Sholihah Collection

Dah dapat Mykad Baru

aummm cakkk
ingt lg tak cerita ic i yg kena denda smpi 60 hengget tuuu

selepas 2minggu lbh la
check laman web JPN
status "Sedia Diambil"
maka kena ambik la kan

hati berdebar sbnrnye nk tgk my new mykad ni
sbb suspen muke jd cmne kan dlm mykad tu

 bangga gitu mykad dh siappp
siap beli sarung dia harga singgit tu
beria bebenorrr

hambikk

pnuh muka i dlm mykad tuuu
bezakan la umur 17tahun nye muke ngan 27tahun nye muke

haaa
suke la sangatttttttt haaaaaaaaaa (tgn di bahu mata ke atas)
klu i tau kembang gini gmbr mykad br ni, idok la i amik gmbr kat kaunter tu muke mendongak haaaaaa
10 tahun, kembang gini jadinyeeeeee leha oiiiiii

adoiiiii
mmg ic dlm wallet letak terbalik la

hahahahha

Cerita Kasut

ekceli kan
ni draft dh lama taauuu
dlm proses nk mendelete draft2 lama yg tak nak dipublish
br perasan
byk benar draft dlm list entry i
heheheheeh

i jarang beli kasut
seriusly tak tipu
i beli kasut 1, i lanyak, then i buang, then i beli baru

i takde option bile nk gi keje, nk pki kasut tu ke, kasut ni ke,
i mmg satu kasut je
gi jln ke, keje ke, balik kg ke,
tu je la

eheiiiii
bukan kudossss laaa
mmg jenis tak beli kasut byk2

then, kasut ni ceritanya
kasut nk pki utk interview
kan kena pki kasut hitam bertutup

i jenis takleh pki kasut bertutup penuh tuuuu
melecettttt u ollsss
 
gotcha!

kasut bertutup penuh kat depan
yg runcing kat dpn
takyah la tajam2 sgt kat dpn tu
i jalan dh la bersepah
kang jln mcm nk menyucuk org jee
hahahaha


yg penting belakang tu tak tertutup
klu bertutup
siap sedia la bwk plaster dlm beg
nk plaster blkg kaki tuuuu

woott wootttt!

haaa
ni contoh kasut yg i suke pakaiii
terbuka depan n kat blkg
senang nk bernapas kaki i.....
maklum la, kaki i leborrr
perlukan pernafasan yg sesueiii....

n i suka kasut yg simpleeee
yg trus sarung jeee
takyah tertungging2 nk pki kasut
easy measy me.....
 


LJJCM (Leha Jalan Jalan Cari Makan) - Restoran Thai Base

penah dgr takk
rezeki jgn ditolak, musuh jgn dicarik
i mmg tak tolak rezeki
org nk belanja makan
eheiii, mn bole ditolakkkkk
n org tu bg tanggungjwab besar kat i suh pilih tpt makan

makanya
i mulekan pensiasatan i
keyword i : kedai makan sedap di Damansara

gmbr - checked
review - checked
address - checked
harga - checked

makanya , bergerak la kami segerombolan kecik ni keeee....

RESTORAN THAI BASE
No. 7, Jalan Tanjung SD 13/2
Bandar Sri Damansara
52200 Selangor
Tel : 03-62752284

GPS: 3.188315, 101.60488

Opening Hours : 11am-3pm, 6pm-10pm

tau tak kami sesat darat mencr kedai niiiiii
udoh la jarang masuk damansara nun
klu masuk pun takat gi ikea jeee
dh hampir putus asa dh haaaa nk mkn cni
smpi adik i dh suggest gi tpt laen
eheiiii
mana boleeee
i dh usha menu dia, n i mmg teringin nk rase sotong butter dia
i suh oppa gi tanya org kat mn kedai ni
kental kannnnn

tanya org india, jwbnye tak tau
tanya org melayu, jwbnye tak tau
tanya org cina, br dpt direction
 gulpppp

