Sholihah Collection

Suami, Isteri dan ....... Balsem




Isteri: abg, abg.. Ayg sakittt.. Idung tersumbat.. Bersin2 je dr td.. Ade ubat flu? Esok dh la ade kursus ni

Suami: ala, ubat flu takde la ayg.. Nnti abg sapukan vicks kat idung ye, legakan yg tersumbat tu..

Sapu.. Sapu..

Isteri: abg, awat pedihhh sgt ni bang.. Pedih lain mcm je nii.,

Suami: pedih..? Ala sikit je nih.. Nnti lama2 ok la..

Isteri: eh, ni lain mcm pedih ni bang.. Cam nak terbakar lubang idung ni ha..

Suami: abg tak pedih pun. Ha, tgk tgk.. Abg sapu kat idung abg gak.. Tak pedih pun..

over tau si suami.. siap dlm lubang idung pun dia sapu..

Isteri: pedihhh.. Pedihhhhhh... Bukan takat air hidung, air mata pun meleleh ni bang.. cam nak terbakar dh idung ni..

Suami:  dh, tdo truss.. nnti lega la tu









Suami: Aduii.. Pedihhh .. Pedih!! Pedih weh!!!!!!!

Isteri: ehei, ni apasal ni abgggg...

Suami: pedihhhhh idung abgggg!!

Isteri: cer abg tgk sikit ubat ape abg sapu tu.. klu vicks, takkn pedih gini lak

Dlm gelap kitorg teraba2 tgk ubat sapu tu..

Isteri: caissss.. Abg...!!!! Ni BALSEM OTOT!!!!! Mmg la pedihhh...


Suami & Isteri: adoiiii!!!! Pedih!!!!!!!!! Pedih gile siot!!!!!!!!

So malam td kami tdo bertemankan ais di lubang idung.. 


Sekian..









Terukir Di Bagan Lalang, Sepang


video

Location: Bagan Lalang, Sepang
Tarikh : 10 Jun 2012
Hari : Ahad

first video aku buat lepas 2setgh tahun kawen
maklum la
time2 aku kawen dulu..
(eh, mcm dh lame bnor kawennya)
mn la ade videographer2 bagai
ade la aku nmpk iklan2 videographer ni
tp dulu rase mcm video kawen ni last priority (cover line nk jimat kos kawen)
so 
aku buat sendr la
dulu aku rajin tau buat2 video ni
aku compile gmbr2 anak buah aku, gmbr time belaja dulu
(sila beri tepukan gemuruh utk sy)

pantai bagan lalang kat sepang ni masih cntik tau
rmi aku tgk budak2 mandi manda
tp syggg seribu kali sygggg
pasir dia byk sampah
sedih sgt tgk sampah2 ni
rase cam nk sumbat2 sampah ni dlm mulut org tak reti menghargai pantai...
pantai cntik2, tp tercemar dek sampah
ape kejadahnya
tak syg pantai ke???
kang pantai dh kotor, busuk, takde org nk dtg, anak2 nnti tak knl dh pasir tu ape, pantai tu ape
ewah
emo aku nih

aku prefer pantai dr air terjun
pemandangan kat pantai ni luasss sgt2
pemandangan air terjun ni limited ckit... 
ok la.. pantai maybe panas ckit, kang legam lak jdnye klu tak pki sunblock, tp aku rase tenang sgt kat pantai ... then air dia masin, pedih mata... aku bukan mandi sgt pun kat pantai, tp aku menghayati je...
klu air terjun, aku dok terbyg2 pacat n lintah ke mende ntah kat daun2 pokok deme
then aku terbyg klu org yg belah2 atas tu duk kencing berak ke, pki syampoo ke, aku yg kat belah bwh ni duk nganga je tadah air..
di buatnya aku nmpk 'kayu balak terapung', acanner tu??
then tanah2 kat air terjun tu sume lecak2
kalau pasir pantai tu leh lagi la, sbb pasir kering
aduyaii...
tp kelebihan air tejun, tpt n air dia sejuk, n jernih
ah gasak la
yg penting , klu g pantai or air terjun, kena bwk kamera ngan makanan
hhaahahah


aku suke gile lagu Yuna ni...
so
nak abadikan lagu ni ngan gmbr2 aku
ihiks
mode: gedik


My Shawl, My Cardigan, My Snogurt

noticed any persamaan tak?
cepat cepat..
ade sesapa perasan tak?

takde?
seriusly takde??

phewww
good...
sebab...

shawl2 i yg melambak tu, ade sebahagian yg i dh jadikan cardigan
hew hew
nampak? nampak?
penjimatan kos berlaku
so ensuami.. untung awk dpt isteri mcm sy
pandai berjimat.
(smbil kembang kembang idung)

so, i juz need a plain long sleeve tshirt n any shawl
so, i leh pki as shawl, n as cardigan
so aku tak tau nak panggil ape
my cardigan shawl ke
my shawl cardigan
ah
gasak

nak tau tak cmne kite buat shawl kte jd cardigan?
tak boleeeee
kalau nak , kna follow kte dulu... <--- ayat peras ugut
hahahaha
(gile jahat)



ceh..
ko kua g mn pun
tp tang bergmbr, over ko posing Leha
 

 hepi gile muke dpt kua jalan2 minggu lepas
dh byk minggu dh asik terperap je dlm umh
migrain tauuu duk umh lama2

