Sholihah Collection

Things Aku Selalu Bawak Time Travel Part 1


haaaaaaa...
meimon ari ni nk kongsi sikit pengalaman
bukan la meimon selalu travel
tp kengkadang tu ade la
balik kg i kat perak tu pun kire travel gak la kan...

1- benda paling pentingggg
Berus Gigi
ni beli kat Giant
Rm1.99
senang utk travel
travel, travel jugak,
gigi jgn lupe gosokkkkkkk
kang pengsan lak laki aku kang
ubat gigi aku tak bawak sbb selalunya laki aku yg bawak
hahahaha

2- pencuci muka
haaaaaaaa
pencuci muka ni la skrg yg telah menyelamatkan, melicinkan n memutihkan muka i....
~~sangatttttttt~~
(tangan kat bahu mata ke atas)
alaaaa
kadang2 tumbuh jerawat tu mmg takleh elak laaaa
hambik.
aku simpan sabun cuci muka dlm tuperware ikea gituuuuu

3- wet tissue
ni wajib ade
malam2 balik hotel opkos la dh penat kan
muke mesti berminyak.. berdebu
bertompok je muke ngan debu2 kotaraya
ewahh
haaa
lap duluuuuuuuuuu
br cuci muka
or klu tgh jalan tu, tgn ko terkena bnda2 yg tak sepatutnya ko kna...
lap duluuuuu
dulu tgh jalan kat KL, taik burung kena kat tudung, aku chillex dulu...
redakan dulu muke yg merah2 tahan marah.. lagi2 klu partner ko gelak2kn ko kna taik burung,
kuarkan la wet tisuue ni
bersihkn dulu taik burung
then truskan perjalanan tanpa menoleh ke blkg lg

4- BB cream etude house
disebabkn aku selalu membeli kat Etude
aku dpt byk BB Cream travel kit ni
kecik je
senang
takat nk pki seminggu tu, mmg lebih dr cukup

5- bedak muka
ohoiiii
klu tak pki bedak muka, kusam je aku nengok muke aku ni...
nmpk la parut2 chicken pox kat muka aku
wajib pki ni


6- Rexona
haaa
ni lg satu yg paling pentinggggg
biar basah ketiak, asalkan jgn bau hangitttttt
tengok
ade utk SKin Light gituuuuu


7- lipstik sebatang
bwk la yg kaler nude
ko tepek je sekali waktu pg


8- lipbalm
klu lipstik dh bersememeh
tepek lipbalm je
pilihan ku seharusnya dr Etude House
bau epal uuuuu...

9- perpume
takkn nk busuk2 kan
bwk la sbotol yg kecik
kang bwk yg mahal2, pecah kang, sape nk ganti...


10- pin & brooch
ni pengalaman aku
pin & brooch ni sgt pentingg
lg pulak kite bertudung
klu bwk 3bijik je, seandainya tetibe ko menguap besar, brooch ko patah, mn nk cekau brooch lain
bwk la lebih
ni jugak utk kes2 kecemasan andai kata butang baju tanggal, seluar takleh zip dan sebagainya..

---to be continued---















4 Juta Org Sayang Saya:

rati said... [Reply to Comments]

quickly continue..im eager to find out more..

ReeneeRaaid said... [Reply to Comments]

huhu! mmg tips menarik :)

Sholihah said... [Reply to Comments]

tq ^_^

Sholihah said... [Reply to Comments]

thnx renee! ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...