Sholihah Collection

Kurus Dgn Lasmi????? Bahaya Tak???


salam isnin...
ari ni topik sy serius..
diuangi.. SERIUS...
mcm ni...
Sabtu lepas, aku ade singgah kedai jamu ni kat *****
aku tny la ubat kurus paling berkesan ...
dia syorkan ubat ni...
Kapsul LASMI...
dia suh aku mkn sebijik je sehari 30 minit sebelum sarapan...
dia kte leh kurangkan selera mkn ...
dlm sebotol ni ade 30bijik...

then,,,
aku decide la nak stat mkn ari ni...
ntah mcm mn, ter rajin la pulak nk search pasal jamu ni....
dan hasilnyeeeee....
lebih byk -ve dr +ve...
tak dinafikan, anatara research yg aku dpt, ada jugak yg berjaya dgn produk ni...
dgn SYARAT, WAJIB MINUM AIR BYK2!!!!
dan yg -ve nya, prduk ni beracun n pernah menyebabkan kematian....
tu berdasarkan reserach aku la....

kat org kedai tu, aku ade tny, mn cop KKM?
dia ade tunjuk cop kelulusan dr Indonesia...
then org kedai tu byk kali ulang, kna minum air byk2..
agaknya, klu tak minum air byk2, tu yg ade kesan kerosakan hati n buah pinggang..
jamu kan panas,...

ade jugak respon yg mengatakn selera mkn dia terus takde, bdn menggigil, muntah2, ape la...
naik takut gak aku baca....
ade jugak respon yg kata dia berjaya dgn produk ni.....
dgn syarat minum air byk2!


hmmmmmm...
cmne eh..
aku dh beli dh bnda ni..
tgh decide nk mkn ke tak je nih....


63 Juta Org Sayang Saya:

Jamak Aton Habi Mahmood said... [Reply to Comments]

gud luck bebeh : )

Oshin jamel said... [Reply to Comments]

akk pon pnh mkn mende alah nie....
mule² tue nde pening² n mkn pon xde selera la...pastu ok....brt pon trun...pastu bile nk beli lg...kt kdai lain...kedai tue kte lami nie x lulus...so pastu akk pon x mkn...heheheh~~terasa nk mkn blk pastu tp pas kte wat rsk buah pggang tkt plak..hehehe!

Sholihah said... [Reply to Comments]

kak aton: @_@
kak oshin: tu la psl... tp org kate produk ni mmg berkesan.. sebulan mkn leh trn smpi 20kg! tp, dgr ade yg meninggal la plak.... T_T

rati said... [Reply to Comments]

dun! if you minum byk air tanpa apa apa kapsul pun, still boleh lose weight pe...jarang tgk you minum air.haha. baik consume herbal products

Sholihah said... [Reply to Comments]

i mmg tak suke minum air.. kdg2 minum air byk2, i jd pening.. dunno why??

rati said... [Reply to Comments]

haha that's sooo weird..betul betul, you dun even have a botol air!cuba atasi kepeningan dan bykkan minum air...sehari try 1.5 to 2 litres. mesti lose weight.

Sholihah said... [Reply to Comments]

hheheheh... i dh letak botol air atas meja i ari ni ^_^

BunBun said... [Reply to Comments]

awk awk. kite rse kn, xyah la.. untuk jangka masa pendek mungkin berkesan la. tp untuk jangka masa panjang, kite xtau kn. baik awk bersenam.. xpn awk cari jamu mustika ratu ke, jamu yg kite biase dengar. =)

Sholihah said... [Reply to Comments]

tu la bunbun... tp kite dok pk, mkn sebuln je la kot.. then berenti la.. pastu ensuami takut2kan kite... :(

aint_87 said... [Reply to Comments]

i pun penah try gak mende ni.. memang turun badan.. 3days jer da nampak.. tp bila cek blek, mende ni x d luluskan.. buah pinggang leh rosak.. huhu.. i trus stop consume.. bahaya.. huhu

jaja said... [Reply to Comments]

hye...sorry nak menyebuk. but mmg berkesan ubat... sy pernah try 2kotak, dia punye dahaga xpayah ceritalah...mmg tido kene ade air kat sebelah...makan sebulan turun 10kg, mase mmg jot down sbb nak tau berkesan ke tak, yg shorkan ubat nih pun akak cleaner indon kat opis tuh, lepas tuh dh tak makan sbb susah nak dapat ubat nih... solihah, u dah try ke? rasenye mcm all ur frens kate, kene minum air banyak2...mcm ikan paus!

aWin said... [Reply to Comments]

hai miss..bole tak kamu tlg saya beli ubat ni??saya nak 2 botol..pless..nnt saya akan bayar kmu jg..kira kmu jual dgn saya la begitu..terima kasih..

