpt minum teh o di kala kepenatan dan kelaparan beginiiiiii

video

 apa yg kami order?
daging lembu naik bukit
sup ayam
ikan masam manis
telur dadar
teh o
harga? USD12/couple
means sorg USD6, around RM18
tp puas hati laaa
nk dpt harga cam kte makan kat Msia, mmg tak dapek laaa..

n time kami makan ni, takde masa dh laki i nak layan amik gmbr
mmg kebukur abis dh ktorg time ni
so, sempat amik gmbr air teh o je
hahahah
n sebagai blogger dan selfie tegar, i sanggup rakam video

apa rasa daging lembu naik bukit?
cenggini haaaaaaaaaa
*thumbs up*
i yg tak makan sayur ni pun, i bedal gak sayur
lapor dowwwww

video

ye, time i shoot video ni
kawan i, anet, sempat tanye
"ko mmg nk amik video dr awal makan smpi abis makan ke?"
ye
hahahahaahha



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...