Sholihah Collection

Water World I-City, Shah Alam

olaaaaaaa
ari tu kan. kan.. kan....
my sis ajak gi water world i-city
mmm
actualy dia bkn ajak sgt la
dia tumpang toilet kat umh i jap ari tu
then i tanya
'korg nk gi mana ni'
then dia kata nk gi water world i-city, dia dpt tiket murah
then i pandang je dia
then dia ckp
'nk ikut ke?'
then i juz ckp
'tunggu nor mandi jap'
padahal i tgh demam waktu tu.. batuk2..
tp pantang dipelawa 
tu kira mmg dia ajak i la tu kan

 tp i tak bwk baju nk mandi
juz teman2 je
smbil tgk budak pompuan ni pki bikini..
comel..
hehehe

 sistem kat cni pki topup2 tau
bole topap kat kaunter dlm tu utk beli mknn n minuman
makanan takleh bwk masuk
caisssss
dia check pulak isi dlm beg
tak dpt mencekik jajan2 i

 normal price
RM40 for adult
n RM20 for bebudak
tp ntah mcm mn si kakak kecik i tu leh dpt RM25 for 5pax
haaa
br la berbaloi nk gi
klu harga i kna byr rm40 tu, ghentikan la...

 tp kira ok la theme park dia
bebudak leh enjoy
tak susah sgt nk control bebudak kat cni...

 tgk
i control diorg dr jauh je
papehal, i pekik jeee..
sure deme leh dgr
 seronok tgk bebudak main air
eh. eh.. bapak budak pun main air

kl dpt tiket murah lg, i nk repeat bwk baju mandi
ade 4 mainan i aim nk main
nk jerit2..
eh
kat blkg i tu kan
ade mcm satu trompet besar tauuu
besar sgtttt
utk naik pelampung yg 4 org tu
mcm best jeeee

 adoiii
kren blkg tu kacau laaaaaaa
 heiiii
klu dh nama i yg amik gmbr, mn leh gmbr ckit2
paling koman pun 100+ satu tpt
satu tpt kecik je punn
gmbr je lebeh
luas tempat diaaa
nk main polis sentri wan tu jaga pun boleeee
yg penting, mainana2 dia takde la jauh2 sgt
dekat2 je
idok la mcm dr utara nk ke selatan jauh dia
penat jalannn je kang
bj leh kering klu nk gi dr satu mainan ke mainan lain..
 i masuk2 tpt ni
mmg i aim siap2 dh nk amik gmbr kat patung ni

 tpt ni tutup pukul 8pm
lampu2 dh siap bukakkk
cantekkkkk

 kuar dr water world
trus ktorg tgk lampu2
kecik2 dulu kan
abah selalu ajak jalan2 tgk lampu
punya la seronok melmpat meloncat time abah ajak g tgk lampu2
padahal duduk dlm kete, abah bwk pusing2 kat kuarters umh tu je, singgah umh kawan abah n masjid, rupanya tgk lampu2 tepi jalan tu...
pun boleeeeee apaaaa...

Lee Kwang Soo!!!!!
eh.. bttul ke start June 2013, tv2 akan siarkan RunningMan?
 time ni dh penat
malas nk masuk tgk lampu
i amik dr jauh je

takat amik gmbr je la
klu ensuami ikut
br la leh poluk2 amik gmbr kat cni
br la mcm lisa surihanin shaheizy sam dlm cerita SAM
 bole la cukup syarat
amik gmbr i n lampu

ok la
u oll yg ujung2 minggu suke jejalan2 tu
try la masuk cni...

xoxo

Wordless Wednesday



zaman skrg takyah susah2 mekap2
tepek je muke
klik2 je
bulu mata terus leh jd che ta
kulit trus flawless
pipi n hidung trus ade shading
contact lens pilih je nak kaler n design apa..
lipstik? pilih je nk kaler apa.. nude. matte.. sume ade
ngeh ngeh

aik..
kata wordless
tp ade jugak caption pjg2 tu
....

J.Co Donuts - Blueberry More





I tak tipu..
Pasal makanan mmg i tak tipu...
Donat J.Co flavor blueberry more sgt sedap!!!!!

Semalam kan, i juz beli satu je.. Coz i takut manis sgtt n muak....

Tp yg ni, dia tak manis sgt... Juz manis2 buah je...
dlm tu ade cream cheese wehhhhhhhh
gile klu tak sedap siap ade cream cheese..!

Dh trus tak cukup makan satu...

Jerit sama2!!
We want food!
We want donuts!

ok.. lap air liur sedang meleleh
tepuk2 perut lapar supaya bertenang..

Motip?
Ujan2 ni i laparr..
-_-

Kerana Kamu Cuma Satu


video


well
as u know
i mmg minat gmbar2 n video2 ni

especially bile ade lagu yg i minat, or lirik yg sgt romantik
mmg i akan jadikan video lagu utk i

