Sholihah Collection

Spageti & French Fries

setiap ptg, i akan tanye oppa skala tahap kelaparan dia
antara 1-10
biasanya dia akan jwb 7 or 8
if 7 means dia ade attend meeting n dh makan ckit
if 8, means mmg dia tgh lapar n he can oso finished my portion
but smlm dia jwb 9!!
sgt lapar la tu.. tgk muke pun dh berkerut2
if skala 9 ni, jgn bwk bergurau ngan dia, sbb kemungkinan besar akan jd perang mulut
hahahaah

so, i ade janji ngan dia nk belanja dia Fish & Co
so, kami decide singgah ioi city mall
salah zon parking, jauh ckit ngan level makan
so, i dh malasssssss nak jalan jauh, ioi city mall sgt luas okeh, smbil jalan i leh mengah
so nampak Fuel Shack
bole laaaaaaaaa
i penah makan kat Terminal Bersepadu Selatan
not bad
n my oppa nk try beger dia
oiiii, pjg gile mukadimah dia

then, i order spageti Aglio Olio
uiii, i sgt kuat makan spageti skrg
percayalah, ptg sblm tu i g Chop N Steak makan spageti bolognese
n smlm i nk aglio olio pulak

ape yg membuatkan i nk buat entry ni ialah
i sgttttt hepi time makan smlm
spageti dia sgt menepati citarasa i
simple n sedap
i keep on makan smbil ckp sedapnya, sedapnya, sedapnya
makan smbil goyang2 kepala
menandakan im ssooooo heppy!!!!!
oppa tak pandang kiri kanan dh
dia ngap beger Original Shack dia tanpa menoleh kiri kanan
 
my spageti Aglio Olio
uihh sedapnya sedapnyaaa
i bile ade bnda sedap ni, mule la i whtsapp kaum kerabat i
kena makannnnnn ni, ko kna rase ni, ko kna cube niiii

 n ya
tahap kelicinan pinggan i menandakan tahap kesedapan yg i rase
percayalah, i dh buat spageti hunting since Ogos 2014
i mmg gile spageti
then i stop kejap
then now kegilaan tu dtg balik
for me, spageti yg sedap ialah yg simple, ade rase, n i can eat smpi licin

cut! cut! cut!
one more story sbnrnye i nk tulis
French Fries!
uihhhhh
ni pun jd kegilaan i
sbrnnye kegilaan i dr kecik

u know what
time i balik kg dulu, time kecik2 dulu
my nenek n makcik duduk kat Clementi Ave 4 tau
dulu, ade kedai chicken chop kat bawah tu
drpd kecik, i selaluuuuuuuu akan mintak 2dollar dr sesapa je, or i gune duit raya i, i pergi beli fries 
fries shj
org duk sibuk makan chicken chop la, lamb chop la
for me, fries je
fries shj!!!
sedappppppppp
2 dollar, fries pnuh tau i dpt dlm brown paper bag tuuuu
kecik2 i dh bole turun sendr n beli fries tu
i rase abg cina tu pun noticed i
asik beli fries jeee
makan panas2
walawehhhh
klu balik utk kenduri kawen, org lain sibuk ngan kendarat, i akan juz mintak 2dollar, i g kedai tu, beli fries, n makan senyap2 kat playground
hahahahaha
memori sgtt

n semenjak pembawakan ni, i mmg fries hunting
tak kisah ape2 fries
i akan selalu suh oppa beli fries shj
large tau
i jenis tak cicah sos
so makan fries tu je
then , bg i, fries paling sedap yg dulu selalu i makan ialah kat McD
but i dh lama tak makan McD
so i try fries lain2, but tak sesedap yg kat McD
smlm i try fries Fuel Shack
sedap!!! rase dia sama mcm kat McD
n sama rasa mcm kentang kat kg i
sama gak, smabil makan i keep on bckp sedapnya sedapnya sedapnya

n if balik kg, i akan suh oppa belikan dulu i fries
i kna makan fries
lepas makan fries i akan tdo diam2
bukak2 mata je dh smpi kg
hahahaha
gile best

n cerita time dating2 dulu kan
klu makan fastfood, i mmg kna ade fries
then, time mule2 kawan ngan dia, dia suke cmpur fries i ngan dia, then makan sama2 atas tray
i jeling je dia
dulu i tak puas atii ngan dia
knp kna cmpur2
dh la time dating, takkn i nak makan byk2 dpn dia
mesti la dia yg akan makan lbh byk dr i
bia la i makan fries i je.. sibuk je cmpur2 ngan fries kte
hahahah
lawak bile fikir balik
but now, i suke cmpur fries i ngan dia
sbb dia akan ngalah ngan i
i yg akan makan lg byk dr dia
good boy!

so im very happy smlm
thts y i tulis entry ni
hahahahaah
ok bai

xoxo
published
 

0 Juta Org Sayang Saya:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...