Sholihah Collection

Romantika Bali - Part 7


dalam pukul 650pm
kami bergerak dr Tanah Lot
nak check in ke next hotel
 
sebelum balik, tapau makanan nasi padang
perut punn  dh lapar haaa
tp tak larat nk trus makan
so, suh pak supir pilih tpt makan yg bole tapau

smpai2 hotel, trus check in
The 101 Legian
pemeriksaan keselamatan nk masuk hotel ni agak ketat
dia check bag n ade sensor utk satu badan
kete pun kena sensor

ni bilik kami

toilet bersih

the katil

the tv

 utk hotel ni, rate dia USD50 per night
lebih kurg RM150
kami dpt welcome drink, tp sebab tak larat sgtttt
juzt nk masuk bilik, mandi, n tdo
coz esoknya ktorg ade full jadual lg
then dpt voucher starbucks buy 1 free 1
next time la kami gune
walau bawah hotel ni mmg ade starbucks

kebetulan , malam ni Halloween
org hotel ajak kami berhalloween kat kelab bawah tu

what..
jgn buat keje gila....

kami perlukan rehat secukupnya untuk explore tpt lain pulak esok
so, 
kami plan malam esoknya br nk jalan kaki area kuta tu
yg org kata byk kelab malam tuuu

zzzzzzz

Romantika Bali - Part 6



next kami bertolak ke Tanah Lot
Laluan penuh pemandangan hijau
ewwww
skemanya ayat
perjalanan amik masa 1jam40minit
lama gak tuh
selalunya klu dlm kte, i mesti tertdo
tp time2 travel mcm ni, tak pulak i tdo
haahaha
sampai!
4.40pm
Tanah Lot
entranve 65,000IDR utk 2pax
lbh kurang rm25 gitu la

dengan pantasnya
supir kitorg rus mintak kamera
ape lagiiiiiiiiii

pandai pulak dia pilih hot spot

subhanallah
cantikkkkkkkkk sgtttt
rase mcm  tgk gmbr
sblm ni survey pasal Bali
mesti kuar pic ni
n alhamdulillah
i dpt peluang tgk dengan mata sendiri

superb 

lucky me
alhamdulillah

i tak dpt bygkan ngan kata2

sebab cantik sgt view dia

then kami pilih sorg photgrapher
utk trus print pic
so, dia snap 2x
satu gune kamera dia, n satu gune kamera ktorg
dia bwk ktorg amik pic kat view2 cntikkkkkkkkkk

kat belakang ni ade kuil

klu bole, i nk buat lompat bintang kat cni

photographer tu siap ade tanjak ha
pki je la
ape lg kan

n dia amik pic time 
pasir putih tepi pantaiiii
ombak saling berkejarannn
ko lari aku mengejar
di antara deru rindu 
kita berduaaaaaaa
ku ku ku punya cintaaaa

so
disebabkan i tamak
i pilih 4 keping pic
tamak kannn

trus dia print n ade frame dia sekali
sekeping 20,000IDR
lbh krg RM4
murah kannn
klu pat Msia, wajib la cecah sekeping gmbr puluh2 hengget

awesome

tak tau dh nk tulis ape

sbb cntik sgt

pose

pose lagi sementara tunggu matahri terbenam

hampir terbenam
see
sy pegang matahri


Bali
im here!!!!!


then pak supir bawak kami ke tpt lepak duduk2 tgk matahri terbenam
kat cni matahari terbenam around 6.10pm

kami duduk bersantai smbil berborak

n pak supir masih setia mengambil gmbr kami

takkan menyesal kalau ke Bali

akhirnya..
matahari terbenam sudahhhhh
meninggalkn seribu satu kenangan yg akan kami semadikan dlm jiwa sanubari


Happy 3rd Anniversary

26.12.2009 - 26.12.2012
Happy 3rd Anniversary
Mr & Mrs Azham

well
cepat kan masa berlalu
dh 3 tahun

kami akui, kami bukan psgn yg romantikkkkk .. yg alololo tomei tomeiiiiii

"sayang,, u nak ni?"
" honey, u nak i pki ni, ke pakai tu?'
"sayang, bole i beli ni"
 
bukan
kami bukan psgn yg mcm tu

klu di pikir2
kami memang sgtttttt bertentangan

i tgk hindustan, dia tgk perang
i makan kek, dia makan tempoyak
i minum sirap, dia minum sarsaparilla
i suke mentos pink, dia suke mentos purple
i suke sosej black pepper, dia suke sosej cheese
i suke mall, dia suke muzium
i suke wyg kartun, dia suke wyg supeheroes
i suke happening, dia suke ketenangan
i suke pantai, dia suke sungai

makanya
barang2 di rumah selalu ade dua
i lain, dia lain
espeacially time beli brg dapur
expenses kena gandakan
sebab ape, sume bnda beli dua

but
who care????

sbb kami saling melengkapi

i bukan org yg teliti, dia akan teliti
dia bkn jenis explore tpt baru, i akan explore
sumting like that
ade bnda yg dia tak bole buat, i akan buat
n benda yg i takleh buat, dia akan buat

dan kesimpulannya
i perlukan dia, dia perlukan i
wah gitu

ok..
utk anniversary
kami selalu pilih tpt makanutk celebrate gitu2 je
n i pilih....

tadaaaaaaaaaaaaaa...










 

Dip n Dip
Jalan Telawi 3 
Bangsar

awas
only for chocolate lovers!


a taste will make u :)

oppa pilih chocolate waffle
dia bukan minat sgt cekelat2 ni

chocolate shot
wuhuuuuuuu
hanya peminat tegar coklat shj yg leh order shot ni

and for me
triple chocolate crepe

and chocolate milk shake
wrong choice
supposed i order sumting like ice lemon tea or plain water
but stil i likeeee this milkshake

oppa
saranghae oppa

oppa
oppa
sedap kannn oppa

n oh yeahhhhh
 i love it so much!!!!
crepes with 3choc : milk choc, dark choc n white choc!
bygkan rase dia bile masuk mulut

i said wooooohooooooooooo

ok la
byeee

Romantika Bali - Part 5

Next!!!!

kami ke Tegallalang Rice Terrace
entrance fee: 5,000IDR per pax
lbh kurg dlm rm1.50

tp i sedih sgtttttt

 waktu kami dtg
padi tu br jeee dituaiii

 br 2hari dituaiii
uwaaaa
kalau tak, kat cni menghijau ngan padiiii

mesti cantik kan view

 ape nak buat
nasib bdn

ahhhhhhh
padi hijau ke, padi tuai ke, hampas padi ke
gmbr tetap kena ada!

i suke gileeeeeee gmbr ni!!!!
p/s: my supir rajin gile amikkn gmbr kami

 haruslah LOVE gituuu
oppa
saranghae!
*tetibe*
 
 muka kuciwa
tgk padi tak hijau
ape lg leh buat
tgk je la hampas2 padi tu

 sepet2 mata i tahan terik matahari
tp tak panasss
alhamdulillah
cuaca elokkkk time kami gi
sbb sblm gi tu, risau jugak sbb malaysia musim hujan kan
 
malaysia musim hujan smpi banjir2 ha
di bali, cuaca panas terik
 
 org angkat bakul padi
awk pun nak jugerrrrrrr
layan je labuuu...

siap ngan pakcik ni pun amik gmbr
gasakkkkk



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...