Sholihah Collection

Romantika Bali - Part 13 Finale


yeyyyyyy!!
dh smpi finale
nk balik dahhhhhhhh

suami request singgah kat menumen tpt tragedi bom kat bali tu
kat cni ade tulis nama2 yg terkorban dlm kejadian tu


supir tu cerita
kat cni la bom tu meletup

then kitorg lunch bakso

kat Bakso Pendowo Malang

sedappp bakso dia
bakso dia naalaaaa punya besaqqqqq

supir tanya nk kemana lagi
dgn riangnya i jwb
Krisna!!!!

duit dh abis 
so kena tukar duit lg
i tuka lg dlm IDR1,000000

smlm i tak smpt masuk section sini sbb ensuami dh tarik tgn kuar dr krisna
so i smbung balik

pak, dibungkus ya
mau dibawa pulang ke malaysia

kali ni i beli kerepek2 je

next
supir bwk kitorg ke area Kuta beach

ETude House!!
omooooo
sini punya Etude House pun i singgah
i cari Teardrop Liner
kat Malaysia stok tu dh takde
lucky me!
kat cni ade Teardrop Liner tu!!!
yay!!!
IDR108,000

kitorg tak masuk Hard Rock Cafe tu
amik gmbr je kat luar
apsal ntah i tak nak masuk
 
bile pikir2 balik, nyesal lak tak masuk
so bg u oll yg travel tu, lain kali masuk je sume tptttt
so tak penasaran
bile balik kl, br terkenang, ape la ade dlm hard rock tu
kan nyesal tu

Pantai Kuta

Checked

kat cni pun ktorg juz amik gmbr je
as i said, mandi manda mmg tak masuk dlm plan kami lgsg

panas gile wehhhhh
nasib bek ari2 kat cni i pki sunblock

supir nk bwk kami ke discovery mall
tp kami dh tak larat
serius dh tak larat
so, kami lepak2 area kuta beach ni je
 
tetibe je termasuk kat cni
akhirnya
i dpt gak satu handbag pat sini
roxy!
checked!

730pm, kitorg dh smpi airport
check in sume bagai

955pm - bye bye bali

hmmmmmm
tarik nafas panjang
so far, trip ke Bali ini adalah yg terindah dlm hidup i
mmg mcm tak caya, dh smpi ke Bali
korg yg berhajat nak ke Bali tu, jgn ragu2
wahh, ayat ragu2 ko
pegi jgn tak pegi

^__^
yay!!!
cerita Bali akhirnya habis!!!!!

xoxo

Romantika Bali - Part 12

mlm semalam, balik dr Jimbaran, kami cuma jalan2 area kuta tu je
yg bnyk kelab mlm tu
tp tak bwk kamera pun
sbb mmg nk jalan2 je
kami jalan smpi hujung tu
then patah balik ke hotel

paginya
kami bgn rileks2
sbb ari ni dlm jadual free je
supir akan bwk kami ke tpt2 yg kami nk singgah
tp kna dekat2 ngan airport la
takut ketinggalan flight pulak

muninkkkkkk
pagi tu bgn
trus bancuh kopi
pki bath robe, selipar hotel, minum kopi
kelllassss
 
lps mandi
packing brg nak balik
susun2 brg yg i shoping smlm

selipar pun i beli

dress pat sana murah2
means, pat Krisna
murahh
n corak pun cntik2
i?
harus la pilih kaler pink

fridge magnet?
amat murahhhhh kat Krisna

lps packing
ade masa lg
br la kitorg ke rooftop
pat rooftop, mlm2 happening
ade kolam rupanya

angin sepoi2 time ni
santai je ktorg ari ni
dh 3ari full jadual kan
ari ni santai je
 
smpi leh tertdo i dlm ni

sedihnya time ni dh kena balik

balik tu, nk bwk mood bali
pki tshirt bali, seluar beli kat krisna, n selipar Bali

korg yg nk stay hotel ni, jgn lupe naik rooftop dia



selesai amik gmbr
kejap je kat atas rooftop tu, tp gmbr nk berpuluh keping ha

then, ktorg check out
tunggu supir amik kat lobby

Romantika Bali - Part 11

 balik dr kecak, kami trus  bergerak Jimbaran. 
untuk romantika dinner
Dinner tepi pantai di Blue Ocean Seafood. 

alolololololo
seronoknya dpt mkn tepi pantaiiii
dpn2 pantai
dgr bunyik ombak
sebelah pantai ni leh nmpk airport n kapal terbang landing.. ade lampu2

bkn men seronok la leha dpt menda2 cmni

muahhhhxxxxxxxxxxxx

kitorg amik Paket makanan yg berharga IDR605,000, 
lbh krg dlm RM180
gulpppppp
i telan air liur je time tgk menu dia tu
tp y not??
alang2 dh smpi jauh2
bile lg nk merasa kan

tp sbnrnye makanan dia biasa2 je
tp yg mahal tu, dia punya view kot

 kat cni byk pakej mknn dia
u oll pilih la mn yg u oll nak
tp most paket mmg RM100++

