Sholihah Collection

selamat tinggalllllll






Selamat tinggal kasutkuuu
Tak mudah aku buanggggg
Bila tapakmu
Sentiasa di hati ini



Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini kasutku sentiasa rosak
Apa yang ku harapkan
kasut ku sentiasa tahan lasak
Tetapi semuanya hilang setelah kau dh rosak
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini jalanku senget2 sbb ko dh senget
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan kakiku ini
Hidupku hanya bermakna jika kasutku di sini

 
maafkan ku syg
aku sudah jumpe pengganti dirimu
kasut baruku, be nice to me
tq

Choc Rice Cookies Kegemaranku dr Mydin

Aku suke kueh raya!
Tak raya pun aku stil akan mkn kueh raya!
Kueh raya pun suke aku
kdg2 tak raya pun aku rajin menguli kueh raya

Taste aku utk kueh raya ialah:
1- rangup, rangup, dan rangup
2- tak terlampau manis, tak terlampau tawar
3-hangus2 ckit.. lg hangus lg best
4-takmo ade ceri2 hijau n merah tu.. Tak sedappp. aku penah tgglkan ceri je dlm balang kuih cornflakes madu org tu.. sume cornflakes madu aku bedal..
5-takmo yg ade kacang..jgn letak kacang dlm cornflakes madu sy... >_<
6-takmo yg muak2.. nnti pening pale..
7-takmo yg leceh2 klu mkn.. nnti mkn comot dh tak hot.. kdg2 coklat selit kat gigi.. nak salam raya sengih2 susah nnti..
8-suke yg simple2 je


List kueh raya aku:
-kueh tat mama ros
-cornflakes madu mama ros
-semperit tradisional
-choc rice cookies Mydin
-sarang semut mama ros



Haaaa.. Yg ni choc cookes kegemaran aku!!!
Gemar sesangattt niiiihhhh
Tak mahal
Senang nak cari
Rangup
Tak muak



Kat mydin jeeeeee..
Rm10.90
Kayo la mydin yo jual kueh raya mcm ni..
Dh 3tahun aku setia ngan kueh yg ni..
mydin, u kna bg i komisen tawwwww




Sedappp wehhh..
Rugi tak beli wehhhh...
Mydin terdekat ngan aku kat putrajaya nun..


Tu diaaaa
Ranguppppp
Rase coklat dia balance manis n pahit...
aku suke sbb dia tak manis sgtt
n ade pahit2 ckit
aku ngap, ngap ngap je kueh ni

kebetulan smlm  gi mydin
trus aku smbar dulu
nk buat kunyah

nomnomnom chuwa


Bole sy tau, ape cita2 awk eh?




 waktu umur aku darjah2 lagi
kecik2 lg la
abg aku yg sulong tny cita2 aku ape
utk folio dia

selamba aku ckp
"nor nk jd penyanyi"
abah tny aku
"penyanyi? penyanyi ape?"
aku jwb
"penyanyi dangdut"
trus aku bgn gelek2 nyanyi lagu dngdut

time tu come la la kot aku rase sbb sume gelak
cer time skrg, rase nk bg mkn pelempang je 
-_-

jd semnjak dr itu
aku kerah minda kecil aku
cr satu cita2 yg senang aku nk jwb bile org tny
dh la kat sekolah pun org selalu tny psl cita2
ntah ape2 ntah
tak suke btol aku nk jwbnyeee
sbb dulu aku bukan tau pun impak cita2 tu
yg aku tau, makan, main , tdo, g sekolah

maka
aku tny kakak aku yg sulong
"kak, cita2 kakak ape?"
kakak aku jwb
"kakak nk jd cikgu"
aku rase time tu hebat gile jwpn kakak aku
terkesima aku ngan jwpn dia
"fuiyoooooo.. kakak nk jadi cikgu.. hebatnyaaa"
tp kakak aku smpi skrg dia tak jd cikgu pun
mungkin time aku tny dia tu, dia pun mengalami kecelaruan perasaan time nk bg jwpn

tinggggg
bermula dr itu
maka aku copy paste jwpn dia ....
ternyata jwpn itu menylmtkn aku dr org yg byk tny especially cikgu2 kat sekolah
 ye.. aku nk jd cikgu
klu bwk buku kat tgn n handbag, 
laki aku kata mmg aku ade rupa cikgu

tp aku takleh jd cikgu

aku menghadapi masalah utk menyampaikan sesuate dgn nyata, jelas dan terang
n aku tak tau nk terangkan cmne supaya org paham
kdg2 dh setting ayat dlm otak, tp mulut aku tak berjaya nk smpikn dengan jayanya
aku terkonar sana, terkonar cni
walhal sbnrnye aku nk ckp straight je

takyah jauh2
aku bg contoh laki aku je
aku cume nk ckp
"abg, belikan ayam potong 4 kat pasar"
tp aku akan terckp
"abg, ayg dh tak tau nk mkn ape dh ni, ayg surf2 tenet, tak jmpe resepi senang, nnti ayg kol mak tny resepi... jdnye abg beli la ape2 yg potong 4 kat pasar" 
ape ke halnya aku citer psl tenet, psl resepi, psl mak, aku pun tak tau nape
laki aku akan ckp
"abg tak phm ape yg awk cuba smpikan ni.. cube ckp straight to da goalkeeper point"

ya
makanya
demi memikirkan nasib anak bangsa dan demi negara tercinta
aku tak teruskan cita2 aku time kecik dulu
sbb aku tak nak mereka trauma masuk kelas aku
dan menghadapi pening2 lalat tiap kali cuba nk memahami ape yg aku cube sampaikan

dan smpi skrg
aku tak tau ape cita2 aku

ape ar cita2 aku
klu ikutkn, aku nk jd macam2
tgk arkitek, aku nk jd arkitek
tgk doktor, aku nk jd doktor
tgk tourist guide, aku nk jd tourist guide
tp
aku percaya
aku mampu jd apa saja ngan daya imaginasi aku yg tinggi ini
bahahahaahah

eh
cita2 korg ape eh??
jwb ngan jujur yeeeeeee...
 



a.... a..... a.....
dont say any word!
mmmmppttttttt!