ropenyeeee
signboard Restoran Thai Base ni terlindung dek pokok
nak amik gmbr pokok tu, tp sbb hujan, tak smpat amik
n bgnn dia tak nmpk mcm kedai mkn punn
dh la kedai dia kat tingkat 1
mmg la tak nmpk
hahhhaa

so, klu u oll nk dtg cni, cari je maybank, rhb or pizza hut bdr sri damansara
kedai ni area belakang tu jee
 

 tanpa memikiran masa depan
saleha trus mengorder

byk gile choice diaaa
either u oll nk wstern or tomyam2, or nasik2, or mee2, sume ade

 i tak suke bile i pegang kamera, coz i yg kena amik gmbr org..
gmbr i??
takde punnnn
sedehhhh

eh
ade la gmbr i ngan oppa
awwwwww

 haa.. 
deme dua ni
klu i jln dgn salah seorg, mesti deme kata ktorg kembar
klu jln bertiga, deme kata ktorg kembar tiga
muke photostat

ni la tukang belanja
abg saleh
terima kaseh abg
terima kaseh abg
terima kaseh abg
terima kaseh abg
terima kaseh abg
 
hahahah


Food: Nasi Goreng Cina
Star: 5
Comment: omo,, nasi grg cina pun.. sedap gileeee.. order utk budak2, aisyah, amira, amirul, ... sume mkn smpi licin ha pinggan... well, i mmg suke simple dish mcm ni.. nasi grg cina.. yummehhhh

 Food: Nasi Goreng Tomyam
Star: 5
Comment: yg ni serius sedappp.. i tak tipuu.. terasa segala ketomyaman dia tuuuu

Food: Meehoon Tomyam
Star: 5
Comment: Pun sedapppp!!! byk gile ayam, sotong kat dlm tu,. siap ngan cendawannnnn u olllssss!!


 Food: Chicken Chop
Star: 4
Comment: sedapppppp... ngan kuah dia, ngan fries dia, ngan coleslow dia... adoiiii...

 Food: Udang Masak Kum Heong
Star: -
Comment: im so soryyy...tak tau nk bg brp star,  i alergic udang, i takleh mkn udang, nnti bibir i jd hangelina holieeeee kuasa empat.... erghh.. tp i dpt rasekan kesedapan dia, sbb udang ni abissssss...

 Food: Butter Sotong
Star: 5++
Comment: yeeehhhhaaaa!! ni yg i tunggu2.... sikit punye jauhnye punnn i carik u... sedap giler!!! berebut makan ngan amira... serius i tak tipu! sedap gile!!! sedap gile2!! meleleh air mata i mkn sbb sedapppp gileeeeeeee...

 Food: Kerabu Mangga
Star: 5
Comment: yg ni pun sedap gile!!!! adoii... makan smpi meleleh air mata sbb sedap sgt.... i mkn ratah jee... smpi oppa bising, mkn kerabu mangga mcm mkn nasik... tp sbb sedap sgttttt

 Food: Lemon Chicken
Star: 5++
Comment: i tak tipu!! ni pun sedappp!! sedap gile wehhhh!!!!! merecik2 rase lemon bile makan ayam niiii.. adoi... apsal sedap sgt wehhhh.. meleleh air mata i,....!


 i makan smpi membuntat haaa perotttt... 
tlggg laaa

 Thai Base!
sy musti pilih!!!!

n u oll tau brp bil nya?
bygkn mknn & minuman utk 6org dewasa n 3kanak
 RM149!!
murahhh kan
kitorg siap order sotong, udang, ayam, chicken chop, nasi grg, ayor buah, sayur, kerabu mangga, nasi putih... n u know whta, portion dia sume besarrrrr.. lbh dr cukup ha klu nk mkn rmi2...

 kedai dia simple jeee
meja makan dia mcm mesin jahit Singer yang lama2 tuuu
unikkk
siap ade ikan nemo ngan ikan biru niiiii
cnteknyaaa!!