 
bukan main senyum ko dpt kua kan leha
so
dh hepi2 jalan2 kat taman

perut tibe2 meminta desert yg comel2 n manis2
diulang
nk yg comel2 n manis2 je
 

so ktorg ke Snogurt, Putrajaya

30% u olsssss
sebab kebetulan ari tu grand opening dia

 aku kalau tang pilih2 ni
susah sikit
sbb aku cepat kelabu mata
sume aku nak tarukkk dlm yogurt aku
hersheys choc syrup adelah topping yg wajib aku siram atas yogurt aku

i choose wild berry flavor, marshmallow, kuaci, laici, choc cip for my snogurt
RM11.20 u ollllssssss
rasenye klu without 30% disc, mau cecah rm16 kot
hmmm
level2 harga tutti fruttti jer
or maybe cheaper sikit kot 

 interior dia sgt2 comel!!!!
byk kaler pink n hijau
alololo
so shweeettttt
melihatkan belon2 pink hijau yg byk dlm kedai tu
membuatkan aku gerammmm
tp gmbr ni tak nmpk belon
:(((((


 nak melangkah kuar dr kedai tu
stil tak puas tuhhh
mintak lg staf sana amikkn gmbr aku ngan belon2 tu

 serius sedap wehh snogurt nii
baik korg tryyy
rugi tak tryyyyy
alaaa
bukan jauh punnn
putrajaya jerrrrr
ha jom jom
nak gi, ajak kte tauuuuuu

aduii
aku dh start ngarut2 dh
baik aku stop
kang lg ngarut

eh jap
ade satu gmbr lg


tadaaaaaaaaa


 

laki aku dpt mkn snogurt
muke trus jd comel 'sangattttttt'

kbai
peace




Gotcha! My NYX!

yayyyy
got my parcelllll
NYX!!!
yippiieeeeee....
cosmetic company based kat US
dh lama nk beli mende ni
br ketemu...
isnin byr, selasa pos, rabu dpt
i like!





i beli NYX Loose Pearl Pigment Eyeshadow - Nude LP01
NYX Loose Pearl Pigment Eyeshadow - Lilac LP15
n the most top selling item from NYX - Jumbo Eye Pencil - Milk JEP 604






what can i sayyyy
the JEP sgt2 creamyyy n smoothhhhh
seriuslyyyyy
will use this as my eye base n highlighter bwh kening
blum try kat muka, so try kat tgn dulu





then br pki the pigment eyeshadow
awwww
really love this!!!
personally
i suke shimmering eyeshadow
means color yg tak striking tp shimmering
n that nude color pigment eyeshadow sgt ohsem!!!!! 
seriusly OHSEM!
even tak pki ngan JEP milk ni pun, kaler dia sgt ohsemmmm!!!





 rasanya kalau apply this eyeshadow ngan brush, will be much better!
tak sabar nk try kat rumahhhh!
oo
yg kaler biru yg paling hujung kiri tu
freebies yg i dpt
kaler mcm metallic dark blue kot
Thnx so much!!!!!!





byk bc review psl JEP milk ni
patut la top selling
n lps ni
i rase nak beli more colorrrrrrrsssss

i need to kemas my make up box
awwwwww

k bai

Dia panas dia kipas, aku panas aku la yg kipas



    

aku ingt tdi kcing hitam , rupannya kucing belang tak pegi lagi yaaa , 
 eeeeeee tak malu kipas bini heh ehhhhmmmm , 
eeeiiiiii aku kipas bini tu tnda aku syang bni aku , 
alah syg bini takda aturanlah gitu heh , 
mcm mna , 
org syg bini buat mcm aku , 
dia panas dia kipas klu aku panas aku la yg kipas hee , 
heh klu. klu dia xndak ,
 klu dia xndak aku Teeeeerrrrajjjannnngggg sama diaa bgi bgini , 
apa..... ko nk trajang aku yee , 
aku suroh ko pgi kdai bli rokok engkau dtg sni ko hndak mengorat bni org yee , 



kikikkii
aku mmg takleh blah ngan dialog2 citer pramlee ni
dear my husband, this vdeo specially for u...
semalam suke sgt kan ulang dialog ni..
ni makan diaaa

selalunya
yg terjadi dlm hidup aku ngan laki aku
di kala2 hening2 or tgh borak2 serius2
tibe mesti terselit dialog pramlee
time tu mmg berlawan la sape lg hafal dialog pramlee...

dpt pulak adik ipar yg mmg..............
mulut dia cam tot tet tot tet cam bertih jagung...
tang dialog pramlee, ko bg sama dia...
suara dia klu duk dlm rumah bile berckp.. sekampung leh dgr  ..

bukan takat dialog pramlee, dialog senario, dialog anak mami, dialog segala filem leh kuar
time kua dialog tu, otak kna pantas fikir tu dialog citer ape..
then trus smbung
n
its fun!

tp klu aku berdialog ngan kakak aku yg knorly,
dia akan senyum renyehhh jeeee
then nnti dia ckp
"ko takde keje eh.. dialog filem ape lak ko dok berlakon ni"
fine knoly fine..
ko tak nak layan aku...
 
ok
tu je cerita aku di petang rabu yg hening ni..
rabu yg pg tadi hujan
yg buat mata aku ngantuk n perut aku lapar.

k bai
peace

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...