Sholihah said... [Reply to Comments]

hai aWin...
awk dr mn ye.. heehe.. ari tu kan, kte g kiosk yg tpt kte beli lasmi ni, tp kiosknye dh takde dh... :(

aWin said... [Reply to Comments]

helo miss..saya dr sabah..kalau ada ubat ni saya sanggup beli dari miss..saya akan bank in duit ubat dan duit pos sekali..

aWin said... [Reply to Comments]

helo sis..saya dr sabah..klu ubat tu ada saya bayar hrga ubat dgn pos skali..tp lw tiada xpa la sis..terima kasih sudi bls komen saya..

Sholihah said... [Reply to Comments]

awin: tu la, skrg ni kiosknye dh takde skrg... kite nak tny psl jamu lain pun tak smpt.. huhuhu

syasya said... [Reply to Comments]

btl ke bkesan....kalo cube smingu lpas 2 berenti bley tak....solihan pnah mknkn...turun brape kg.....

Sholihah said... [Reply to Comments]

syasya: kte tak smpt mkn, first day nk try mkn tu, opismate kte trus cerita psl bahaya lasmi nih... tp yg dia dh cube, mmg berat dia trn mendadak....

Sholihah said... [Reply to Comments]

alamak, br perasan komen aint_87 ngan jaja atas nih.. huhuuhhu... ade lg ke yg mkn lasmi skrg ni?

Anonymous said... [Reply to Comments]

kalo ada nk try jgk la

Anonymous said... [Reply to Comments]

Ada....

sosweet said... [Reply to Comments]

Sy dh cbe ubt ni... arini ari prtma sy.. pd awlnye sy mkn pg tp kesan rasa nk muntah loya2 n pning2 tu adlaa... slera mkn lgsung xde... ble bca komen yg -ve jd tkot cgt... hrap2laa dpt trunkn brat... mnum air rasanye dh dkt 2liter hari ni... byk btol! Pnas je bdn asenye...

sosweet said... [Reply to Comments]

Sy bru je cbe ubt ni arini... sy tlan ubt ni dlm tgah ari kesan die ase pd blah ptg.. bdn ase smcm... pening2, mual2 pn ad... slera mkn lgsung xde... tp dhaga mmg dasyat... arini dkt 2liter air sy mnum... hrap2 dpt la trunkn brat bdn.. tkot gak bca komen2 yg -ve... jgn la memudaratkn ap2...

Sholihah said... [Reply to Comments]

oo.. tgh try ubat ni ye... please.. please update kat kita psl keberkesanan ubat ni ye... satu masalah besar sy, sy tak suke minum air.. sob sob

Sholihah said... [Reply to Comments]

oo.. tgh try ubat ni ye... please.. please update kat kita psl keberkesanan ubat ni ye... satu masalah besar sy, sy tak suke minum air.. sob sob

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam
actualy saya pernah mkn lami or lasmi ni.. mg xbagus tuk mkn saya lebih rela gemuk dari sakit hehehe sb ubat ni boleh buat anda menjadi seorang pelupa.. mandom daripada anda adalah seorang student yang cemerlang gemilang dan terbilang tapi bila anda amalkan mkn ubat lasmi ni secara xlangsung and terus menjadi seorang pelajar yang BODO huhuhu n lebih teruk rakan saya jd sawan babi.. bdn mengeletar..xpercaya ??anda mkn anda tahu
mari la kita cuba yang ini http://bit.ly/OHFG2p

Anonymous said... [Reply to Comments]

saya dah makan ubat ni ,dari 68 kg trun 50 kg dlm masa 4 bulan ,pas tu saya berhenti dan diet sendiri

Anonymous said... [Reply to Comments]

owh,,sy tgh berdiet n cuba makan ubat ni,,baru mkn 2bulan tapi berat badan mmg turun,dr 75kg ker 68kg dah skrg.

