Sholihah Collection

Cambodia With Love Part 4


ok next

kitorg menuju ke Ta Phrom
tpt Angelina Jolie shooting filem katenye
yg Tomb Raider tu
okeh
letssssssss...


 ni antara gerbang masuk menuju ke Ta Phrom tu

 ambik gmbr ?
harus laaaa
kebetulan nk berhenti cari toilet, so i bgmbr la

 nampak tak berapa ramai manusia kat cni
like seriusly??
sbnrnye smpi skrg, i cam tak caya, kenapa Cambodia rmi org
ke i sorg je tak tau yg Cambodia mmg rmi pelancong?

punya la byk pokok smpi i tak tau mn satu org kata pokok angelina jolie
so kat pokok ni i tgk rmi gile yg beratur
i ape lg
beratur gak la
fefeeling konon nk amik gmbr cam jolie
rentikan la
punya rmi beratur tunggu turn
takde masa nk tunggu ko carik pose n angle sesuai
sudahnye, cmni je la pose i dpn pokok jolie ni
kot iye klu btul pokok jolie
klu tak btol?
hahahaha

 kat cni tgh byk construction lg
nasib i la dtg time kren2 sibuk cenggini

 kan i ckp
byk pokok2 mcm ni kat cni

dh tak brp byk masa n masih ade byk temple yg kami nak lawat
tapiii
cheq habaq maiiiiiii
prepare la tenaga n kekuatan fizikal byk2
kerana perjalanan sgt mencabar
tambah2 lagi ngan cuaca mcm ni ha
i pulak jenis klu travel, i kurg minum air
bukan ape, nk kurangkan kekerapan g toilet tu
jenuh wehhhhhhhhhh klu asik nk terkucil je
dh nak dekat2 balik hotel br i tibai air sebotol
tp so far, bile travel, kte minum air, ntoh, i kurg g bilik air
maybe ia terembes sebagai aktiviti perpeluhan
apakah?
ni klu cikgu sains i bace ni, mau dia hempuk i ni
ntah ape i belaja dlm kelas sains dulu tak tau la
muahahahaha

 eheiiii
ade la gmbr i, dia dan pokok
pun bole
ni lg satu temple
tak ingt sesangat dh nama dia
dlm journal pun i tak catat
choi laa
temple ni kami tak masuk
juz bgmbr dpn dia je
seriusly
bykkk sgt temple kat cni
nk masuk satu2, mmg tak cukup dlm sehari
at least kena 2-3 ari

 this one laluan nk masuk ke lg satu temple
if im not mistaken
nama dia Bayon rasenye

 oh, i saje selit gmbr my fren ni
i sukeeee sgt shot mcm ni
candid shot
tp mata i tgk lawa sgtttt

ni temple terakhir yg ktorg gi
tak larat dh
tak larat bebenor
kena pulak ngan timing tengahari
laparrrr
so smbil nk jimat masa tu, ktorg suh Salim reserve siap2 tempahan lunch ktorg
supaya tak buang masa
smpi kedai makan leh trus makan
 
 Tajuk Album : Kami di Sini Kamu di Sana
pergh
i rase gmbr ni mcm kulit album sesangat

 smart kan gmbr ni

so, ni je la temple yg kami sempat pegi
takpe la
i rase temple2 lain pun lbh krg mcm ni gak

ok.. ni la Salim
Supir kami kat Cambodia
Supir?? eheii,, tu klu kat area indon la
mmm, ape eh,, aha, more to tour guide rasenye
ok sesangat si Salim ni
bole ckp bahasa melayu ckit2
senang la nk komunikasi
yg penting, leh pegang kamera amik gmbr kami
ahahaha
haa, then si salim ni baikk sesangat sbb dia yg tlg carikan ktorg hotel smpi dpt
tp takde rezeki nk dptkn khidmta dia lama2 sbb ktorg kat Siem Reap 2hari je
dia yg belikan air kelapa
n ptg dia belikan ktorg kuih utk makan ptg
kuih tu mcm karipap
tp tak snap gmbr, sbb time tu mmg nk pegang kamera pun dh tak larat

tolongg tolongggg
dh tak laratttttt
nak makan pleaseeeeeeee
pg td kami alas perut makan meggi je
 T_T


so kami makan di sini
Restoran Haji Musa
i mmg dh aim sgt2
nak makan daging lembu naik bukit
luckily Salim kenal owner ni kot
dh siap2 kol masakkn awal2
kami dtg trus tinggal makan

perghhh
betapa nikmatnyaaa dpt minum teh o di kala kepenatan dan kelaparan beginiiiiii

video

 apa yg kami order?
daging lembu naik bukit
sup ayam
ikan masam manis
telur dadar
teh o
harga? USD12/couple
means sorg USD6, around RM18
tp puas hati laaa
nk dpt harga cam kte makan kat Msia, mmg tak dapek laaa..

n time kami makan ni, takde masa dh laki i nak layan amik gmbr
mmg kebukur abis dh ktorg time ni
so, sempat amik gmbr air teh o je
hahahah
n sebagai blogger dan selfie tegar, i sanggup rakam video

apa rasa daging lembu naik bukit?
cenggini haaaaaaaaaa
*thumbs up*
i yg tak makan sayur ni pun, i bedal gak sayur
lapor dowwwww

video

ye, time i shoot video ni
kawan i, anet, sempat tanye
"ko mmg nk amik video dr awal makan smpi abis makan ke?"
ye
hahahahaahha



2 Juta Org Sayang Saya:

karim said... [Reply to Comments]

tq..update pasal kemboja ni...kami pon da lupa pe yg berlaku kat sana

wanie said... [Reply to Comments]

tang pemegang air tu... kat mesia pon ade. hahahaha.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...