Sholihah Collection

Part 5: Kitchen Cabinet





Alhamdulillah
Minggu lepas selesai sudeiii pasal kitchen cabinet
Mende alah ni paling lama proses dia..
Dr stat survey, design, material, installation, ducting, hood bagai tu, akhirnya siap jugak...
Tarik nafas lega satttt...
Hufffffff


Proses pemasangan..
Dua minggu proses mende ni sblm install, aku asik seram sejuk je...
Takuttt...
Ok ke idok design aku utk dapur ni, kot nnti nmpk sempit n gelap pulok...
Psl kaler pun aku risau...
Sblm beli umh, asik berangan nak dapur kaler merah..
Then org KC kata tahun ni trend kaler lime green n yellow..
Ah sudahh..
Main ikut trend lak kaler2 ni..
Takmo La aku amik risiko..
Dh la kc ni smpi bile2 aku pki yg tu jugak..


Jadi aku pilih kaler selamat..
Yg bagi aku smpi bile2 pun nmpk sesuai..
Bagi aku la..
Org lain aku tak tau la plak kan..


Tak sabar nak stat baking...
Ala2 Nigella gitu...

Abg.: ari ni kte mkn lauk kek coklat moist
Abg, ari ni kte mkn lauk pavlova
Abg, ari ni kte mkn lauk cheese cake
Abg, ari ni kte mkn lauk macarons
Uihhh, mau muntah hijo laki aku kang...


Ni desc dia..
-melamine carcase
-3g door
-bfast table top
-hob & hood
-oven
-microwave
-1 tall unit
-double bowl sink
-wiring work
-ducting work
-table top solid surface
-suis controller
Total = rm15,500

Ni total utk complete set..
Paling murah yg aku dpt...
N kedai yg paling senang nak deal...
Mcm2 ktorg mintak foc
-transportation
-door soft closing
-basket

Bykkkkkk gile kedai aku pegi utk kc ni tau..
Ade yg caj transportation, ade yg rm12k tu kc plain shj, takde hob hoood oven microwave bgai...
Bayangkn, kebykn kedai bagi quo berbelas2 ribu without complete set.. Berbelas ribu tu bukan 3g door tu.. Tp klu melamine door murah ckit kot... Then nnti ktorg dh satu hal lak nak kuakan duit lg utk beli oven, hob, hood bagai tu, then ducting n wiring lagi..
So pejam mata, ktorg byr utk complete set,,
Dh takyah pening2...

Mood: happy

14 Juta Org Sayang Saya:

shada said... [Reply to Comments]

besnyer leha!!!!
tak tahan tgok ur oven tu!

Sholihah said... [Reply to Comments]

kte pun dh tak tahan tgk awk baking2 tuuuuuu... umh awk dh dpt cf dh? bile agak2 leh masuk? awk dh siap2 oven kan.. juz install kat KC baru je la nnti ^_^ weeeeeeee

QueeN TerataI said... [Reply to Comments]

mak ai... RM15K.. x mampu den.. hehehehe tp mmg nice...

shada said... [Reply to Comments]

blom lagi la ..kite xtau bila..
tgh nk pasang meter air katanya.kakidh gatai nk masuk rmh baru..housewarming jgn lpa jmpt tau :) ngeeeee

Sholihah said... [Reply to Comments]

kak queen: tak jumpe mn2 quo KC yg murah.. semua cecah rm10k-rm20k... uwaaaaaaa....

Sholihah said... [Reply to Comments]

shada: insya Allah, housewarming akan kte jmput... shada, umh awk kat area mn... kite pun eksaited .. eksaited tp penat gitew.. skrg tgh packing brg dlm kotak, penatttt.. then nnti nak mengemas balik.. wooott..wootttt

aida said... [Reply to Comments]

bestttnyee dapor awak..mmg xtahan tgk oven+microwave tu.. *wpon kite xreti baked lgi,tpi mmg betol2 menggoda..huhu..

Sholihah said... [Reply to Comments]

mmg teringinnn sgt2 nk oven ni... selaam ni pinjam oven kecik mak mertua tak pulang2 lg ni.. hahaha

QueeN TerataI said... [Reply to Comments]

tp okla tu complete dengan oven... dah buat KC mahal2 jgn x berasap plak dapur tu yer.. :)

Sholihah said... [Reply to Comments]

haaa.. tang berasap tu tak brani jnjiiii... kikiki

mia al-fayyadh said... [Reply to Comments]

hi...nk tanye....kc tu amk kt mne...ade contact number x...tq

mia al-fayyadh said... [Reply to Comments]

ade contact number tuk buat kc tu x....nk try mintak quotation

Sholihah said... [Reply to Comments]

kite ambik kat sg chua. tak silap nama kedai dia skywin.. here da contact no - Angel - 0176712311.. try la mintak quo.. so far sy buat ngan dia, everything smooth, mudah bincang n puas hati ^_^

Sholihah said... [Reply to Comments]

kite ambik kat sg chua. tak silap nama kedai dia skywin.. here da contact no - Angel - 0176712311.. try la mintak quo.. so far sy buat ngan dia, everything smooth, mudah bincang n puas hati ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...