Restoran ni kat tgkat atas tauuu

sy musti pilihhhhh
dan
insya Allah
i akan dtg lg
pak kal pikirrr damansara ni jauhhh tauuuu
ngeeeeee



Romantika Bali - Part 3


-->
 11.30am – Ke Bali Processing Coffee.

 seronok bukan men oppa i kat sana
cuaca panassss
tp dek sbb kami menghala ke kwsn tinggi
ade rase angin2 sejuk tu ckit

 ni la pokok kopi

 ni pulak pokok vanila
i br tau
vanila ade pokok
hahahaha

 oppa i berani tauuuu
*oppa azham style*
dia leh mkn bijik kopi tu betul2

 oppa kata
biji kopi rase manis2 ckit, rase cam gula2

 ni la luwak tu
klu org kte, panggilnya musang ya
comel je dia duk nyorok2 ngan i

 ni bezanya kopi bali n kopi luwak
i nengok kopi bali punye warna lg cntik dr kopi luwak
hahahaha

ade org tu suh i mkn bijik kopi bali tu
dia dh duk hulur2 kat i
dia mkn dpn i
suh i rase jugak2
i gagahkn diri gak rase bijik kopi ni
oppa dh mcm mkn kacang dh i nengok

pahittttttttttt

 bijik kopi kena roast dulu, then br tumbuk smpi halus

 Sbnrnye ade dua pndpt ttg Kopi Luwak ni. 
Ade 1 pendpt kata haram diminum sbb dr najis. 
Tp ade lg satu pndpt kata halal sbb biji kopi yg diambil dr najis luwak tu, terdapat lg satu lapisan, bile lapisan tu dikopek, isi dlm tu tak disntuh or tak tersentu lgsg dgn najis. 
Luwak hanya makan bijik kopi yg bermutu je. Biji kopi yg sudah dikupas akan diroast selama 45min ke 1 jam. Then di tumbuk smpi halus.

wah.. mcm tulis karangan lak i...
hahahahah

 Test Kopi Luwak harga 50,000.
i tak test
oppa yg test

oppa ni ape yg dia tak mkn
tolak batu kayu simen je
50,000 dlm rm15 tauu
mahal gak kopi luwak ni

bace bismillah byk2

Then kami dijamu dgn beberapa jenis kopi n teh.
nk dekat 10 jenis air ktorg rase
kembung perut
tp semua sedapppppp

paling i suke
vanilla coffee
lemon tea
chocolate coffe
 Kat kedai, kami beli Vanilla Coffee, Chocolate Coffee, Lemon Tea, Cocoa Powder, n Ginger Coffee. Sume ni asli n takde pengawet. Jdnye dlm tempoh 4-5 bulan dh bole expired. tp kopi luwak kitorg tak beli...hahahha.. jgn tny kenapa...

u know what
i spent nk dkt 500,000IDR kat cniii
apsall.. apsallllll
nk dekat RM150 tauuuu

nafsu! nafsu!
beli kopi teh pun takleh tahan nafsuu
ko ni dh nape leha....

yayyyy
setellll

bye bye luwakkkk....

Whoops! You're out of space..

 
 
testing testing

my blog now ade prob
oh sedehhhhhhh
dia dh tak bg upload gmbr sbb my picasa album dh out of space
how dare u!

ape maknanya blogging without gmbr?
i sendr klu bw, i suke bc n3 with gmbr tauuuuuuuu
tgk gmbr2 kat blog org yg cntik2.....
 
takkan la nk i delete pic2 dr n3 lama
lg la takde maknanyaaaa
n3 lama2 tu i nak bace balik di kemudian hari, kan kenangan i
 
takkan la nk suh i byr pulak utk upgrade storage tu
no wayyyyy
bnda yg selama ni buat free, tetibe kena byr...
 
smlm bw utk fix prob ni, rmi blogger buat yg kena add author tu
tp sbb trauma i tak hilang lg tang godek2 ni
dulu kan penah sekali rajin sgt godek, blog i trus hilang tauuuu
yg paling buat menangis tu, blog business kecil kecilan i tu pun hilang tauuu
tak ke haruuuuu tuuuuuu
 
dh la tgh syok2 karang n3 bali yg tak abis lg tu
a lot of pic nk share tau!
 
anyone know how to fix this??
pleaseeeeee
help meeeeeee
T___T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...