Mixer for me, Cookies for you




eh ehhh
ape tuuuu

ha u ollsssss
selepas sekian lama menagih kasih nak mixer br
kerana mixer ku yg lama meletup akibat kerakusan aku di dapur
ya
rakus
sbb dr speed 1 aku trus ke speed 4
mixer lama aku tu dh oldskool
so
dia terperanjat
lalu meletup

aku dpt gak mixer
alaaa
mixer biasaaa jeeeee

i olls beli kat kedai letrik jeeeee
SHARP Model EMS-51
RM115 

klu ade mixer harga rm50, aku beli yg rm50 jee
tp sbb takde
hahhaah
kudos tul la

so
disebabkan mood mixer br
balik je keje, aku terus bersilat di dapur

 seronok time bukak mixer br

tp tak seronok time bayar mixer br tu
 
egg white separator ni pun aku br beli
rm1.90
aku mengalami masalah gementar tatkala ingin mengasingkan telur putih dr telur kuning
aku tak tau mengapa
mungkinkah ini cinta
 dh brp bijik telur yg aku selalu spoilkn sbb tak pndai asingkan
bile aku pecahkn telur ayam, selalunya tak terbelah dua
selalunya ngan kulit2 dia merekah
mungkinkah aku terlalu gagah
ya
dan egg white separator ni membantu aku
bile aku golekkan ke kiri n ke kanan, telur kuning tu stil tak jatuh
dan aku sukakannya
 
maka
bermulalah....

zusss zassssss
 
tadaaaaaaaaaa
siapppp

laki aku kata..
"klu time baking, bkn main laju, klu time masak lauk,,, 3 hari br leh siap"

umh sy bau cookies

laki aku kata
" amboi, mcm dh nk raya lak gamaknya"
 
jeng jeng jenggg
Cookies Berleha!!!!
 
Tukang tester aku

laki aku kata
"hmmmm.. sedappppppppp"

eh
malu i.....

sbb laki aku ni. bg je dia mkn ape pun, tolak batu kayu simen, sume dia kata sedap
mcm aku gak
mn ade bnda aku mkn aku kata tak sedap...
eheiiiii
mn leh kata mknn tak sedap
kan rezeki tu.....
(cover line)
 
My cookies
bole lahh utk tekak sndiriiii
hehehehehehe


bakar punye bakar punye bakarr
.......

 penuh dh satu tuperware

aku bakar lagiiiii...
bakar punye bakar punye bakarrrrr


 penuh lg satu tuperware...


so aku dpt dua tuperware....

eheiiiii
jgn tgk rupa cookies ni tak cntik tauuuuu
punye byk choc chip aku tabur dlm tuuuuuuuu
 

laki aku kata lagi
"so ni sume sape nk abiskan"

?????

k bai
peace


takut tp buat then puas ati...

video

pernah alami tak kejadian mcm ni:

korg takut giler, tp terpaksa buat, lps buat korg rase puas hati

yesss
tu yg aku alami time naik mende alah yg terbang2 kat USS
Space shot kat Genting Highland tu pun aku tak pernah naikkk
takotttttt!!!!!
aku rase bontot aku leh tertggl klu naik mende alah tuuuuuu
korg bygkan...
space shot tu
naik ke atas pelan jeeee
bile turun bwh tu, berdesuppppppp
sayup aku dgr org jerittttt
wehhh.. takmo la akuuuuu

tp kat USS
apsal ntah
maybe sbb byr tiket mahal
rugi la klu aku tak men
BFF aku lak beria nih nak main mende alah tuu
muke aku cuak giler sepjg nk ke section galactica tu
laki aku belikan sandwich pun, aku tak selera nak mkn
ko bygkn
aku tolak sandwich dpn mata aku
tak selera kata koooo

sepjg beratur tu
otak aku puas pikir
'betul ke aku berani naik niii, kang .... kang.. ape2 jd kangggg"
tp spjg otak aku pikir, aku dh smpi atas tu ha..
caisss
beratur tak pjg pulak tu
sekejap je aku dh dpt naik, tak smpat nk pikir pjg

bile dh smpi pki safty belt
tibe2 BFF aku kata
"leha, sempat lg tak klu kte nk trn balik??"
wehhh
jgn buat pslll
malu weiiiiiiiiiiiii
dh naik, dh duduk, takkn br nk trn balikkkk
tibe2 aku tgk muke BFF aku dh pucat
aku telan liur
'gulp"

tibe2 mende alah tu dh grkkkkkk
wehhhhhhhhhhhh.. aku nk tuka pikiran wehhhhhhhhh

tak sempat derrrrrr

"Arrrghhhhhh... aaaaaaaa.... mamaaaaaaaa..........tlggggggggg"
serius weh aku jeritttttt
smpi tibe2 aku rase kepala aku dh kat bwh, bontot aku tak cecah kerusi
aku dh raseee
'over gile mainan ni!!!! stop wehhhhh!!!!
smpi satu tahap,, sore aku dh tak leh kuar dhhh
air liur je bersepah2 sbb jerit tak kua sore, kua air liur jeee

setel game tu

sepjg nk turun dr game menuju ke arah suamiku tersyg yg sedang mencekik sandwich aku
aku berkata sendr

puas ati akuu!!!!!
smbil lap air liur bersepah kat muka

then 
moral of the story
takmo dh main mende tu!


kuang asam nye battlestar galactica!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...