Paket makanan: lobster, clam, prawn, cumi2, ikan
hahaha
comel kannn
diorg panggil sotong tu cumi-cumi 
alololo
seronok laki i dpt mkn lobster
 

mmg dia pulun abis sume makanan
i layan feeling je tepi pantai tu

 smbil makan, akan ade band yg bergerak dr meja ke meja
i ade tau amik video dorg nyanyikan utk kami
tp 

eh.. i ade bgtau kan yg video i kat bali sume dh hilang...
tak bilang lg eh
ha
ni nk bilang la ni

ari tu nk transfer folder ke folder, i ter replace folder lama n baru
abis sumeeeeee video i kat bali!!!
uwaaa!!
nk dekat seminggu dua jugak la i kacau sume org tanya psl nk dptkan balik video2 tu
tp takde cara nk dptkn balik video tu
adoiii
balik mlm tu, mmg i nangis la jugak
T_T

Romantika Bali - Part 10


dari GWK, kami singgah Dreamland
byr utk car parking je
IDR15,000

sementara nk tunggu bas dr car park utk masuk ke pantai tu
ade mamat saleh ni tanya i

"i dont know why people want to go to Dreamland? is it bcoz this beach belongs to Tommy Suharto, the youngest son of former president Suharto?"

what?
tolong la..
i ni pelancong
confirm la i nk pegi sume tpt
tak kisah la pantai sape punye punnnnn
yg ko pun duk tercegat kat cni nk ke dreamland jugak dh kenapa?
rupenye dia nk surfing ngan anak bini dia
hensem2 ko anak dia

Dreamland Beach

Ropenye takde ape pun kat cniiiii
nasib bek pagi2 i dh siap2 pki sunblock sbb tau nk singgah pantai
utk org yg nk surfing ke, sun bathing ke, cuci mata tgk minah2 saleh ni sunbathing, bole la kot singgah cni

i amik gmbr ckit2 je
coz mmg tak plan nk mandi2 ke, nk golek2 ke kat pantai

ok next!

singgah sekejap je kat Padang Padang Beach
coz sehala je nk ke Uluwatu tu
i mmg tak masukkn pantai dlm plan i ke Bali ni
so i mmg kata nk singgah2 kejap je
i bukan minat sgt mandi2 pantai ni
klu Krabi ari tu, mmg i dh plan nk golek2 kat pantai
 
surfing pun tak pandai
sia2 je terselam kat pantai tu kang

gmbr?
mesti la ade beb


tadaaaaaaaaaaa
dh smpi uluwatu

entrance fee IDR3,000 per pax

bile buat reserah psl Uluwatu
mesti ade cerita psl monyet kan
i mmg dh target nk amik gmbr monyet kat cni
monyet2 kat cni agak agresif jugak la
spek mata, topi, minuman ke, makanan ke, hangpa pandai2 la jaga
tp supir ktorg escort kitorg masuk tu
so, dia tlg jaga kitorg sekali dr monyet2 yg agresif ni

nk masuk dlm ni, klu korg pki suar pendek, diorg akan bg kain utk ikat kat pinggang
yg pompuan yg dh sopan2 tu, juz diorg bg kain cam reben ikat pinggang
i confirm la suke ngan reben2 ni
siap dpt kaler pink

buakn men nk amik gmbr feeling2 kat cni

ape lagi
aum cak aum cak la i kat cni

cantik!
cntik sgt!
cantik sgt2 view pat cni
subhanallah

bile tgh taip entry ni, terbyg2 balik keindahan pemandangan kat cni
owww
i miss bali so much!

setiap angle si yanto ni amik
bagusss

.rindu.


pejam mata
mengenang kembali pengalaman ke sana
mcm tak caya
dh jejak kaki ke cni

bkn men laki i pki skirt kaler purple
muahahaha

my supir dh arrange time supaya kami smpi ke Uluwatu time sunset
dia yg tlg belikan tiket, amik gmbr kami, n carikan seat terbaik utk kami 
supaya kami dpt scene sunset tu
n supaya kami dpt tgk kecak dance

menangis i tgk balik gmbr ni
kami dpt seat btul2 dpn sunset
romantika de amor
cantikk sgt view
cmne la i nk ckp betapa cantik view pat sana

penuh u olls seat utk tgk Kecak dance ni
luckily mmg ktorg dh dpt seat yg betul2 strategik
yanto pilihkan kami seat yg menghadap sunset n yg senang kami keluar nnti
dia kata, time show abis, nnti org rmi berebut2 nk kuar
dia takut kami tercedera or lost
so korg jgn pilih seat yg bawah2 sgt n jauh dr tangga keluar
nnti org berasak2 nk keluar, ditolak2 je kite kang

show dh nk start

cak cak cak cak cak cak cak
deme nyanyi cak cak cak je dr awal smpi akhir 
tp bunyik n irama dia menarik la
lg best dr Barong Dance

si monyet putih ni asik panjat sana panjat cni
pijak2 api

tup tup dia duk memanjat tu
terpacul kat sebelah i
i risau jeee kang dia kacau i
sbb time org lain, dia amik topi la, dia gosok2 kepala la..
tp maybe sbb i berhijab, so monyet ni tak naughty2 ngan i
good monkey huh
nmpk tak kelebihan berhijab ni
deme mmg sume sopan n respect kat kte
^__^

ok next
penatnya menaip...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...