Sholihah Collection

Pecah kaca pecah gelas, Sudah baca harap balas ^_^


tahun ni dpt kad raya free dr opis
wuhuuuuu

terus teringt zaman2 sekolah dulu
selalu banding2kan sape dpt kad raya paling byk
klu byk dpt kad raya, terasa hot gitewwwwwwwww

ayat paling wajib kena ada dlm kad raya
ialah
PECAH KACA PECAH GELAS
SUDAH BACA HARAP BALAS

n ayat kad raya dlm tu
kena ade box kecik tepi ayat supaya org tu bole tick n jwb ape yg berkenaan dgn diri dia

dan aku
selalunya dh siap2 beli kad raya 
dulu murah2 je
dh siap2 tulis balas kad raya kwn2
tp selalu terlupa nk bg kad raya tu
sbb dh nk raya tu
aku dh sibuk cuti dh
malas g sekolah

hahahaha

klu tak balas, kemungkinan besar hati kwn kte akan terluka
dan kemungkinan besar dia tak nk jd kwn baik kte lg
clash katenye
jumpe kwn baik baru

dpt kad raya byk2
then suh mama gantung pat dinding
terasa bangga bile ade nama kte dlm kad raya
tahun ni
aku bg kad raya kat si dia
ihik ihik


berkobar i bg kad raya
letih tulis tgn tau
nk dekat 4-5 keping aku tulis kad raya



then smlm si dia balas kad raya aku
tp 
eh
pjg benar sampulnya
rupenye dia reply gune surat raya
taip gune komp pulak tu
ye aku paham
dia kata tulisan dia tak cntik

tak tahan tang jwpn dia paling bwh
dia ingt ni karoot komedia x ke
hahahahahha

peace


yay! im sweet 27! 11 Julai 2012



video

Booooooooooooooooooooooooooooooo
entry dh basikkkk
hehehheh

11 July 2012
well
hapy belated besday to me
hahahha

oh yeah
im 27!!!

dr zmn kolej dulu aku suke wat video, amik video,
org duk dgr ceramah, aku main amik vdeo telatah kwn2 aku
so
harusla hari2 pnting cmni aku buat vdeo

 n kat sini
aku nk ucapkn ribuan
eh bukan
ribuan ckit sgt
juta2 lemon terima kasih pd sume yg wish aku ari tu
either tru fb, sms, whtsapp, jmpe kat tgh jln trus wish besday
pd suami yg kejut aku mlm2 buta pegang lighter, pegang kek, nyanyi lagu besday tuk aku
comel jeee
smbil dia pegang lighter, aku pegang rambut aku
takut terbakar lak jambul aku

snggup amik cuti utk bwk aku jln2
walau cuaca ujan lebat, dia stil bwk aku g bukit tinggi
sejukkkkk jeee
kek aku tu ensuami tempah dr Cik Biey
red velvet cupcake
sedap siottttttt
cupcake dia 12 bijik, aku buat mkn sorg je
satu cupcake, aku sekali kunyah, sekali telan je
eh
tak la
gurau je
kang korg kata aku buruk lantak lak

dr pg smpi mlm, kami kuar berjimba
pagi2 gerk bukit tinggi
ptg gi KLCC
mlm tgk wayang
citer spiderman tu

ohh
wht a lovely day

klu dulu kecik2
mama ajar kena bg hadiah tiap kali besday adik beradik
bg la hadiah ape pun
coklat ke, biskut ke, duit ke, singgit pun jadik la
lepas gak aku beli hiro 3 bijik
balut ngan suratkhabar pun bole
jnji ade hadiah
so, dulu, tak sbr tunggu arijd
sbb dpt hadiah!
n kek!
opkos kek kena ada!
tp dh bosar gadang ni..
dpt birthday wish je la
n note tulisan tgn 'selamat hari jd' dr anak buah aku
 
tp aku dh biasakan enuami sejak dr bercinta lg utk bg aku hadiah hrjadi setiap tahun..
 TANPA GAGAL!
buahahahahha!
(gelak jahat)

kalau bole, ari2 aku nk smbut besday aku
bole???




Senario Raya...Raya...Raya tahun 1996

weh
aku jmpe weh
sitkom senario tahun 1996
waktu tu umur aku dlm darjah 5

weh gile weh
citer ni legend dowhh dlm hidup aku 
hahahah
teringt time ni, time2 ade vcd dulu
cover vcd sitkom ni kaler ijau
sitkom ni... bkn takat raya je, ari biasa pun aku pasang byk kali wooo
smpi skrg aku ingt dialog deme
"ilya nk baju yg nmpk kurussssss"
"wahid nk selipar ade bunga2"

hahahah
lagi2 part deme nk buat kuih raya
kelaka tak hengattttttt

mcm biasa la
yg layan vcd ni dr pg smpi mlm
harus la aku ngan adik aku
sume dialog dh hafal dah
mama smpi naik muak dh tgk citer ni

dr korg duk tersengguk2 dpn pc tu
baik korg gelak2 tgk citer ni

aku tgk, aku gelak
aku tak tau la korg tgk korg tak gelak...
hahahaha

jom layaaaannnnn



















Umai D'Lake Cafe Buffet Ramadhan 2012


 700pm
Umai D'Lake Cafe
Presint 2, Putrajaya

 sy mulakan entry dengan gmbr sy
harharhar
perlu ke?
perlu laaa!
Cafe ni betul2 sebelah msjid besi tu, sblm monumen alaf baru
Tpt parking mencukupi , takyah rebut2
view pun cantekkkkkk

