Sholihah Collection

Cheese Deobokki - Dubu Dubu Seoul Food


Bukan men ko leha
gedikkk tauuu nk mkn korean food
lidah makan sambal belacan, ade hati nk mkn korean food

eheiiii
why notttt
selagi i tak rase, 
smpi bile la i nk tau cmne rase, cmne rope makanan korea tu tauu

one of my fren yg suggest try korean food kat cni
n she oso suggest for me what to eat sbb i 1st timer kan
thanx farah

 ok.. 
i mmg jakun naik lif mcm ni..
maklum la
dh brp kali i gi Berjaya Time Square ni, haram tak pnh naik lif
gune escalator je

okeh
Dubu Dubu Seoul Food ni kat Berjaya Time Sqaure tingkat 4 tau
Lot No. 04-99 & 04-99A, Level 4 Central
bersebelahan The Chicken Rice Shop
jenuh i mencarik kedai ni tauuuuu
punya la tak tau kat belah mana
 
 For drinks, i pilih Ginger Tea
bukan mennnn nk minum ginger ginger tauu
okey what
bole buang2 angin kat bdn ni
i kan kepala hangin
minum bnda ni, kurang la ckit kepala hangin i ni...
sedapp air niii
burrpp burppp i kuar angin...

 i mmg bijak pandai
sibuk makan, lupe nk snap pic food niii
adoiiii
rugi rugi

for 1st timer mcm i, i try cheese deobokki
rice cake dgn gravy dia mcm kuah yong tau fuu
sedap la for me
tekak i masih bole telan
rice cake dia kenyal2 koooo
i mkn brp ketul je dh kenyanggg
ade lg 2 ketul je rice cake i tak mmpu nk abiskan ari tu

beria i tanya waiter tu time nk order
"kenyang tak klu mkn cheese deobokki ni je"
waiter tu sengih dulu br dia jwb
"kenyang"
i tanya sbb i ingt portion dia ckit n takde side2 dish tu
ropenye mmg knyang kooo..
 
sup dia tu ape nama ntah, sedap jugak, tp i bukan jenis makan berkuah, i suke makan kering2, 
so rugi la i tak hirup sup tu..
kimchi dia mmg lg sedap dr 1st time i makan kimchi beli kat midvalley ari tu... seriusly..
then so sorry, i mmg tak makan taugehhhh
i tak usik langsung taugeh tu
n lg satu tu ade keledek.. masam2 manis sikit rase dia, yg tu tak kna ngan tekak i

so far i sukeeee deobokki ni
next time i nk try set bulgogi dia
seriusly i lupe nk snap menu diaaa
adoii
aptb la

tp next time nk bwk ensuami
klu i tak abis makan, dia leh abiskan
rugi klu i makan tak bwk dia
sape nk abiskan nnti mknn2 tu

i kena repeat makan kat cni!
kena repeat!!



0 Juta Org Sayang Saya:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...