Sholihah Collection

Pengalaman Bersalin - FPP Hospital Putrajaya 2015 - Part 3

9.3.2015
so here come da third day
pagi2 tu, selepas semalaman berendam air mata, pagi tu, nurse check Baby Dian mcm ade kuning ckit
so, dia anta lampu biru tu
owhh, sgt sedeh keh tgk anak i bogel mcm tu bawah lampu biru kena tutup mata
dh la muke Baby Dian lebor, so penutup mata tu tak muat nak tutup whole area mata
n pelekat dia tu asik tertanggal2
i duk bgn duduk bgn duduk check penutup mata tu
i takut lampu biru tu kna mata  Baby Dian
then tgn Baby Dian tergagau2 mcm takut gitu kna tutup mata mcm tu
lg la air mata i menitik2
sepanjang 3 hari i kat hosp, dh 2 tukang urut i panggil utk urut i
sakit.. sakit sgt...
>_<

 
kdg i tak tahan tgk Baby Dian menangis
i angkat2 jugak Baby Dian dr situ

dlm pd tghr tu, sempat my opismate ida n lyn shinoda dtg melawat
thnx girls

then kakak2 i n adik2 i pun dtg jugak
n my mil n fil
tu yg nurse kata, bilik i ari2 penuh
riuhh
alhandulillah, terima kasih keluarga n rakan2

so by 2pm+ i discaj
byk gak borg n surat yg oppa kna setelkn sblm discaj
sblm discaj , jgn lupe setelkn bayaran kat kaunter Hasil kat bawah tu
klu tak, takleh discaj.. haa.. 
alhamdulillah, bil i tak la melambung smpi ke amount yg membolehkan i tercirit nak membayor

so far doc dh check jaundis Baby Dian, katenye tak brp tinggi n kna trus follow up check kat KK
kali ni mmg kna naik wheelchair
penuhhh tgn my mil, fil, kakak bibah, kak noly, boboy, bella, n oppa kena ngangkut hadiah n beg2 baju i n Baby Dian
sempat lg tu bergmbr

smpi umh, mmg kna gomol la Baby Dian dengan kak long mira n abg mirul

 n thnx pd kawan2, uncle zul, auntie yaya n abg fayyyad sempat dtg melawat Baby Dian kat umh 

 thnx kuarga n kawan2 n sedara mara
Baby Dian really appreciate this
tanpa gagal, i bukak semua hamper n pki sume baju,, seluar, stokin, selimut, baby wash kat dlm ni

sekian
habis gak cerita bersalin i
phewwwwwww





10 Juta Org Sayang Saya:

Sabrina Zahid said... [Reply to Comments]

salam sis..boleh sis bgtau total kos bersalin czer kalau under full paying patient di hospial putrajaya? TQ :)

Sholihah said... [Reply to Comments]

Total koz sy czer RM3050 utk 3d2n dear ^^

wahida k said... [Reply to Comments]

Salam sis.. paling ok mggu ke berapa patut booking fpp ni ye..tkut penuh..

Sholihah said... [Reply to Comments]

@wahida k minggu 20-25 should be nice . ari tu kte book minggu ke 20, fpp kata awal sgt.. tp to be safe, book awal3 keh.. ^^

Ita Nasreena said... [Reply to Comments]

assalam..nak booking fpp putrajaya ni kena org yg duduk kat putrajaya je ke? or boleh mana2?

NATASHA PERODUA GLENMARIE said... [Reply to Comments]

ASSALAM,

jahitan cantik x

Sholihah said... [Reply to Comments]

@NATASHA PERODUA GLENMARIE so far, alhamdulillah, sy 1st time czer, tak tau jenis jahitan czer mcm mn, tp bile doc kat klinik, kk, mak bidan, tukang urut, keluarga sume ckp jahitan cantik.. :)

Sholihah said... [Reply to Comments]

@Ita Nasreena so far rase takde maslah utk booking fpp walau dr mn. sbb sy duk sepang, tp time dftr takde pulak tanye duk mn ke ape.. hope this info membantu :)

Shie shah said... [Reply to Comments]

kalau bersalin normal FPP nie, check bukaan laluan boleh pilih doktor perempuan ke?

Sholihah said... [Reply to Comments]

@Shie shah dr awal check up smpi ke bersalin, kte akan stick pd one doctor yg kte pilih.. if kte pilih doc perempuan, smpi ke besalin pun doc perempuan tu yg rawat kte...:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...