Sholihah Collection

Review: Nur Kasih the Movie


maybe agak terlewat la aku nk review movie ni..
tp.. stil nk kongsi my opinion ttg all movies yg aku dh tgk
well. aku tak ikuti drama nur kasih ni...
so, bile aku tak ikuti drama nur kasih tp gatal nk tgk nur kasih the movie... byk soalan yg memenuhi kepala aku..
1. mn dtg kelab remaja yg nur n adam manage tu
2. klu dulu adam tu jenis tak alim mcm abg dia, cmne leh jd cikgu agama lak..
3. ape yg nur n adam buat kat jordan tu..
4. knapa anak nur n adam, yg Zain jd pelakon tu, mcm dh lame je tak jumpe ngan Nur yg Afida Es berlakon tuh..
5. sebenrnye time bile yg Adam meninggal.. ade satu part Adam masuk bilik tak kua2, then ade satu part adam ngan Nur dh jadi tua, then Adam mcm dh meninggal waktu time melukis...
6. then knapa ade rahim razali yg kna bace buku catatan tu utk afida es...
7. then knapa afida es tu mcm tak ingt ape2 lgsg....


hehe..smpt lg ni amik gmbr time beratur nk beli tiket wyg.. aku klu setakat kua mlm tgk wyg je, aku sarung tracksuit, sarung crdigan,then pki tudung bawal, n cerminmata takleh lupe, kang mengagau je tgk wyg tp tak nmpk hape pun..

mmmm, honestly la, aku tak brp paham movie ni..
maybe sebabnye aku tak tgk drama dia..
org kate citer ni sedih giler, kna siap2 bwk tisu dlm wyg la..
aku dh siap bwk tisu,,
tp aku tak leh nk feel n mentumpahkan air mata aku nih,,,
bile aku kua wyg, aku keep on tny ensuami, knp mcm ni, knp mcm tu, asal mcm ni, asal mcm tu..
tp aku stil tak puas ati sbb aku takleh phm jln cerita dia...
wuwuwuwuwuwuwuw
T_T

8 Juta Org Sayang Saya:

wan said... [Reply to Comments]

yup, org yg tak tgk series die, mmg takkn phm..

Sholihah said... [Reply to Comments]

awk dh tgk ke? awk tgk eh drama dia? akak bile kua wyg tu, mcm jiwa ni kacau je, sbb takleh nk amik feel citer tu...

si tuan putri kiUt said... [Reply to Comments]

movie ni biasa2 jek....bg akak drama lg mantoppp...hehehe

Eija said... [Reply to Comments]

nak pinjam ker series dia?..akk ada..hehehe

Sholihah said... [Reply to Comments]

putri kiut: itu la, bg sy yg tak tgk drama dia, mmg tak phm lgsg la, kuar wyg, jd blur je... heheh.. tp rmi gile eh peminat drama nur kasih ni...

Sholihah said... [Reply to Comments]

kak eija: peminat nur kasih la nih... hehehe.. nk pinjam tp malu, tp nk pinjam.. bole? hehehhe... tak puas ati la kak, byk persoalan di hati nih psl movie nih.. nk tak nk kna tgk gak drama dia br phm .. huhuhu

rati said... [Reply to Comments]

hahahaha!and aperrrrrrrr?!! you tak tgk series nur kasih?! kenapa boleh termiss?mesti sibuk layan citer korea + bolly

Sholihah said... [Reply to Comments]

hahaha.. i prefer tgk korean series n bolly movies.. huhuhu...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...