Sholihah Collection

Seprais Seprais!! Deko Leha!!!


seriuslyyyy..
seriuslyyyyyy i bkn jenis pndai deko..
i byk hentam keromooo..
n i jenis byk beli brg kecik2, then kasi semak kat umh smpi berhabuk..

setelah 4 bulan pindah,
br aku gerak satu step nk hias ruang tamu
well, takleh hias sgt, memndangkan next step ade nk buat sumting lg pat rumah
byk kali keje kan..
tp nk buat cmne
duit coet jeee
kena buat step by step...
sob sob
sedih tak.. sedih tak...

makanya..
aku buat keputusan..
dengan duit aku bisnes kuih raya tahun ni, aku guna utk deko ruang tamu aku
hikhik
takde la byk mn pun untung jual kuihhh raya
saja isi masa lapanng je buat n jual kuih raya tu..
jualnye pun brp botol kuih jeeee
dr aku gune duit tu beli bnda bukan2, yg aku tak tau mn peginya duit tu,
dr aku asik mkn je gune duit tu, lps mkn aku kenyang, lps kenyang aku 'melabur'
baik aku spent utk bnda yg smpi bile2 aku leh ingt
nmpk je ruang tamu ni, aku akan ingt, ni hasil duit kuih raya aku tahun 2012
cewahhhhh


balik keje , aku trus g Ikea
yg aku tak suke gi Ikea ni
aku takleh kawal diri aku
apahal???
yg aku heran tu, dulang aku leh beli kat Ikea??????
dulang tu harga rm25.90 lak tuhh
ko dh apahal leha???
aku nyesal, nyesalll
maafkan tipah, abg ali
T_T

sibuk je aku nk beli lilin
bkn gune punnn
gedikkkk!
ok,, 
aku decide nk deko ruang tamu aku, jd picture wall
gune wall shelves Ikea
antara wall shelves yg paling murah kotttt...
yg lain sume aku nengok harga nk dekat ratus
haipp
tamo tamo
sebijik harga rm65

then tpt letak remote control
ko tau
perangai aku laki bini
aku rapatkn sofa ke dinding
so, kat tpt kepala sofa tu, segala harta ade kat situ
remote, cermin mata, mangkuk aiskrim, wallet, handphone
sume pat situ
makanya
jadik la kesan2 kotor pat dinding
kami mau berubah menjd lebih baik
maka kami beli tempt letak kontrol ni
selit tepi sofa
phewwww
 
then bar stool ni
punye lama aku nk beli mende ni
tp mahallll
aku tgk stool lain, awat harga smpi ratus2
haippp
tamo tamo
aku bkn kedekut, aku jimat
wakakakaka
so, yg ni harganya rm49.90
haaaa..
puas ati aku
abah aku tny apsal tak beli dua
aku kata, takyah la beli byk2
sorg masak, sorg duduk mkn
kann? kan?
hahahaha
lgpun tak nak la byk2 kerusi kat kitchen ni
kitchen klu besor takpe, ni coet je...
 
ni la wall yg kami pilih utk dikorbankan
gmbr kawen tu pun sbnrnye baruuu je gantung
togel je sbnrnye dinding2 umh aku kekdahnya

nk pilih wall kat laluan masuk umh
tapiii
mcm tak sesuai
sbb ruang tamu kecik
kang org masuk umh, kepala terhantuk kat wall shelves dulu
haru jeee

tau tak??
utk ukur mende alah ni jeee, dh amik masa 3 jam!!!
grrrrr
what to do
ensuami sgt2 cerewetttt
tp bagus gak
takde la senget benget kang ajdiknye
klu harap aku
org tgk wall shelves ni leh teleng kepala lak
kang org tny

"nor, apsal shelves senget"

"eh eh,, tu bukan senget, tu seni...."

aku mmg pilih wall shelves yg tak nmpk kaki dia tu
 mmg wall shelves idamn aku
yay!!!
1 siap
another 2!
 
SEBELUM

haa.. ingt tak.. karpet biru ni
mak mertua aku bg hadiah harijadi
karpet yg terbakar ckit, sbb aku selambak derkk je letak periuk panas atas karpet
tak pasal2 berlubanggg ha karpet aku

SELEPAS

sebenrnye kan, aku dh tak nak shelves buku kat tepi tv tu
tapii
ensuami kata
"byk cntikkk muka nk main buang2 gitu je,, ingtkn beli pki daun mangga ke??"
fine abg, fineee


 gmbr kawen tu nnti
nk kena tuka frame dia
nk frame hitam
skrg tgh cr kedai buat frame
sbb frame kawen tu , dh lari tema ckit

lampu yg mcm pocong tu aku ade satu je
puas la aku kejap letak belah kanan, kejap letak belah kiri, kejap aku letak tgh
hufffff
nak beli lg satu , nk kasi balance kiri kanan
tp terasa membazir
haippppp
aku bk kudukut laaaa
aku jimattttt
kikiki

 ye.. ye
aku kan dh ckp td
aku tak reti deko
aku hias mmg ikut kehentaman kekoromoan aku je
cntik tak cntik, nk buat cmne
kikiki



4 Juta Org Sayang Saya:

aida said... [Reply to Comments]

chantek dh tu..nti agak2 bosan leh tmbh sket2..step by step kn..pahamm..paham..hee..

Mieza Jhaa K said... [Reply to Comments]

Wauu mmg cantik dh ni.. kira selesa dan tidak serabut la..

Sholihah said... [Reply to Comments]

heheh.. main hentam je ni... ^^

Fizah said... [Reply to Comments]

sgt2 SUKA wall shelves tu...jom kongsi idea kat sini

http://susunatursioca.blogspot.com/2013/04/sticky-post-giveaway-istimewa-mei-jom.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...