Sholihah Collection

Part 4: Main Gate



Lps siap pasang grill n serentak dgn pasang lampu kipas, org main gate dtg..
Main gate ni mmg aku request ngan ensuami..
Mmg request sgt2..
Coz im kinda of jenis terhegeh2 tau..
Dapat mmbygkn nnti mcm mn kat dpn rumah, br sibuk nk cr kunci pagar, kang nnti terpikir nk bwk handbag trn sekali ke tak, takut nnti ade org zaass masuk dlm kete rmpas handbag, nnti br terpikir nak tutup pintu kereta ke tak, takut nnti tibe2 kereta terlock dr dlm, then nnti klu hujan lebat ke, mmg kuyup sementara nk bukak pagar, nk tutup pagar lagi...
See, aku kan mmg terhegeh2 n imaginasi mmg tinggi...

Mcm2 aku dpt bygkn...

So byk bnda yg aku perlu uncheck dlm list utk dptkn main gate ni..
Its okeh..
Pelan2 kayuh...
Kalau ikutkn, mmg sederap sume aku nak buat, tp takleh, tak termampu kang .



Total: rm3,000
Sekali siap ngan wiring dia n main gate dr metal..

Really hope that my entry psl checklist rumah br ni sedikit sebyk dpt bantu kwn2 yg sedang prepare utk rumah br jugak. Aku pun byk surf blog utk baca pengalaman kwn2 masuk rumah baru., kalau tidak mmg no idea lgsg apa yg patut buat, tips, advice, nak masuk rumah baru ni.. Mule2 dpt kunci, seriusly tak tau nak mula dr mn.. So, baca blog org je la kan.. Hehehehe

Sharing is caring

^_^


2 Juta Org Sayang Saya:

QueeN TerataI said... [Reply to Comments]

mmg betul tu.. byk info dapat dari blog kawan2 juga... nak budget2 pun senang gak nnt...

Sholihah said... [Reply to Comments]

queen: yeap.. same goes to u queen, kunci umh dh dpt kan.. ^_^ mesti tgh sibuk prepare nk pindah jugak kan.. ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...