Sholihah Collection

Very Short Getaway - Genting Highland

veryyy veryyyy veryyyyy veryyyy short getaway
well, i tak tau nk menuju kemana
tp nak jalan2
so memandangkan now fenomena el nino kan, agak panasss, but alhamdulillah lately ptg asyik hujan
so sejukkk ckit
so kami decide naik Genting Highland
ye tau, takde ape pun kat genting now
outdoor world tu siap hujung tahun 2016
tu je yg terlintas kat kepala
ingat nak naik cameron, tp peningg la jalan dia naik bukit simpang siur 
next time la tu, tunggu Dian besar ckit

so pg tu kemas2 beg, siapkan mknn dian, zaaassss trus naik GH
tak booking hotel siap2 pun sbb takut tak jd tdo hotel
so sesampainya kat GH juz nice kul 3pm, time utk check in
pegi first world hotel

 
 
 
amboi, skrg book bilik macam withdraw duit kat atm
pegi kat mesin dia tu je, masukkan IC, pilih bilik, masukkan duit, tenggggg dpt kad bilik
amboiii, canggih naaaa
takyah dh beratur2 kat kaunter
 
now ade tower baru
bilik lama panggil standrd room, deluxe room, etc
but tower baru dia panggil xyz standrd room, xyz deluxe room, etc
makin byk bilik kat hotel ni
i rase sbb nk menanmpung pengunjung yg dijangka akan makin makin bertambah bile outdoor tu siap
 kami jd perok ckit la bile beli bilik gune mesin je
haahahaha
kami pilih deluxe room sbb nak ade kettle bagai senang nak masak air sbb ade anak kcik kan
 
 
 
 so trus check ini bilik
tower 2, 7th floor, no bilik 7811
dpt bilik yg 2 single bed
chop, i nak bilik menghadap view, so tambah RM5
bilik xyz deluxe room RM230 + RM5 = RM235
kalau online dpt RM195 je
so moral of the story, plan la elok2 n beli siap2 kat online
 
masuk je bilik, trus bg dian makan, then nap
lompat2 atas katil 
bekas polisterin ni la skrg duk angkut kulu kilir haaa
bekas makan dian 
gi pangkor naik feri pun ngangkut mende ni
 
 
then lps magrib kami jalan2 indoor
kat indoor mmg takde ape2 pun
harapkan snow world je
klu nak tix snow world murah, pun siap beli kat online
kami tak nak masuk pun
kami nak jalan2 je
tunjuk Dian lampu2, tgk konsrt jap, jalan2
Dian pun pandai dh, nampak je lampu, "puuuuuu puuuuu" 
abis terpercik2 air liur nak menyebut puuuuu puuuu lampuu tu
 
then balik bilik, makan megi, bg makan dian, siap2, tdo
 krohh krohhh
 
 
 bangun pagi2 tgk view ni, hmmm
kabuss
sejukkk
best

 view pagi campur dengan dua org budak musyukk masyammm ni

check out kul 11am, kami tak ambil buffest brakfast kat first world cafe pun
sbb nk trus jalan2 kat taman luar tu n balik je
GH makin pnuhhh
 
then jalan2 kat luar, pusing punye pusing, tak jmpe taman yg dulu i penah pegi tu
jalan byk tutup
sbb byk construction lagi
 hampeh, tak jumpe taman tu
 
jadikkk ler amik gmbr kat tepi jalan punnnn
 
cuaca kat GH mmg sejukkk, around 16-17c
i ingat tak sejuk or sejuk2 manja je
sekaliii sejukkkkkkkkk daaaaaaaa
nasib baik bawak spare sweater dian bagai
 
hahah
 tu je
mmg naik GH utk tdor hotel je
lgpun saje nk ajar Dian tdo selain kat umah
senang ckit kot nak jalan lps ni.. nampakkkkkkk..
 
nnti la, ade rezeki, outdoor GH siap, kami naik lg ye
by that time Dian dh besar ckit
senang ckit 

ok bai
xoxo
upload

0 Juta Org Sayang Saya:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...