Sholihah Collection

Hobi Saya

hohohohohoho
jeng jeng jeng...
sayalah hantu bajuputih....
ok..tipu...

saya nak cerita pasal hobi saya...

dulu2 waktu kecik, mama tanya, cikgu tanya, kwn2 tanya(dlm buku biodata),
"Hobi awk ape"
kite jawab...
"Hobi sy kumpul setem.......
dan membaca"
okeh..
sy tipu...
sbb dulu tak tau nk decide mn satu hobi kite...
skrg br kite tau...

Hobi Saya skrg ialah kumpul baju...

hoyeh!!!




baju pertama yg kite dpt...
pencetus hobi kite, sbb baju ni lah...
baju ni kak bibah bg..
waktu dia g bercuti ke tioman dgn suami n anak2 dia...
lps dpt baju ni, tetibe rase mcm....
"ni bole dijadikan hobi ni"
tp sy dh pki byk kali bj nih,, sbb tu dh tak brp nk putih mcm baru...
tp skrg dh tak pki dh..
kite simpan elok2...


ni lak biras kite bg...
dia g outstation ke terengganu minggu lps...
so, kite dh pesan awal2..
nak baju ni...


ni plak opismate kite bg..
bulan lps dia g ke sabah...
sy cume smpt pesan ngan dia..
"lyn, aku nk baju I LOVE SABAH'
tak smpt bgtau corak bj cmne ...
tp takpe..
as long ade I LOVE tu.
even font dia mcm lain ckit kan...
uihh..bj pki font ke..
suka ati ko je...


ni plak, waktu kite bercuti ngan family belah ensuami kat PD...
waktu tu stay kat hotel water chalet
bestttttt...
n di PD ni la kite first time belaja mkn siput sedut...
sekot siput sedut yg berjaya disedut buat pertama kali n terakhir kali...


kite dh pnh g pangkor...
tp dulu tak minat lg nk kumpul tshirt ni...
then
adik ipar kite g pangkor .. bile ntah..lupe dh...
so, dia tau kite kumpul tshirt ni..
tq sissy in law
^_^


owwwwwww
Langkawi Island
ni waktu kite 1st honeymoon...
(bestnyeee honeymoon)


yg ni plak. kite ikut ensuami g kursus kat cameron...
ensuami kurus, sy jalan...
then, dpt la baju ni...
^_^



so.. korg yg dh tau nih..
klu2 yg nk bg kite gift, bg la tshirt ni....
klu korg tak nak bg pun, korg ttp kna bg!
sbb korg dh bc kan,,,,,
dh tau kan...
so, mmg kna bg...
^__________^

5 Juta Org Sayang Saya:

rati said... [Reply to Comments]

Haiii!gotcha!!!
hehe tgh go through business blog you when i found a personal one here..nice blog..easy reading plus interesting...wit lotsa colourful pics!best blog yang berwarna warni!kan belikan you t i love bla bla bla when i travel nanti ye..ciow!!

CikNgah said... [Reply to Comments]

so sweet!!nk kumpul gk la bj2 ni
tp putih..warna len xde?putih2 ni kojap je brubah warna hitam.kikikik

Sholihah said... [Reply to Comments]

cik rathi: hahaha..gotcha ha.... then dun forget me to buy me that tshirt tau ^_^
Cikngah: warna hitam pun ade..tp tak sume tpt ade..susah ckit carik kaler itam... kalau cikngah jumpe kaler itam, bilang kite ye..nak gak.. ^_^

Nisa~ said... [Reply to Comments]

baru jumpe entry ni.. same la hobi kite.. tapi baru ada bandung, australia n apa ntah tak ingat sebab baju ni sy pakai... lagi2 yg aussie tu sebab kain dia sedap n cutting pun best.. pun membe bg... huhu... eh napa tak ingat koleksi sendiri ni.. kena cek balik ni.. huhu..

Sholihah said... [Reply to Comments]

hehehe nisa...
ari tu g kelantan, mmg sanggup ni redah panas g rantau pjg cr baju nih..
dpt la tp sehelai rm25... mahal kan.. beli kt pulau br rm6-rm7 .. huhuh.. bole same2 share hobi kite nnti keh.. ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...