Sholihah Collection

Donat Ku Yg Tak jadik

Ptg smlm, lps balik keje, bergegas g beli brg nak buat donat...berkobar2 ni, dgn kertas resepi yg br dpt kt tenet, sy g Yummie Bakery kt Bangi, beli brg nk wat donat. Sanggup tu...... Pukul 7 sy stat uli donat....Uli punye uli,,then sy tutup dgn kain bersih yg lembap2 manja....Lege..Nnti tggl adun bentuk donat n goreng... Lps tu, kul 8pm, sy tgk doh sy tak kembang2....Kul 830pm, sy tgk doh sy maseh tak kembang....Kul 9pm, doh sy maseh tak kembang,,,,, Kul 930pm, sy gosok bj keje sy n ensuami, lps tu sy tgk doh sy maseh tak kembang.....Kul 10pm doh sy maseh tak kembang... Alih2 maggi sy yg dh kembang.... SOb..sob..Sob...nak tak nak, kul 1030pm, sy uli jugak2 jd bulat2 tu, pastu kna la goreng kan,,,tup2 minyak masak lak abis......!!!Uwaaaaa...! Udah la donat tu kecik, minyak lak sikit...Tp goreng la jugak dlm keadaan sebak di dada..tp dh lps digoreng tu,makin kecik lak donat tu...bile sy rase, donat itu sgt kerasssss....aduyaiii...erghhhhh....makanya, sy tdo dlm keadaan sedih..... atenye, sape2 yg ade resepi donat, bg la sy.....

4 Juta Org Sayang Saya:

Jamak Aton Habi Mahmood said... [Reply to Comments]

Resipi akak beli jer kat J&Co Donut or Big Apple... sbbbbb akkkaaaaakkk x reti la bab uli2 donut ni...

setakat cikodok tu lehh blahh la akak haha

puterisholihah said... [Reply to Comments]

hahaha..resepi beli kat big apple n Jco mmg nor expert kak..heheheh

annie_jane62 said... [Reply to Comments]

hurm.. ko ade taruk yis x?
aku x delah expert sangat tapi aku expert makan donat yg mak aku watkan?
lagi 1 kena taruk kentang rebus dan mase nk uli tu kena gune air suam @ air panas.. (if not mistaken)

puterisholihah said... [Reply to Comments]

ade letak yis,,, yg dry yeast tu... pastu uli dgn susu segar..kentang rebus tu letak time bile? T_T

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...