Sholihah Collection

Romantika Bali - Part 10


dari GWK, kami singgah Dreamland
byr utk car parking je
IDR15,000

sementara nk tunggu bas dr car park utk masuk ke pantai tu
ade mamat saleh ni tanya i

"i dont know why people want to go to Dreamland? is it bcoz this beach belongs to Tommy Suharto, the youngest son of former president Suharto?"

what?
tolong la..
i ni pelancong
confirm la i nk pegi sume tpt
tak kisah la pantai sape punye punnnnn
yg ko pun duk tercegat kat cni nk ke dreamland jugak dh kenapa?
rupenye dia nk surfing ngan anak bini dia
hensem2 ko anak dia

Dreamland Beach

Ropenye takde ape pun kat cniiiii
nasib bek pagi2 i dh siap2 pki sunblock sbb tau nk singgah pantai
utk org yg nk surfing ke, sun bathing ke, cuci mata tgk minah2 saleh ni sunbathing, bole la kot singgah cni

i amik gmbr ckit2 je
coz mmg tak plan nk mandi2 ke, nk golek2 ke kat pantai

ok next!

singgah sekejap je kat Padang Padang Beach
coz sehala je nk ke Uluwatu tu
i mmg tak masukkn pantai dlm plan i ke Bali ni
so i mmg kata nk singgah2 kejap je
i bukan minat sgt mandi2 pantai ni
klu Krabi ari tu, mmg i dh plan nk golek2 kat pantai
 
surfing pun tak pandai
sia2 je terselam kat pantai tu kang

gmbr?
mesti la ade beb


tadaaaaaaaaaaa
dh smpi uluwatu

entrance fee IDR3,000 per pax

bile buat reserah psl Uluwatu
mesti ade cerita psl monyet kan
i mmg dh target nk amik gmbr monyet kat cni
monyet2 kat cni agak agresif jugak la
spek mata, topi, minuman ke, makanan ke, hangpa pandai2 la jaga
tp supir ktorg escort kitorg masuk tu
so, dia tlg jaga kitorg sekali dr monyet2 yg agresif ni

nk masuk dlm ni, klu korg pki suar pendek, diorg akan bg kain utk ikat kat pinggang
yg pompuan yg dh sopan2 tu, juz diorg bg kain cam reben ikat pinggang
i confirm la suke ngan reben2 ni
siap dpt kaler pink

buakn men nk amik gmbr feeling2 kat cni

ape lagi
aum cak aum cak la i kat cni

cantik!
cntik sgt!
cantik sgt2 view pat cni
subhanallah

bile tgh taip entry ni, terbyg2 balik keindahan pemandangan kat cni
owww
i miss bali so much!

setiap angle si yanto ni amik
bagusss

.rindu.


pejam mata
mengenang kembali pengalaman ke sana
mcm tak caya
dh jejak kaki ke cni

bkn men laki i pki skirt kaler purple
muahahaha

my supir dh arrange time supaya kami smpi ke Uluwatu time sunset
dia yg tlg belikan tiket, amik gmbr kami, n carikan seat terbaik utk kami 
supaya kami dpt scene sunset tu
n supaya kami dpt tgk kecak dance

menangis i tgk balik gmbr ni
kami dpt seat btul2 dpn sunset
romantika de amor
cantikk sgt view
cmne la i nk ckp betapa cantik view pat sana

penuh u olls seat utk tgk Kecak dance ni
luckily mmg ktorg dh dpt seat yg betul2 strategik
yanto pilihkan kami seat yg menghadap sunset n yg senang kami keluar nnti
dia kata, time show abis, nnti org rmi berebut2 nk kuar
dia takut kami tercedera or lost
so korg jgn pilih seat yg bawah2 sgt n jauh dr tangga keluar
nnti org berasak2 nk keluar, ditolak2 je kite kang

show dh nk start

cak cak cak cak cak cak cak
deme nyanyi cak cak cak je dr awal smpi akhir 
tp bunyik n irama dia menarik la
lg best dr Barong Dance

si monyet putih ni asik panjat sana panjat cni
pijak2 api

tup tup dia duk memanjat tu
terpacul kat sebelah i
i risau jeee kang dia kacau i
sbb time org lain, dia amik topi la, dia gosok2 kepala la..
tp maybe sbb i berhijab, so monyet ni tak naughty2 ngan i
good monkey huh
nmpk tak kelebihan berhijab ni
deme mmg sume sopan n respect kat kte
^__^

ok next
penatnya menaip...

1 Juta Org Sayang Saya:

QueeN TerataI said... [Reply to Comments]

romantika di bali eh.. syoknya dh smp bali... Queen tmpt beli limau bali dah la smp.. hehehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...