Kau yang paling setia, kau yang teristimewa
Kau yang aku cinta, cuma engkau saja
Dari semua pria aku yang juara
Dari semua wanita kau yang paling sejiwa
Denganmu semua air mata menjadi tawa suka ria
Akankah kau selalu ada menemani dalam suka duka
Denganmu aku bahagia, denganmu semua ceria
Janganlah kau berpaling dariku karena kamu cuma satu untukku
Kau satu-satunya dan tak ada dua
Apalagi tiga, cuma engkau saja
Denganmu semua air mata menjadi tawa suka ria
Akankah kau selalu ada menemani dalam suka duka
Denganmu aku bahagia, denganmu semua ceria
Janganlah kau berpaling dariku karena kamu cuma satu untukku
Kau satu-satunya dan tak ada dua
Apalagi tiga, cuma engkau saja
Dari semua pria aku yang juara (aku yang juara)
Dari semua wanita kau yang paling sejiwa
Denganmu semua air mata menjadi tawa suka ria
Akankah kau selalu ada menemani dalam suka duka
Denganmu aku bahagia, denganmu semua ceria
Janganlah kau berpaling dariku karena kamu cuma satu untukku
Untukku, untukku, untukku, untukku

gmbr2 ni
my fren yg amik kan
dr 7Kaler Picture
bile kawan yg shoot
takde la segan sgt kan
hehehehe

kentalll u ollsss i photoshoot malam2
sibukk bnor minggu tu i cr bj sedondon
i mmg suke pki bj sama ngan dia

lirik lagu ni klu dgr betul2
meaning dia sweet sgttt
mmg betul
antara rmi2 pria
dia lah juara yg telah menmbat hati i gituuuuu ...

pssstt
abg..
i love u
(harap2 dpt la apa yg i mintak tuuuu. ngeeee)


Dress Pudding


ari ni sbnrnya nk share dress baru n cerita di sebalik dress ni

tadaaaaaaaaaa
Dress Pudding
^_^

sesuka hati je kan i letak nama Dress Pudding

 Dress Pudding

 Alkisah
nk dijadikan cerita
ari tu teringin nk minum chatime
then teringin minum yg Strawberry Pudding tu
sebelum ni asik order PearlMilk Tea je
sedappp u olls strawberry pudding ni
then kan
i rase strawberry pudding ni cantikkkk sgt kaler diaaa

ade pink!
pink mmg la kaler feveret i
lps tu ade yellow pudding
nice sgt!

mula la sabtu ahad tu
tgn ni duk lukis2 gmbr dress yg i nak

dlm fikiran, mmg i nak ade unsur yellow n pink

 maka jadilah dress ni

waktu my sis tgk dress ni
dia tanya nk namakan apa
so automatically i jwb
"dress pudding"

 bile pikir2 balik
rase cam takde kena ngena pun ngan minum chatime n tibe2 jd dress
mmg takde kena ngena
tp lps minum chatime ni
ilham dtgggg gituuu
hahahaha

 sebenarnya kan
sume item yg i buat atas nama Sholihah Collection
i akan buat eksperimen
byk kali 
eksperimen dr segi material, cutting, design, color
byk tau masa n modal yg dihabiskan

bile sesuatu item tu dh siap jahit
i akan bereksperimen ngan diri i pulak
sesuai ke idok
selesa ke idok
 i akan tanya pendpt org

bile i rase yakin, then br i akan publish

so 1st time i pki dress ni
i g kenduri kawen
tp sygggg sgttt
time tu my anak buah tdo tau
jd i tgh dukung anak buah i time amik gmbr ngan ngantin yg gojesssss ni
n i paksa anak2 buah i pki bj kuning semata2 nk matchkan ngan dress i


so
tu je la cerita yg terjadi antara i, pudding n dress
heheeheh

dress ni dh open for order
utk details , pm me kat page facebook : shoppingwithsholihah
or email i kat sholihahcollection@gmail.com

xoxo


Saya, Krim Malam dan Significant Skincare

Dek kerana demam Keek skrg ni, memanjang asik amik video je..
tp time amik video, time tu la suami sibukkkkk memanggil.. 
Time tu la...

Ayggg.. Stokin abg letak tepi pintu tau..
Aygggg... Mana buku nota abg letak atas meja smlm?
Ayggg.. Roti dlm toaster dh hangusss...

Yang yong yang yong bunyiknya...

Ok
Wanna share my night routine...



gosok gigi dulu
then cuci muka guna sabun Significant Skincare
satu ketul sabun tu sy bahagi 4
mmg tahan lama...
lps cuci muka, time tu la muke rase freshhh gilerr.. an.. an.. an.. haa...

ha ...
jgn nk tekan sgt button play tu
coz tu i screen capture jeee
muahahahah



then lps cuci muka
keringkan ckit muka
jgn terlalu kering sgt
kering2 manja gitu
means muka ade sikit2 lembab
then br apply night cream Significant Skincare ni
apply nipis2 jeeeee

ha then
salam suami dulu...
ckp nk masuk tdor
sbb apa
sbb ensuami tdo lmbt tgk cerita national geographic
then baca doa tdo
thennn...
tdoooooo...

yayyyyy!
 

Personally la kan.. bg sy..
penggunaan krim mlm adalah sgt penting
sbb di waktu mlm, sdg sedap tdo...
krim mlm ni berfungsi nk merawat wajah
nk pulihkan and nk lembapkan balik kulit wajah yg kte dh tadah ngan matahari, bedak, peluh, or yg berkerja dlm aircon, kulit muka akan jd kering kan...
tak amik byk masa pun nk pki krim malam..
tiap2 mlm mmg kna cuci muka kan
amik ckit masa nk colet krim mlm ni..

ok.. so sape2 yg nak beli Significant Skincare ni
bole la contact2 i...
heheheheheheeh
sholihahcollection@gmail.com
ssshhh.. jgn tau.... jgn tak bgtau org psl Significant Skincare ni...
^__^

xoxo


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...