 Iftar smlm bersama my family
Kakak bibah tlg reservekan
reservenya ari selasa 
iftarnya rabu
okey la
stil dpt tpt

 kul 7pm tu, org dh mule duduk2 dh
ade yg nyembang2 kat tepi tasik tu
ade yg bergmbr

 meja kami utk 6 dewasa, 2 kanak2

 15 minit sblm berbuka

 ni klu buke kat umh ni, kul 630-730pm, aku dh melepek dh sbnrnye
tp dpt jumpe family, mule la roh aku masukk

 org tgh beratur amik mknn
aku bergmbr dulu
ko mkn je la gmbr lehaaa
takyah buke

adik beradik..
eh..
maaf
salah 
ibu dan anak

 ade stall mee rebus, laksa, nasi lemak

 ade mee goreng, kuey tiow goreng, nasi campur

 buah kurma dilupakan jangan
perghh
mcm lirik lagu raya la plak
buah2 n kuih melayu pun jg lupe
opkosss
kte kan melayu

 pemndangan hadapan


 pemandangan kanan

 pemandangan kiri

 pemdangan pinggan aku
tipu
ni pinggan laki aku
aku jarang mkn kambing
aku peminat tegar ayam
takleh curang

 Buffet maknanya = Lotsa Food!

 kite seranggggg!!!!!

 waktu telah menandakan masuknya waktu magrib...


 hei abgggg
baca doa duluuuu!!!!
abis la abg..
mkn tak bc doa
setan yg mkn
eh.. setan dh kena ikat
jadinyeee...
erk...

 we want food! we want food!

 Laksa for me
Yummeh!!!
 tang ratah lauk bg kat dia ni..

surau disediakan di sini
klu trus nk g masjid ni pun bole

tgh sedap2 mkn
abg saleh bgtau
some buffet skrg ni, klu mknn tak abis, kena cas by gram
cth: ade baki mknn 100gm tak abis, kna cas rm50-100
utk mengelakkn pembaziran
gulp

 trus aku abiskn laksa aku!
kang ade yg kejar aku sbb mknn tak abis kang

 laki saya dh kenyg sgt
abg
jgn tdo lps mkn!
senyum!!!!
 ha..
br senyum!

 tadaaa
sape2 nk try buffet kat cni
dipersilakan

nk check out dh

 disebabkn ketinggian sy dan deme tak sama dan jauh beza
sy terpaksa merendhkn diri sy

 ha
klu dgn si dia ni
sy tak payah rendhkn diri sy



personally, ni my opinion
pndpt tak sama kan
ekceli kan, sy tak brp prefer buffet sbnrnye
sbb sy tak pndai mkn mknn yg worth da price
means, time berbuke, mmg laparrrrrr,, tp bile dh masuk sepinggan nasi or semangkuk laksa, kuih seketul dua, bergelas2 air, maklum la, puasa selalu rase haus... what else yg mampu dimakan, sdgkn mknn bykkkk lg atas meja
means, sy byr rm40-rm80 utk mknn yg selalu sy mkn sepingan dlm rm-4-rm5
membazir kan amalan syaitonnnnnnnnnnnnnn

sy mmg jnis mkn byk, tp sy mkn byk sejenis mknn je, bukan byk jnis mknn..
mmm.. leh paham ke ayat tu.. 
means klu bg nasi pnuh pinggan ngan ayam grg seketul besar, ye sy mkn, tp bkn jenis mkn nasi ngan ayam grg ckit, then mee grg ckit, then spageti ckit...
walaupun ckit2 lama2 jd bukit, tp sy jenis tak jdkn bukit, sy trus jd gunung..
eh? aku pun tak phm ayat aku nih

melainkn org yg pndai mkn mknn yg worth da price, mcm lamb ke, udang galah ke, ketam ke, western2 ke, ha.. ape lg ...
mcm suami sy, dia mkn 2 pinggan lamb chop...
eh sory abg
tertaip pulak...

tp buffet mcm ni elok utk merapatkn silaturrahim, mkn rmi2, berborak... happy time gitewww
time ni la nk mkn rmi2 kan

eh,, tapi klu buffet tu free, sy suke!!!!


here again da info:
Buffet Ramadhan 2012
Umai D'Lake Cafe
Presint 2, Putrajaya
RM39 per pax (kira murah la kan... so far yg sy survey sume buffet rm50++ n above)
Traditional n western food (lamb)  available here

kbai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...