Sholihah said... [Reply to Comments]

so far awk mkn ok tak.. ade pening2 ke.. byk gak awk turun tu eh... nk dt 7kg haaa,,, tahniahhhh

Sholihah said... [Reply to Comments]

18kg dlm masa 4bulan?? wow!!!! bestnyeeeee

Anonymous said... [Reply to Comments]

Hai kak, I nak tanye klau boleh tolong belikan tak ubat Lasmi ni. Dah cari-cari merata tempat tapi tak jumpe. Thanks yerr

edyma said... [Reply to Comments]

aah btl sya pun pnh cuba.setiap ari 1kg turun best btl.tpi bla sehari xmkn ubat selera mkn jdi 2kali ganda huhuhu

Sholihah said... [Reply to Comments]

3tahun lps kte beli kat mall kat serdang, skrg tak tau la ade lg ke tak... huhuhu

Anonymous said... [Reply to Comments]

hi sholihah..boleh tak tolong saya belikan ubat ni?saya sgt perlu kurus untuk pregnant..haritu saya gemuk sbb amik pil subur untuk baby,skang doktor suruh kuruskan balik..really need help from yo

farh said... [Reply to Comments]

Sy pernah mkn ubt ni.2 minggu mkn turun 5 kilo.skrg 2 minggu x mkn selera biase je... bdn mmg pns .kena minum air byk. Dulu mula2 mkn ikut aturannya 3 kali sehari,x bole tido, x ngantuk, bdn x letih. Sakit lutut pun hilang...

Anonymous said... [Reply to Comments]

NK JUGAK.....BLIKAN PLS

chery said... [Reply to Comments]

Hi..dulu saya pun pernah gak makan ubat ni..masa study,.mmg effect dia xingat laa..menggigil satu badan..tp bagus sebab mghilangkan selera makan..berat pun hilang 10kg dalam 3minggu...bila tahu ubat ni x lulus, terus stop..then sekarang badan naik balik..huhu..nak try cari lagi ubat ni..

Anonymous said... [Reply to Comments]

assalamualaikum, nak tnya, lepas awak makan tu, ade g toilet ke? ape efek nyer? selain dari kene minum air banyak2 tu.. pastu hilang selera makan tu, means awak tak makan langsung ke? dan macam mana dia buang lemak tu?

Anonymous said... [Reply to Comments]

mana nak beli? nak kurus, nak kurus :(

Fox said... [Reply to Comments]

dah beli, dah beli, haha, ade jual kat kedai jamu.. tapi kan, saya nyer selera makan sama jer, pastu, takde plak rase aper2 efek. pelik macam mana dia boleh buat kurus.. bg yg dah turun berat badan dgn makan lasmi, adakah dia buat hilang selera makan n tak makan terus? itu yg buat kurus ke?

Sholihah said... [Reply to Comments]

ade jual kat kedai jamu :)

Sholihah said... [Reply to Comments]

cik fox, dr yg sy baca komen2 ni, mmg dia hilangkan selera makan, then makan jamu ni, wajib minum air masak dengan banyaknyaaa.... cik fox dh makan lasmi ni brp lama dah.. berat turun tak? huhuh.. sy beli tp tak berani makan...

Anonymous said... [Reply to Comments]

Sy baru beli. Dan berasal dari sabah. Harga dia kena jual RM30. Memang berkesan sb sy dh tgk sendiri adik sy mkan. Dalam 2 bulan, dari 80kg turun sampai 60kg. Minum air bnyak, exercise pun penting kalau nk turun lbh bnyak.

Anonymous said... [Reply to Comments]

hello saya da mkn lasmi dri saya 17 n sekarang saya 23..alhamdulillah saya makan jamu ni saya sihat.alhamdulillah..even saya tak mkn ubat ni sebulan bdan saya still maintain..tula yg penting minum air putih banyak!sbb dye sngt panas..org yg ta biasa mmg akan rasa panas n pening mula2..and pleasee exercise..whateva pills we consume still we have to balance it with exercise..n fyi dlu i mkn first time berat dri 70 dlm mse sebulan i hilang 10kg,mse ni i mkn ubt ni n i banyak exercise..as in swimming n kelas nari..and smpi sekrng berat maintain 55..alhamdulillah.

Anonymous said... [Reply to Comments]

saya mkn ubt ni saya mkan cm biasa je...tada hilang selera makan pun..

Anonymous said... [Reply to Comments]

saya baru habis sebotol..botol kedua separuh je sempat mkn bila ada kwn ckp jamu ni diharamkan kerana ada sibutramine(lebih kurang mcm tu la bunyinya)...mmg berat bdn turun mengejut dlm tempoh seminggu turun 3 kg.. kesan smpingan sy pd dos pertama x boleh tidur, lps 3 hari baru dpt tidur tu pun hanya 2 jam..masuk minggu ke3 baru normal balik.sebotol RM17 saya beli di Jalinan Kasih kt Seri Manjung Perak.kt toko jamu Sitiawan plk RM20.skrg ni xberani nk habiskn yg 2botol lg.

