Sholihah Collection

Mixer for me, Cookies for you




eh ehhh
ape tuuuu

ha u ollsssss
selepas sekian lama menagih kasih nak mixer br
kerana mixer ku yg lama meletup akibat kerakusan aku di dapur
ya
rakus
sbb dr speed 1 aku trus ke speed 4
mixer lama aku tu dh oldskool
so
dia terperanjat
lalu meletup

aku dpt gak mixer
alaaa
mixer biasaaa jeeeee

i olls beli kat kedai letrik jeeeee
SHARP Model EMS-51
RM115 

klu ade mixer harga rm50, aku beli yg rm50 jee
tp sbb takde
hahhaah
kudos tul la

so
disebabkan mood mixer br
balik je keje, aku terus bersilat di dapur

 seronok time bukak mixer br

tp tak seronok time bayar mixer br tu
 
egg white separator ni pun aku br beli
rm1.90
aku mengalami masalah gementar tatkala ingin mengasingkan telur putih dr telur kuning
aku tak tau mengapa
mungkinkah ini cinta
 dh brp bijik telur yg aku selalu spoilkn sbb tak pndai asingkan
bile aku pecahkn telur ayam, selalunya tak terbelah dua
selalunya ngan kulit2 dia merekah
mungkinkah aku terlalu gagah
ya
dan egg white separator ni membantu aku
bile aku golekkan ke kiri n ke kanan, telur kuning tu stil tak jatuh
dan aku sukakannya
 
maka
bermulalah....

zusss zassssss
 
tadaaaaaaaaaa
siapppp

laki aku kata..
"klu time baking, bkn main laju, klu time masak lauk,,, 3 hari br leh siap"

umh sy bau cookies

laki aku kata
" amboi, mcm dh nk raya lak gamaknya"
 
jeng jeng jenggg
Cookies Berleha!!!!
 
Tukang tester aku

laki aku kata
"hmmmm.. sedappppppppp"

eh
malu i.....

sbb laki aku ni. bg je dia mkn ape pun, tolak batu kayu simen, sume dia kata sedap
mcm aku gak
mn ade bnda aku mkn aku kata tak sedap...
eheiiiii
mn leh kata mknn tak sedap
kan rezeki tu.....
(cover line)
 
My cookies
bole lahh utk tekak sndiriiii
hehehehehehe


bakar punye bakar punye bakarr
.......

 penuh dh satu tuperware

aku bakar lagiiiii...
bakar punye bakar punye bakarrrrr


 penuh lg satu tuperware...


so aku dpt dua tuperware....

eheiiiii
jgn tgk rupa cookies ni tak cntik tauuuuu
punye byk choc chip aku tabur dlm tuuuuuuuu
 

laki aku kata lagi
"so ni sume sape nk abiskan"

?????

k bai
peace


14 Juta Org Sayang Saya:

QueeN TerataI said... [Reply to Comments]

syoknyer ada mixer dan rajin ke dapur.. i xde mixer u.. hehehe

Sholihah said... [Reply to Comments]

kak queen, tgh rajin bole la.. klu tgh tak rajin, ape pun tak jalan kak... hehehehe

aida said... [Reply to Comments]

suke words neh "mungkinkah aku terlalu gagah"..kekekke..
ermm best2..leh buat kueh raye neh..next buat ape plak? =)

s.z.a_s.z.a said... [Reply to Comments]

kok leha... terima kasih kerana support brand tmpt keje kita
:)

veesakura said... [Reply to Comments]

sapa nak abeskan? send it to me. heheeh

Sholihah said... [Reply to Comments]

next buat ape... hmmmm.... tgk la, dlm 5-6 bulan ni kte cr idea.. hahahha... sekejap je ha sifat kerajinan dlm diri...

Sholihah said... [Reply to Comments]

lorrr.. izzahhhh.. lama tak dgr kabarrrr... keje kat brand ni ke.. klu tau awal2, bole i mintak disc... wakkakaka

Sholihah said... [Reply to Comments]

hehehe.. awk, awk skrg kat mn... teringin nk tgk baby hussein... ^_^

Schazaza Zober said... [Reply to Comments]

yupsz... izzah la ni... kita keje kt Shah Alam. HQ brand ni....
:) discount eh? staff price bolehlaaa...

Sholihah said... [Reply to Comments]

lps ni klu nk beli brand SHARP, i nak roger u lah........ hehehehehe...

Schazaza Zober said... [Reply to Comments]

kok leha... nk resepi cookies ni pls... :)
boleh boleh no problem...

Sholihah said... [Reply to Comments]

later, next entry i bg resepi hokeh.. then if awk buat cookies, jgn lupe bg akak cikitttttt

Schazaza Zober said... [Reply to Comments]

insyaALLAH kak... cptla bg resepi :)

Sholihah said... [Reply to Comments]

ye.. ye.. sabor.. nnti akak update satu entry utk resepi nye hokehhh ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...