Sholihah Collection

Sy dan Rumah Etude


smlm aku amik cuti rehat
nk jenjalan
skrg kan musim cuti sekolah
kamg jln sabtu ahad, sesak smpi berlaga2 bahu lak kang
tak best
so smlm aku ngan opismate aku g time square

jenis aku ni, klu dp duit waima sikit giler pun, aku akan trus beli brg yg aku nak
sbb klu aku tak beli, duit tu abis ntah kmana, brg yg aku nk pun tak dpt, then kang terkenang2 je


Etude House
Gerek seyyyy
punye byk free kit yg aku dpt..
sebyk duit yg aku dh leburkan
uwaaaaaaa


p dh mmg minat aku ke sini...
aku mmg suke brg2 mekap
lg la aku dh demam tgk citer korea skrg
tgk kulit deme flawless n awesome gilerrrrrrr
aku pun berazam la nk pki brgn etude house
budget la aku pun dpt kulit flawless
cetttt!!!!
(bg la peluang aku nk berangan kan..kan..kan)

tp harap maklum,,
aku br pki bnda ni sehari
kang klu kulit aku tak elok, aku banned la produk2 nih
seperti mana aku banned kosmetik clinique skg nih
kite bakor...kite bakorrrrrr... kite bakorrrrrrrrr

1:
Green Tea Cleansing Foam
bnda ni ade ekstrak teh hijau
aku br pki smlm n pagi ni
so far aku puas ati
tgk la ps seminggu nnti cmne


2:
Aqu Cure Toner
smlm aku pki, cpt je meresap dlm kulit...
sejuk lak tuh
suke3


3:
Aqua Cure Moisturizer
ni aku pki smlm mmg terbaik
ringan gile tekstur dia
tak berminyak lgsg
aku pun tepek2 la kat muke mcm yg heroin citer korea selalu buat tu
sila paham
aku suke berangan




4:
Lemon Cleansing Foam
foam ni untk skin brightening
pki seminggu sekali je


5:
Lip Balm
rase epal hijau!!
sy sgt suke okeh!!
dh la bekas ni comel!!!
sy dh jatuh cinta!!!


6:
Blusher
ni mmg terbaik wa ckp sama lu
lu takkn menyesal derrrr beli blusher nihh
i mmg konfirm la suke sbb ade shimmering2 ni kan
kaler ni mmg best seller
pinky peach
seuai utk kulit asia
sy sgt puas ati!!!!!
takmo dh blusher yg lain <------ sila baca dengan mpde iklan syampu keh

dia jd mcm ni
shimmering
n rase glam
rase pipi tu mcm flawless je
aku rase je la
aku tak tau la klu pipi aku ni org tgk lain mcm je kan


7:
Make Up Essence
ni base makeup dr Etude House
mmg terbaik
pump sikit je
then apply kat muke
sgt nipis okeh
sgt ringan tekstur dia
sy sgt suke!!!


8:
ha
ni la killer product
yg asalnya aku cume nk beli ni je
tp dh terbeli brg lain
T_T
BB Cream
terbaik woooo
lps cuci muka, pki toner, then moisturizer ( ni basic 3 step keh,, wajib buat!!!!) then appli makeup essence, then pki BB Cream, then br pki bedak..
hasilnye menakjubkan!!
tmbh pulak pki ngan blusher dia
BB Cream ni byk benefit dia
dia siap ngan sun block, moisturizer, sume la bagai...
terbaik dr ladang!!!!


okeh
yg ni aku salah beli
selalu aku pki natural white
smlm nk cpt sgt, aku terlupa kaler ape aku pki
then aku terbeli yg Natural Beige
ade sesape yg nak?
sy leh bg
ni yg refill nye
bedak pixy ni aku mmg selalu letak kat handbag
utk kegunaan semasa



6 Juta Org Sayang Saya:

wanie said... [Reply to Comments]

sile buang word 'window kat header blog ni yerrr... hahahahahaha.

Sholihah said... [Reply to Comments]

hahaha.. tunngu kak wani pki kasut baru tu,,,nnti nor amik gmbr keh ^_^

rati said... [Reply to Comments]

hahaha saya setuju dgn wanie!ini gila shopping la bukan window shopping.mesti pengaruh citer korea. patotlah langsung tak ingat nak beli brg untuk hubby!hahaha.

Sholihah said... [Reply to Comments]

hahaha.. smlm mmg terlupe lgsg nk beli brg utk hubby.. bole gile i kat etude house tu.. sume comel2, pinkiy n shimmering.. i like so much... in korean.. numa numa numa numa numa numa choowa...

Anonymous said... [Reply to Comments]

bape erk hrga bb cream mineral tu? berkenan lah pulak.. hehe

Sholihah said... [Reply to Comments]

bb cream tu rasanya around 69.90 or 79.90 kot.. tp sy beli brg etude ni klu tgh ade promosi je.. hehehe.. leh dpt discount smpi 30-70%.. huhuuh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...