Anonymous said... [Reply to Comments]

sebotol RM17 di Butik Jalinan Kasih Seri Manjung Perak, ditoko jamu Sitiawan RM20.kesannya dlm seminggu turun 3kg..tp sminggu jg xboleh tidur.masuk minggu ke2 hanya lena 2 jam.bila minggu ke3 baru normal mcm biasa.xbrani nk habiskan botol ke2 coz bila google tgk jamu ni ada bahan terlarang.

Anonymous said... [Reply to Comments]

sgt berkesan

Elya Roza said... [Reply to Comments]

dear...i dealer premium beautiful...kalau u nak kurus dgn sehat ..boleh try corset ni..seb mcm2 kebaikkan ..bukann hanya corse tuk kurus...nnt singgah blog elya ya:)

Angie Achilleus said... [Reply to Comments]

Mmg berkesan pil ni, tpi merbahaya jg.sy pernah ambilpil ni, dlm sebulan 15kg sy turun, tpi yg payahntu, susah nk tido.

Angie Achilleus said... [Reply to Comments]

Mmg berkesan tpi, merbahaya.cuz I da pnah amalkan pil ni.buat kita susah nak tido mlm, and asyik nak buat keje je...

Angie Achilleus said... [Reply to Comments]

Mmg berkesan tpi, merbahaya.cuz I da pnah amalkan pil ni.buat kita susah nak tido mlm, and asyik nak buat keje je...

Puteh Cahaya said... [Reply to Comments]

Saya pernah makan dan pernah recommend pada kawan2. Memang berkesan dan turun 3 kilo dalam masa 10 hari, tapi kena minum air banyak... minum air banyak tu maksudnya setiap kali rasa tekak kering je kena minum air. Tak rasa lapar dan berpeluh. Yang mati tu tak silap saya bukan dari jenis capsul ni, yg mati tu di indonesia, dia ambil herba ni dalam bentuk tepung dan minum bersama air berkarbonat.

Puteh Cahaya said... [Reply to Comments]

Berkesan tapi kena minum air banyak... yg mati tu dia ambil dalam bentuk tepung bukan kapsul dan minum bersama air berkarbonat.. tapi berita tu tak mention jenis herba yg diambil dan berlaku di indonesia.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Hi...just nak share pglman sdri...
i tak sure lami nie beracun ke x...pape pun i nak thanks to lami coz dari 68kg now dah turun 48kg..
now badan maintain je even dh 3 thn tinggalkan lami...
mcm i,ms mkn lami i buat menu mkn sdri. even tak lalu nak mkn, tapi i gantikan dgn mknan yg berkhasiat & tinggi protein. i lebihkan buah,syur,ikan & susu. kurangkan minyak plsss!!!
daging & ayam 2 minggu sekali blh la...
pape pun korang kena lah amalkan pmknan yg seimbang,ok!
Chaw!!!!

Rahman Abdul said... [Reply to Comments]

@Sholihahyup sye pon ik jer mkn dr 85kgskrg dah67kg

hanie said... [Reply to Comments]

Saya baru try 2 hari, tkde rasa apa2, makan cm biasa, cuma tekak kering, mmg kena minum banyak air, lg satu kerap buang air kecil...mmg panas, berpeluh, nasib skrg ni musim hujan ...Saya hanya ambil 1 biji sehari...saya tak ikut arahan pada botol yg tertera katanya 3x biji sehari...tak perlu ikut, 1biji sehari pun cukup... Saya cuma nk dapat kan BMI yg sesuai dgn umur, berat & ketinggian...dah dapat BMI yg saya nk, saya nk continue dgn teh herba orang kampung...Untuk maintain...

Anonymous said... [Reply to Comments]

Ermmmm kita pon nak share jgk..kita pon perna cuba produk nih. Mmg berkesan.dari 78 kepafa 68 kg dlm masa 2 bulan.pastu siap promot utk kngkwn...lepastu saya stop mkn sbb bdn dh dpt BMI yg normal.
Ape yg perlu ditekan kan, bnykn minum air masak dan utk lebih bgs, senman pon perlu jgk..heeeee peaceeee

Zur Dean said... [Reply to Comments]

Ada sape2 yg bole belikan utk saya x..

Anonymous said... [Reply to Comments]

@haniebole belikan utk saya x..

Anonymous said... [Reply to Comments]

@Anonymouskat mana nak beli yea

ivy lonnie asong said... [Reply to Comments]

halo..nak order blh tak?kat sarawak ssh nak cari.

Anonymous said... [Reply to Comments]

klau beli kt pasar mlm bole percaya x...tp dia jul byk. jamu dn ubat2 hrba..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...