Sholihah Collection

Bole sy tau, ape cita2 awk eh?




 waktu umur aku darjah2 lagi
kecik2 lg la
abg aku yg sulong tny cita2 aku ape
utk folio dia

selamba aku ckp
"nor nk jd penyanyi"
abah tny aku
"penyanyi? penyanyi ape?"
aku jwb
"penyanyi dangdut"
trus aku bgn gelek2 nyanyi lagu dngdut

time tu come la la kot aku rase sbb sume gelak
cer time skrg, rase nk bg mkn pelempang je 
-_-

jd semnjak dr itu
aku kerah minda kecil aku
cr satu cita2 yg senang aku nk jwb bile org tny
dh la kat sekolah pun org selalu tny psl cita2
ntah ape2 ntah
tak suke btol aku nk jwbnyeee
sbb dulu aku bukan tau pun impak cita2 tu
yg aku tau, makan, main , tdo, g sekolah

maka
aku tny kakak aku yg sulong
"kak, cita2 kakak ape?"
kakak aku jwb
"kakak nk jd cikgu"
aku rase time tu hebat gile jwpn kakak aku
terkesima aku ngan jwpn dia
"fuiyoooooo.. kakak nk jadi cikgu.. hebatnyaaa"
tp kakak aku smpi skrg dia tak jd cikgu pun
mungkin time aku tny dia tu, dia pun mengalami kecelaruan perasaan time nk bg jwpn

tinggggg
bermula dr itu
maka aku copy paste jwpn dia ....
ternyata jwpn itu menylmtkn aku dr org yg byk tny especially cikgu2 kat sekolah
 ye.. aku nk jd cikgu
klu bwk buku kat tgn n handbag, 
laki aku kata mmg aku ade rupa cikgu

tp aku takleh jd cikgu

aku menghadapi masalah utk menyampaikan sesuate dgn nyata, jelas dan terang
n aku tak tau nk terangkan cmne supaya org paham
kdg2 dh setting ayat dlm otak, tp mulut aku tak berjaya nk smpikn dengan jayanya
aku terkonar sana, terkonar cni
walhal sbnrnye aku nk ckp straight je

takyah jauh2
aku bg contoh laki aku je
aku cume nk ckp
"abg, belikan ayam potong 4 kat pasar"
tp aku akan terckp
"abg, ayg dh tak tau nk mkn ape dh ni, ayg surf2 tenet, tak jmpe resepi senang, nnti ayg kol mak tny resepi... jdnye abg beli la ape2 yg potong 4 kat pasar" 
ape ke halnya aku citer psl tenet, psl resepi, psl mak, aku pun tak tau nape
laki aku akan ckp
"abg tak phm ape yg awk cuba smpikan ni.. cube ckp straight to da goalkeeper point"

ya
makanya
demi memikirkan nasib anak bangsa dan demi negara tercinta
aku tak teruskan cita2 aku time kecik dulu
sbb aku tak nak mereka trauma masuk kelas aku
dan menghadapi pening2 lalat tiap kali cuba nk memahami ape yg aku cube sampaikan

dan smpi skrg
aku tak tau ape cita2 aku

ape ar cita2 aku
klu ikutkn, aku nk jd macam2
tgk arkitek, aku nk jd arkitek
tgk doktor, aku nk jd doktor
tgk tourist guide, aku nk jd tourist guide
tp
aku percaya
aku mampu jd apa saja ngan daya imaginasi aku yg tinggi ini
bahahahaahah

eh
cita2 korg ape eh??
jwb ngan jujur yeeeeeee...
 



a.... a..... a.....
dont say any word!
mmmmppttttttt!




6 Juta Org Sayang Saya:

QueeN TerataI said... [Reply to Comments]

aduyaiii dulu kecik2 cita2 nk jd pramugari u.. wakakaka sbb best je tgk diorg nek kapal terbang melancong sana sini kan... skrg ni.. jd kerani cabok ajer.. yg penting bulan2 ada gaji masuk.. hehehe

cikceriacorner said... [Reply to Comments]

heheheh..dulu cita2 sy nak jadi cikgu..tp la ni xjadi cikgu..tp penah rase gak la 3bln...hehehe..

Sholihah said... [Reply to Comments]

heheheh... same la kite kakkk... huhu

Sholihah said... [Reply to Comments]

merasa jugak jd cikgu.. kira tercapai la jugak kan cita2 cikceria.. heheheh

oshin-jamel said... [Reply to Comments]

dlu nk jadi pramugari gak sbb nk paki chantek3...tp sbb speaking pon terabor + daku pendek makanya...jgn perasan la nk dpat..kekekeke

Sholihah said... [Reply to Comments]

hehhe.. same la kte kak... tak dpt jd pramugari, dpt tgk tv citer awan dania jd la.. heheheh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...